Regisztráció
Palócleves recept főfotó

Palócleves recept

4.8 csillag / 21 szavazat
Kedvencek közé teszem!3313

Hozzávalók

8
főre

Teljes elkészülési idő

Leírás

A magyaros ízvilág jeles képviselője a palócleves. Egy igazi klasszikus, amelyet mindenki szeret. Készítsd el kiváló receptünket!


Elkészítés

1
A hagymát apróra vágjuk, egy edénybe kevés olajon üvegesre pároljuk.
Palócleves recept 1. fázisfotó
2
A felkockázott húst beletesszük, és amikor mindenhol fehér, lesz nincs már piros hús színe, akkor lehúzzuk a tűzről, rátesszük kicsi borsot, pirospaprikát, őrölt köményt, fokhagymát.
Palócleves recept 2. fázisfotó
Palócleves recept 3. fázisfotó
Palócleves recept 4. fázisfotó
Palócleves recept 5. fázisfotó
Palócleves recept 6. fázisfotó
3
Megsózzuk, és felöntjük pici vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Visszatesszük főni a tűzhelyre.
Palócleves recept 7. fázisfotó
4
Hámozzuk, meg a burgonyákat majd vágjuk fel kis darabokra.
Palócleves recept 8. fázisfotó
5
Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot a kockákra vágott burgonyát és felöntjük vízzel.
Palócleves recept 9. fázisfotó
Palócleves recept 10. fázisfotó
Palócleves recept 12. fázisfotó
6
Amikor puha a hús (addigra a zöldbab és a burgonya is jó már), akkor egy kis tálba tesszük a tejfölt, hozzá adjuk, a lisztet jól elkeverjük.
Palócleves recept 13. fázisfotó
Palócleves recept 14. fázisfotó
7
Ebbe merünk a levesből egy merőkanálnyi levet, összekeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk, behabarjuk a levest.
Palócleves recept 15. fázisfotó
Palócleves recept 16. fázisfotó
Palócleves recept 17. fázisfotó
8
Forralunk egyet rajta és kész is.
Palócleves recept 18. fázisfotó
Palócleves recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-06 21:56
Èn is vaditottam rajta egy kis zöldsèggel, sárgarèpával. isteni lett. Szerintem. :-)
43034
2016-12-08 19:45
Egyik kedvencem..☺❤
41248
2016-10-29 14:50
Nálunk van tejérzékeny a családban ezért tejföl helyett 2 evőkanál ecetet raktam. Nagyon finom lett.
39241
2016-10-12 11:59
Most lett kész. Nagyon finom csak ajánlani tudom! :-)
38519
2016-10-02 14:33
nagyon finom!
38082
2016-09-27 15:50
37886
2016-09-27 15:48
levesek kiralya
37885
2016-09-14 12:32
Csibész: Az elején érdemes mindent nagy lángon készíteni, hogy jól piruljanak meg a hozzávalók, ettől jó íze lesz. Miután felöntötted vízzel kis lángon, hosszabb ideig kell főzni, így a zöldségek roppanósak, a hús puha, és szaftos marad!
37470
2016-09-14 06:57
Itt billeg a tojáshéj... :-) ApróSéf! Mindent megadtál, csak a számomra legfontosabbat nem: milyen lángon/hőmérsékleten kell a főzési fázisokat lebonyolítani? Elektromos tűzhelyünk van...
37460
2016-08-25 13:34
36691
1438
5
0
1
895
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
made by zwoelf