Regisztráció
Pekándiós biscotti főfotó

Pekándiós biscotti

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!66

Hozzávalók

kb.
36
darabhoz

A biscottihoz

A díszítéshez

  • étcsokoládé (45-59%-os)

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Biscotti kekszet, süteményt jelent olaszul. Ez a kétszersült nagyon kemény, így önmagában nem lehet fogyasztani. Az olaszok borba és kávéba mártogatva fogyasztják, mi teába, kakaóba, tejbe, vagy akár kávéba is márthatjuk. Nagyon finom, tápláló és egészséges.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. Készítsünk elő egy lepapírozott sütőlemezt.
2
A tojásokat a cukorral addig habosítjuk, míg a cukor fel nem oldódik - kb 15 perc.
Pekándiós biscotti 1. fázisfotó
3
A kihabosított tojásokhoz hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és a pekándiót, és egy fakanállal alaposan elkeverjük.
Pekándiós biscotti 2. fázisfotó
Pekándiós biscotti 3. fázisfotó
Pekándiós biscotti 4. fázisfotó
4
A lisztet, sütőport, citromhéjat összekeverjük egy tálban, és hozzáadjuk a keverékhez, majd egyneműre keverjük a masszát.
Pekándiós biscotti 5. fázisfotó
Pekándiós biscotti 6. fázisfotó
5
A sütőlemezre 2-3 cm vastag kb 38 cm hosszú, 10 cm széles rudat formázunk.
Pekándiós biscotti 7. fázisfotó
6
20-25 percig sütjük, majd 5 perc hűlés után ferdén, fél centi szélesre szeleteljük egy éles fűrészkéssel. FIGYELEM! A fél- maximum egy centis vastagság betartása nagyon lényeges a tökéletes hatás elérése érdekében!
Pekándiós biscotti 8. fázisfotó
Pekándiós biscotti 9. fázisfotó
Pekándiós biscotti 10. fázisfotó
7
A szeleteket oldalukkal lefelé fordítva kb 20 percre visszatesszük a sütőbe. A tizedik percnél másik oldalukra fordítjuk őket.
Pekándiós biscotti 11. fázisfotó
Pekándiós biscotti 12. fázisfotó
8
Ha a biscottik kisültek, kihűltek, az aljukat mártsuk ki az olvasztott csokoládéban, majd tálaljuk.
Pekándiós biscotti 13. fázisfotó
Pekándiós biscotti 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-09-30 22:27
Mi megcsináltuk barátnőmmel és nagyon finom lett :) (bár elég édes, de tejbe mártogatva pont jó)
13669
2009-01-06 17:36
Kedves Boszi! Persze, hogy kemény, hiszen annak kell lennie. :-) Olvasd el a fő fotó mellett leírást. Üdv! Gábor
1439
2009-01-06 12:21
Pontosan készítettem el a receptet, de sajnos olyan kemény lett, hogy eltörni nem lehet, beleharapni meg képtelenség.
1435
2007-10-17 10:54
Azt nem írta ide Gábor, hogy ezt a biscottit az olaszok megsütik, és elteszik a spejzba. Nem alkalomra csinálják. :-) Elteszik egy üvegbe, mint a száraztésztát, és előveszik, amikor ropogtatni van kedvük. Én szeretem! :-) Pussz
51

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-08 10:08
Körülbelül kétezer forint.
41232
2016-12-08 10:06
Ha kiflit nem tudok szerezni, vajon zsemlével is ugyanolyan jó lesz? Köszi!
41231
2016-12-08 10:03
Egyszerű nagyszerű és egyben finom köszike Katalin
41230
2016-12-08 10:00
Edit Eszter Bodai: Amint a beküldött fotók tanusítják, nem kevés. ;)
41229
made by zwoelf