Regisztráció
Perecrúd recept főfotó

Perecrúd recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1693

Hozzávalók

16
db perecrúdra

A tésztához

A sós masszához

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ezeket a perecrudakat szerintem szinte mindenki ismeri, aki jár albán pékségbe vásárolni, nálunk perecrúdnak hívják. Az én kisfiam kedvence legyen az sós, vagy sajtos verzió. A lányom egy ideig dolgozott is náluk, így receptünk is van hozzá, hogy otthon el lehessen készíteni. Igazából összevetettem anno a sós perecünkkel szinte ugyanaz a recept. Ebből az adagból 16 db kb. 20 cm-es rúd lesz, mi mindig duplán sütjük, fele sós, fele pedig sajtos. Ha sajtosan készítjük, akkor 10 dkg reszelt sajt kerül a tetejére, ilyenkor a tepsin pihenő rudakat mikor letelt a 20 perc megszórom a reszelt sajttal és így mennek a sütőbe 20 percre.


Elkészítés

1
A tejhez adjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat tejfölt, és jól összedolgozzuk, dagasszuk.
500 g búzaliszt (BL55), 25 g élesztő (friss), 250 ml 2,8%-os tej, 1 kávéskanál kristálycukor, 50 ml étolaj, 100 g tejföl (20%-os), 1 teáskanál só
Perecrúd recept 1. fázisfotó
Perecrúd recept 2. fázisfotó
Perecrúd recept 3. fázisfotó
2
Tiszta konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. (Mivel minden receptnek utána olvasok így akadtam rá Limaránál, hogy ha megkelt a tészta érdemes kicsit az asztalhoz csapkodni, mert a kész kiflik szellősebbek, puhábbak lesznek, én nem csapkodom, mert azt hiszem, alólam feljönnének az irodából. )
Perecrúd recept 4. fázisfotó
Perecrúd recept 5. fázisfotó
3
Szóval, ha megkelt a tészta 16 db-ra osztjuk, és kb. 20 cm-es rudakat sodrunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk egymás mellé. 20 percig konyharuhával letakarva pihentetjük még.
Perecrúd recept 6. fázisfotó
Perecrúd recept 7. fázisfotó
Perecrúd recept 8. fázisfotó
4
A sós masszához a sót, lisztet, és vizet összekeverjük.
30 g búzaliszt (BL55), 30 g só, 50 ml víz
Perecrúd recept 9. fázisfotó
Perecrúd recept 10. fázisfotó
5
200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük. Ha letelt a 10 perc a sós masszát rácsorgatjuk a rudakra és visszatesszük még 10 percre a sütőbe, hogy szép színük legyen.
Perecrúd recept 11. fázisfotó
Perecrúd recept 12. fázisfotó
Perecrúd recept 13. fázisfotó
6
Ha kész rácson hagyjuk kihűlni őket. Jó étvágyat a finom sós vagy sajtos perecrudakhoz.
Perecrúd recept 14. fázisfotó
Perecrúd recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-16 04:10
nekem nem sikerült a sòs öntet ... ès a tèszta elkészítése is elèg macerás.. de finom làgy amit màsnap is szívesen eszik a család. köszi a receptet
38675
2016-08-16 14:26
Nagyon-nagyon finom. Köszi a receptet.
36343
2016-08-09 09:57
nagyon guszta :-)
36074
2016-08-07 08:45
Nagyon finom lett!
35991
2016-08-06 17:42
Nagyon köszönöm a receptet! Fimomabb, mint amit a pékségben kapni.☺
35970
2016-08-05 20:03
Szia Ildi! Nagyon tetszenek a receptjeid! Ez is nagyon jó! A 7végén sort kerítek rá, hogy elkészítsem! :)
35945
2016-08-05 18:53
teljeskiorlesu liszttel is mukodne?Az arány hogy lenne?köszi
35943

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-05 23:08
41122
2016-12-05 21:12
Nagyon jo lett! a hagyma zsenialis otlet. En meg adtam hozza cukrot es ugy karamelizaltam. Edes, csipos ellenalhatatlan...
41120
2016-12-05 20:25
Kedves Marcsi, Jénaiban is el tudod készíteni, a lényeg hogy a lehető legtovább fedő alatt párold az egészet hogy a...
41119
2016-12-05 19:42
Nagyon finom lett. Én a gomba belsejébe tettem mozzarella sajtot viszont a tetejére nem tettem tejfölt. Így is isteni...
41118
made by zwoelf