Pizzás csiga recept

Pizzás csiga recept

Hozzávalók

db csigához15 db csigához:

A töltelékhez:

A tésztához:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Nagyon finom vendégváró, amivel kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak, biztos sikerre számíthatnak vele! A kisült csigák pedig olyan gyorsan fognak elfogyni, hogy egy percet sem fog azon gondolkodni legközelebb megcsinálja-e! Sok sikert, és jó sütögetést!


Elkészítés

1
A pizzamártáshoz az olajon megdinszteljük a hagymákat, meghintjük liszttel, majd felöntjük a paradicsomlével. Belerakjuk a fűszereket, és jól összeforraljuk.
2
Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Amikor megkelt kivesszük, két részre osztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
3
Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük pizzamártással, megszórjuk a kukoricával, és a reszelt sajttal.
4
Feltekerjük, betesszük őket a fagyasztóba 20 percre.
5
Ujjnyi szeletekre vágjuk és nem túl szorosan tepsibe egymás mellé rakjuk a csigákat.
6
Előmelegített sütőben kb 170-180 C fokon készre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.12 12:12
Maga a recept jó.Kézi dagasztást választottam.Az íze is jó csak eszméletlen módon leragadt és az aljàt dobhattam ki.Egy kis idegbaj rámjött.De azért az íze kárpótol :)
2009.07.24 14:32
Sziasztok!

Én is megsütöttem,ezt a kis finomságot! Nekem egy kicsit sótlan volt a tészta, úgyhogy, aki sósabban szereti, annak ajánlok egy kicsit több sót a tésztában.
2009.03.24 17:23
Gulyásné Gizus
Ha már pizzás csak finom lehet! Ki fogom próbálni!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.