Pizzás csiga recept

Pizzás csiga recept

Hozzávalók

db csigához15 db csigához:

A töltelékhez:

A tésztához:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Nagyon finom vendégváró, amivel kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak, biztos sikerre számíthatnak vele! A kisült csigák pedig olyan gyorsan fognak elfogyni, hogy egy percet sem fog azon gondolkodni legközelebb megcsinálja-e! Sok sikert, és jó sütögetést!


Elkészítés

1
A pizzamártáshoz az olajon megdinszteljük a hagymákat, meghintjük liszttel, majd felöntjük a paradicsomlével. Belerakjuk a fűszereket, és jól összeforraljuk.
2
Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Amikor megkelt kivesszük, két részre osztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
3
Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük pizzamártással, megszórjuk a kukoricával, és a reszelt sajttal.
4
Feltekerjük, betesszük őket a fagyasztóba 20 percre.
5
Ujjnyi szeletekre vágjuk és nem túl szorosan tepsibe egymás mellé rakjuk a csigákat.
6
Előmelegített sütőben kb 170-180 C fokon készre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.12 12:12
Maga a recept jó.Kézi dagasztást választottam.Az íze is jó csak eszméletlen módon leragadt és az aljàt dobhattam ki.Egy kis idegbaj rámjött.De azért az íze kárpótol :)
2009.07.24 14:32
Sziasztok!

Én is megsütöttem,ezt a kis finomságot! Nekem egy kicsit sótlan volt a tészta, úgyhogy, aki sósabban szereti, annak ajánlok egy kicsit több sót a tésztában.
2009.03.24 17:23
Gulyásné Gizus
Ha már pizzás csak finom lehet! Ki fogom próbálni!
2009.03.21 17:46
Jol nez ki!sok sikert a versenyen!udv
Kati
2009.03.21 16:48
Marica drága!
Köszönöm neked is!!!
pusz!
Erika
2009.03.21 16:48
Bébé, Margóca!Nagyon köszönöm!!!
Nagyn örülök, hogy tetszik a recept!
Puszika Erika
2009.03.21 16:44
Gerzsikém!
Ha meglesz a gép akkor megdumálunk egy pizzáscsiga bulit!!!!Köszönöm!!
pusszantás!Erika
2009.03.21 16:38
Nagyon jól néz ki a csigád, máris mentem a receptet. Sok sikert a kenyérsütőhöz, remélem az egyik a Tiéd lesz a gyermeked problémájának megoldásához.
2009.03.20 08:35
Én is megsütöttem,imádta az egész család!Köszönjük a receptet.Sok sikert a versenyhez!Drukkolok neked!Puszi!bébé
2009.03.17 21:08
Nagyon jól néz ki! Nálunk nagyon mennek a pizzás dolgok, azt hiszem egyszer ki fogom próbálni. ( Ha mégsem, akkor majd megkóstoljuk a tiédet Nóbikám!:))
Sok sikert a versenyhez! Puszi Gerzsi
2009.02.01 17:08
Fantasztikus finom, -mi persze imádjunk a sósat-édeset, de ez a pizzás csiga a család kedvence lett.
Egyszerű, gyors és kiadós.
Gratulálok a recepthez és sok sikert a versenyhez!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nagyon finom! Bár kicsit változtattam rajta , teljes kiörlésű lisztel készítettem el
Almás zabkása banánnal ;)
Szio, en csak kenyerkent probaltam eddig es nekem a folia magasabban volt a kenyertol igy nem ert bele :( nem tudom mi lehet a baj, lehet zsominel masok az aranyok mert azert az egy nagyobb mennyiseg :(
nem a legjobb mert nem volt teflon sûtöm :-(
Életem első levese. 4 lànyt sikerült elkápráztatnom főzőtudományommal.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.