Regisztráció
Pizzás tekercs recept főfotó

Pizzás tekercs recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1915

Hozzávalók

8
adagra

A tésztához

A töltelékhez

  • 200 g pizza krém
  • 125 g ricotta
  • 1 mokkáskanál oregánó (morzsolt)
  • 100 g gouda sajt (reszelt)

Teljes elkészülési idő

30 perc az előkészület, 30 perc a kelesztés, 25 perc az összeállítás, 25 perc a sütés

Leírás

Ez a pizzás tekercs recept volt az első kelt tésztás recept, amit életemben először kipróbáltam. Kb. 15 éve kaptam az egyik kedves kolléganőmtől, akinek azóta is hálás vagyok érte. :) Igaz, az ő receptjében más volt a „pizzás” töltelék, de igazából mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy mivel tölti meg. Az eredeti receptben simán csigának volt feltekerve a tészta, ez a dupla tekercs most egy hirtelen ötlet volt. Vendégvárónak, vagy a gyerekeknek uzsonnára, de akár a délutáni kávé mellé is elkészíthetjük ezt a pizzás tekercs receptet. :)


Elkészítés

1
A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni.
200 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 25 g élesztő (friss)
Pizzás tekercs recept 1. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 2. fázisfotó
2
Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a langyos vizet, és az olajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
500 g búzaliszt (BL55), 2 teáskanál só, 100 ml víz (meleg), 2 evőkanál étolaj
Pizzás tekercs recept 3. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 4. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 5. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 6. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 7. fázisfotó
3
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Pizzás tekercs recept 8. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 9. fázisfotó
4
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy tálban alaposan összekeverjük a pizzaszószt, a ricottát, és az oregánót, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot.
200 g pizza krém, 125 g ricotta, 1 mokkáskanál oregánó (morzsolt), 100 g gouda sajt (reszelt)
Pizzás tekercs recept 10. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 11. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 12. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 13. fázisfotó
5
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 35x45 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket.
Pizzás tekercs recept 14. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 15. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 16. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 17. fázisfotó
6
A két szélesebb oldalától indulva feltekerjük. Amikor a két oldal középen találkozik, kissé összeillesztjük, összeragasztjuk.
Pizzás tekercs recept 18. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 19. fázisfotó
7
Kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk a feltekert rúdból, majd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Pizzás tekercs recept 20. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 21. fázisfotó
8
Előmelegített 200 C fokos sütőben megsütjük. A sütés ideje sütőfüggő, érdemes közben ellenőrizni.
Pizzás tekercs recept 22. fázisfotó
Pizzás tekercs recept 23. fázisfotó
9
És már fogyaszthatjuk is az elkészült pizzás tekercset. :)
Pizzás tekercs recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-06 18:23
Nem lett tekercs belőle, de nagyon fini! köszi a receptet :)
41155
2016-10-19 15:00
Kedves Niki! Ki is hagyhatod a ricottát és tegyél bele helyette is pizzakrémet. Én készítettem már úgy is , hogy a pizzakrémhez krémsajtot, vagy ömlesztett sajtot kevertem. De adhatsz hozzá darált sonkát, vagy reszelt sajtot is.
38843
2016-10-18 15:19
A völegényem nem szereti a ricottat mivel tudom helyettesíteni!?
38800
2016-10-14 15:06
ha nincs ricotta helyete turó
38607
2016-10-04 18:21
Fincsi lett :)
38133
2142
4.944445
20
48

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-09 11:59
Finom lett, köszönöm a receptet.
41275
2016-12-09 11:56
41273
2016-12-09 11:55
Nagyon jól sikerült, bár több paradicsomot tettem bele, meg egy kis sűrített paradisomot is. Egy kanál cukor pedig...
41272
made by zwoelf