Regisztráció
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) főfotó

Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta)

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!573

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept!


Elkészítés

1
A marhahúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 1. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 2. fázisfotó
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 3. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 4. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 5. fázisfotó
3
Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt is. Végül lefedjük a húst, és elkezdjük párolni.
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 6. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 7. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 8. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 9. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 10. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 11. fázisfotó
4
Mikor a hús majdnem puhára párolódott, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 12. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 13. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 14. fázisfotó
5
Egy kevés vizet hozzáadunk, sóval utánízesítjük, a cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, és fedő alatt lassan készre főzzük.
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 15. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 16. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 17. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 18. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 19. fázisfotó
6
Tálaláskor ügyeljünk, hogy minden adagba egyenlő arányban jusson a hús és a burgonya. Paprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk. Ízlés szerint fehérkenyérrel fogyasztjuk.
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 20. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 21. fázisfotó
Pusztapörkölt (Pörkölt de boeuf á la puszta) 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-02-03 19:30
nagyon finom lehet és gusztusos is üdv,:-)
16958
2013-02-26 13:06
Milyen jó, mikor egy régről ismerős, de feledésbe merült receptet a háziasszony eszébe juttatnak:-)) Köszönöm!
10046
2012-09-24 15:32
MENNYEI LETT!!!!A magyaros izek kedveloinek alapmu :D
7623
2012-02-02 21:11
Egy igazi különlegesség ízben! A krumpliból nem lehet betelni! Könnyü megcsinálni és nem sok minden kell hozzá! Bevallom, én nem szoktam ennyi paprikát beletenni, de sokkal jobb ízt ad neki, ha ilyen "sok" kerül bele! Köszönöm, nagyon finom!!! Már azon kapom magamat, hogy állandóan innen fözök! Gyorsan fel kell ám tölteni új receptekkel ezt a szuper weblapot!!! :):)
6627
2008-09-24 00:09
Sziasztok, Gratulalni szeretnek ehhez a remek recepthez,nagyon jol sikerult elsore!Nagyon konnyu megcsinalni es nagyon finom ajanlom mindenkinek.
664

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-08 10:08
Körülbelül kétezer forint.
41232
2016-12-08 10:06
Ha kiflit nem tudok szerezni, vajon zsemlével is ugyanolyan jó lesz? Köszi!
41231
2016-12-08 10:03
Egyszerű nagyszerű és egyben finom köszike Katalin
41230
2016-12-08 10:00
Edit Eszter Bodai: Amint a beküldött fotók tanusítják, nem kevés. ;)
41229
made by zwoelf