Raffaello golyó recept

Raffaello golyó recept

Hozzávalók

kb.
darabhozkb. 45 darabhoz:

A golyókhoz:

A panírozáshoz:

Teljes elkészülési idő:

4.533335
Értékelés
4.53333515

Leírás

Ez egy igen népszerű, keresett recept. Ezért reméljük, sokan örülnek majd neki, és hasznát veszik konyhájukban. Leginkább kókuszos sütemények dekorálására ajánlom.


Elkészítés

1
A vizet és a cukrot feltesszük főni.
2
Közben egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.
3
Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.
4
A kész masszát hagyjuk kihűlni 1 órán át a hűtőben. Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából, melybe hántolt, pörkölt mandulaszemeket teszünk.
5
Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk, és már kínálhatjuk is.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2351.1 kcal
Fehérje: 72.4275 g
Szénhidrát: 180.46 g
Zsír: 152.55 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.04.28 16:45
Szia!

Megcsináltam a golyókat grammra pontosan a receptben leírtak szerint, de nagyon kemény lett :( Ez szerinted mitől lehet?!
Annyit csináltam máshogy, hogy a masszát nem 1 órát hagytam a hűtőben állni, hanem kettőt, mert közben mást is sütöttem és így jött ki időben. Addigra viszont már annyira kemény volt, hogy alig lehetett golyókat formázni belőle :(
De gondolom ha nem hagytam volna 2 órát, a végeredmény akkor is ilyen lett volna :(
Köszi
2013.04.07 10:30
Van egy egyszerűbb recept! :) Sűrített tej,kókuszreszelék és mandula vagy mogyoró kell hozzá. A sűrített tejet össze kell keverni a kókusszal,golyókat formálni,beletenni a mandulát,megforgatni kókuszreszelékben,és már kész is :)
2013.02.10 15:58
Én az eredetijét mindig csak fagysztva eszem, másképp már nem is ízlik. Nem tudja valaki, hogy ez is finom-e fagyasztva?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.