Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Hozzávalók

szeletre15 szeletre:

A linzer tésztához:

A linzer kenéshez:

  • 30 g sárgabarack dzsem

A túrótöltelékhez:

A tojáshabhoz:

A fehérjehab közé:

  • 400 g sárgabarack dzsem

Teljes elkészülési idő:

+ 1 óra hűtés
5
Értékelés
52

Leírás

Ismét egy klasszikus! A hagyományos rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem minden ok nélkül, tegyük hozzá! :-)


Elkészítés

1
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, mígy összeáll!
2
Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a lintertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
3
A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
4
A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
5
Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
6
Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
7
Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.11.18 18:14
Minőségi nehezékek.. Jót mosolyogtam ezen :D
Köszönöm a linket, mindenképp kipróbálom mind2 verziót, a habkarikának úgyis nemsokára itt az ideje :)
2013.11.18 18:00
Szia,

Sajnos a magyar szaktankönyvek nem jók semmire. Minőségi nehezékek. :) Még egy verzió tojáshabra itt: http://aprosef.hu/habkarika
2013.11.18 17:54
Köszönöm gyors válaszod. :)
Nem értem, miért így írják a tankönyvben, elvileg a receptírónak tudnia kellene ezt, úgy gondolom :S
Akkor átpártolok erre a verzióra, mert ez így elég kínos és elég gagyin is néz ki sajna :D
Köszi még egyszer, szép estét. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Köszönöm a receptet! Nagyon jó lett!!! :-) Nem akarták az ismerőseim elhinni, hogy házi készítésű! Nagyon finom, habár nem tudok sokat inni egyszerre, mert kicsit "csípős". :-D Abszulút kedvenc...
Kedves Vizikata! Nem kell lefóliázni, nem szükséges előpárolni, mivel maga a hús eléggé vékony, az hamar átsül. A sarkalatos kérdés a töltelék: mint ahogy írtam is, akkor van kész, mikor a hús már sta...
Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.