Regisztráció
Rákóczi túrós recept (klasszikus) főfotó

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!816

Hozzávalók

15
szeletre

A linzer tésztához

A linzer kenéshez

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

A fehérjehab közé

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ 1 óra hűtés

Leírás

Ismét egy klasszikus! A hagyományos Rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem minden ok nélkül, tegyük hozzá! :-)


Elkészítés

1
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 1. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 2. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 3. fázisfotó
2
Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 4. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 5. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 6. fázisfotó
3
A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 7. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 8. fázisfotó
4
A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 9. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 10. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 11. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 12. fázisfotó
5
Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 13. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 14. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 15. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 16. fázisfotó
6
Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 17. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 18. fázisfotó
7
Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-12 19:34
jo recept
36204
2016-01-03 10:09
Isteni lett!
27104
2015-12-28 23:56
Tökéletes recept! Pár dolgot átalakítottam rajta, de SZUPER!!! :)
26908
2015-12-05 12:11
isteni lett
25951
2015-11-26 19:04
Nagyon jó recept!
25652
2015-10-11 16:56
Isteni lett! Szuper recept!!!
23725
2015-09-24 14:49
Isteni lett!
23110
2015-08-25 22:24
MA megcsinaltam. Nagyon finom lett.
22189
2015-05-14 13:02
A legjobb recept! Nagyon finom!
19716
2463
4.1
32
61
4958
4.68421
62
131
3154
4.75
39
103
1695
5
17
30

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-27 23:38
Kíváncsi volnél próbálta-e valaki sósan (cukor és mazsola nélkül persze) elkészíteni?
37891
2016-09-27 21:57
nagyon jó a recept én nyalóka formájában készítettem el :) én jobban szeretem mandulásan:)
37890
2016-09-27 19:58
A turmix gép és az aprító gép ugyan az?
37889
2016-09-27 19:40
Két percig elég főzni forrástól :) akkor édes zsenge, tíz percig is fölösleges főzni.
37888
made by zwoelf