Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Hozzávalók

szeletre15 szeletre:

A linzer tésztához:

A linzer kenéshez:

  • 30 g sárgabarack dzsem

A túrótöltelékhez:

A tojáshabhoz:

A fehérjehab közé:

  • 400 g sárgabarack dzsem

Teljes elkészülési idő:

+ 1 óra hűtés
5
Értékelés
52

Leírás

Ismét egy klasszikus! A hagyományos rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem minden ok nélkül, tegyük hozzá! :-)


Elkészítés

1
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, mígy összeáll!
2
Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a lintertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
3
A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
4
A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
5
Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
6
Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
7
Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.11.18 18:14
Minőségi nehezékek.. Jót mosolyogtam ezen :D
Köszönöm a linket, mindenképp kipróbálom mind2 verziót, a habkarikának úgyis nemsokára itt az ideje :)
2013.11.18 18:00
Szia,

Sajnos a magyar szaktankönyvek nem jók semmire. Minőségi nehezékek. :) Még egy verzió tojáshabra itt: http://aprosef.hu/habkarika
2013.11.18 17:54
Köszönöm gyors válaszod. :)
Nem értem, miért így írják a tankönyvben, elvileg a receptírónak tudnia kellene ezt, úgy gondolom :S
Akkor átpártolok erre a verzióra, mert ez így elég kínos és elég gagyin is néz ki sajna :D
Köszi még egyszer, szép estét. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

ez nem is video
Kislány koromat idézted elő ezzel az isteni kakaóval. Köszönöm neked!
Hamarosan én is elkészítem, így gluténmentesen
Én sajtszeletekkel is beborítom.
Örülök, hogy ízlik, egészségetekre! ;) Kedves Betti91! Én eléggé száraznak találtam a csirkemellet, habár együtt sütöttem a combbal, aminek ugye hosszabb a sütési ideje, ezért annyira nem is lep meg, h...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.