Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Hozzávalók

szeletre15 szeletre:

A linzer tésztához:

A linzer kenéshez:

  • 30 g sárgabarack dzsem

A túrótöltelékhez:

A tojáshabhoz:

A fehérjehab közé:

  • 400 g sárgabarack dzsem

Teljes elkészülési idő:

+ 1 óra hűtés
5
Értékelés
52

Leírás

Ismét egy klasszikus! A hagyományos rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem minden ok nélkül, tegyük hozzá! :-)


Elkészítés

1
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, mígy összeáll!
2
Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a lintertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
3
A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
4
A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
5
Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
6
Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
7
Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.05 21:41
Jupyyyy! :-)
2013.11.18 18:14
Minőségi nehezékek.. Jót mosolyogtam ezen :D
Köszönöm a linket, mindenképp kipróbálom mind2 verziót, a habkarikának úgyis nemsokára itt az ideje :)
2013.11.18 18:00
Szia,

Sajnos a magyar szaktankönyvek nem jók semmire. Minőségi nehezékek. :) Még egy verzió tojáshabra itt: http://aprosef.hu/habkarika
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

isteni lett! en krumplikrokettet csinaltam hozza:)
Pille könnyű és nagyon finom
Brutal finom lett,koszonom szepen a receptet,es valoban 20perc volt osszesen. Meg jo;hogy egyedul vagyok itthon,akar az egeszet befalhatom :) muhahhaaa . koszonom meg egyszer :)
Szia! Köszönöm a receptet, épp ilyen sajtos rudat kerestem! Nagyon finom, ropogós, mégis omlós. Ma ezt sütöm a torta mellé kisfiam szülinapi bulijára is!!!!!
Köszönöm az ötletet, szívesen kipróbálom. :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.