Főmenü

Regisztráció

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

5
52
Kedvencek közé teszem!163

Hozzávalók

szeletre15 szeletre:

A linzer tésztához

A linzer kenéshez

  • 30 g sárgabarack dzsem

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

A fehérjehab közé

  • 400 g sárgabarack dzsem

Teljes elkészülési idő

+ 1 óra hűtés

Leírás

Ismét egy klasszikus! A hagyományos Rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem minden ok nélkül, tegyük hozzá! :-)


Elkészítés

1
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!
2
Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
3
A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
4
A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
5
Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
6
Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
7
Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-10-31 20:15
Úgy érzem jo vagyok! :-D Nagyon jó lett!
14456
2014-09-05 21:41
Jupyyyy! :-)
13110
2013-11-18 18:14
Minőségi nehezékek.. Jót mosolyogtam ezen :D Köszönöm a linket, mindenképp kipróbálom mind2 verziót, a habkarikának úgyis nemsokára itt az ideje :)
10832
2013-11-18 18:00
Szia, Sajnos a magyar szaktankönyvek nem jók semmire. Minőségi nehezékek. :) Még egy verzió tojáshabra itt: http://aprosef.hu/habkarika
10831
2013-11-18 17:54
Köszönöm gyors válaszod. :) Nem értem, miért így írják a tankönyvben, elvileg a receptírónak tudnia kellene ezt, úgy gondolom :S Akkor átpártolok erre a verzióra, mert ez így elég kínos és elég gagyin is néz ki sajna :D Köszi még egyszer, szép estét. :)
10830
2013-11-18 17:17
Szia, A válasz egyszerű. A cukorszirupban víz van. A víz pedig értelem szerűen kifolyik. Ha teszel a habba vizet a tojásfehérje víztartalma mellé még pluszba, akkor annak következményei vannak. ... :D Gondold végig. ;)
10829
2013-11-18 17:00
Kedves Gábor! Már többször készítettem, de nekünk a suliban a wind-habot kicsit másképp tanították. Tojásfehérje+cukor habbá verve, majd hólyagpróbáig főzött cukorszirupot belecsorgatni, kihűlésig habverővel keverni, majd forró sütőben gyorsan készre sütni.. Valamiért azonban miután kész, kihűlés közben elég sok szirup kifolyik a fehérjehabból, és teljesen kettéválik a túrós résztől...:S Van esetleg valami tipped, hogy mi lehet a gond? Válaszodat előre is köszönöm, remélem mihamarabb megkapom. :) Szép napot, üdv. Ariel
10828
2013-03-07 15:41
Még annyi tejfölt teszek bele, hogy jól összeálljon.
10113
2013-03-07 15:40
Én másképp csinálom a tésztáját. 30 dkg liszt, 15-20 dkg rama, 15 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 2 tojássárgája, csipet só.
10112
2013-01-28 10:31
Az enyém ilyen lett:)
9840

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf