Regisztráció
Rákóczi túrós recept (klasszikus) főfotó

Rákóczi túrós recept (klasszikus)

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!758

Hozzávalók

15
szeletre

A linzer tésztához

A linzer kenéshez

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

A fehérjehab közé

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ 1 óra hűtés

Leírás

Ismét egy klasszikus! A hagyományos Rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem minden ok nélkül, tegyük hozzá! :-)


Elkészítés

1
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 1. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 2. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 3. fázisfotó
2
Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 4. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 5. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 6. fázisfotó
3
A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 7. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 8. fázisfotó
4
A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 9. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 10. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 11. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 12. fázisfotó
5
Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 13. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 14. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 15. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 16. fázisfotó
6
Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 17. fázisfotó
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 18. fázisfotó
7
Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Rákóczi túrós recept (klasszikus) 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-12 19:34
jo recept
36204
2016-01-03 10:09
Isteni lett!
27104
2015-12-28 23:56
Tökéletes recept! Pár dolgot átalakítottam rajta, de SZUPER!!! :)
26908
2015-12-05 12:11
isteni lett
25951
2015-11-26 19:04
Nagyon jó recept!
25652
2015-10-11 16:56
Isteni lett! Szuper recept!!!
23725
2015-09-24 14:49
Isteni lett!
23110
2015-08-25 22:24
MA megcsinaltam. Nagyon finom lett.
22189
2015-05-14 13:02
A legjobb recept! Nagyon finom!
19716
1975
4.764705
15
26
4575
4.64706
59
124

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-25 05:20
36671
2016-08-24 21:31
Ilyen pillecukrot az aldiban szoktam venni. Van rózsaszín meg fehér is benne :)
36668
2016-08-24 20:33
zsuzsa56 igazad van de ami bográcsban készül az a slambuc, egy alföldi gyerek, de ahány ház anyi szokás
36667
3197
4.583335
21
43
made by zwoelf