Regisztráció
Rákóczi túrós recept I. főfotó

Rákóczi túrós recept I.

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!279

Hozzávalók

24
szeletre

A tésztához

A túrótöltelékhez

A kenéshez

A csíkozáshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Névnapomra végre rászántam magam az elkészítésére. A cukrászdában kapható változatnál ez sokkal ehetőbb, mivel nem olyan édes.


Elkészítés

1
Összeállítom először is a tésztát. A lisztet, sütőport és a cukrokat összekeverem egy tálban. Hozzáadom a vajat és elmorzsolom.
Rákóczi túrós recept I. 1. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 2. fázisfotó
2
Majd hozzáadom a tojást és a citrom levét. Összegyúrom, de csak míg összeáll.
Rákóczi túrós recept I. 3. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 4. fázisfotó
3
Sütőpapírral kibélelem a 37x24 cm-es tepsit, majd a tésztát egyenletesen kinyújtom benne (egyszerűbb, ha a sütőpapírt kivesszük a tepsiből, kinyújtjuk a tésztát, majd visszahelyezzük). Kicsit lehet lisztezni a tészta alját, hogy ne ragadjon.
Rákóczi túrós recept I. 5. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 6. fázisfotó
4
Megszurkálom villával, és elősütöm. Kb. 10 perc alatt 190 C-on. Csak annyira, hogy színt kapjon a tészta. Hűlni hagyom, míg összeállítom a tölteléket.
Rákóczi túrós recept I. 7. fázisfotó
5
Egy tálba halmozom a túrótöltelék minden hozzávalóját és robotgéppel összekeverem. Így krémes állagot kapok. Ha nincs robotgép, akkor egy szitán kell áttörni a túrót, majd hozzákeverni a többi hozzávalót.
Rákóczi túrós recept I. 8. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 9. fázisfotó
6
A kihűlt linzertésztát lekenem vékonyan a baracklekvárral.
Rákóczi túrós recept I. 10. fázisfotó
7
A túrótölteléket egyenletesen elkenem rajta. Beteszem a 180 C-os sütőbe és 40 percig sütöm. Nekem gázsütőm van, a legmagasabb fokozaton sütöm, de a vége felé lejjebb vettem.
Rákóczi túrós recept I. 11. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 12. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 13. fázisfotó
8
Mikor a túró megsült, kiveszem. A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, egy csillagcsőrös habzsákba töltöm, majd szép csíkokat húzok a túró tetejére úgy, hogy a baracklekvárnak hagyok közöket.
Rákóczi túrós recept I. 14. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 15. fázisfotó
9
A baracklekvárral kitöltöm a tojáshab közötti csíkokat, majd visszateszem a sütőbe még kb. 15-20 percre. Lehet kevesebbre is, ez sütőfüggő, a lényeg, hogy szép kérget kapjon a tojáshab. Kiveszem a sütőből, megváltom míg teljesen kihűl, majd kockákra vágva kínálom. Jó étvágyat!
Rákóczi túrós recept I. 16. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 17. fázisfotó
Rákóczi túrós recept I. 18. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-02-06 17:36
eperlekvárral készült, de szuper lett! köszi a receptet!
28442
2015-07-11 18:07
Nagyon jó kis recept! Én szamóca lekvárral készítettem mert az volt! De nagyon jóó!:-D
21199
2015-03-13 11:30
Elkészítettem isteni finom!!! A rácsokhoz sajnos már nem volt türelmem, mert este készült! Köszönöm a csodás receptet! :)
17926
2015-03-02 16:35
Nem a legszebb, de biztos finom
17684
2015-01-24 21:25
Egyet gondoltam, és így szombat este kipróbáltam... Nagyon finom lett! :) :) :) Bár egy kicsit sokallom a cukormennyiséget, de ettől függetlenül isteni a recept. Legközelebb több túróval fogom csinálni... ^_^
16652
2014-11-17 10:30
Isteni lett! Koszonom a receptet! :)
14886
2014-09-29 12:16
Örülök, hogy sikerült. Nagyon szép lett :)
13634
2014-09-26 19:36
nem rég lettem kész ezzel a sütivel. nagyon jó lett. a recept isteni, köszönöm!! :) szerintem sűrűn fogom ezt elkészíteni a családnak :)
13579
2013-10-29 23:41
Ma megcsináltam ezt a süteményt a testvérem és az én születésnapomra. Nagyon jól sikerült, csak nálunk pont fogyóban volt a lekvár. A recept egyébként kiváló! Az elején megijedtem a tészta állagától, és nem tudtam elképzelni, hogy hogy lesz belőle kemény tészta. Vagy 5x újraolvastam a hozzávalók mennyiségeit, mert meg voltam győződve róla, hogy valamit kihagytam, vagy elszámoltam, de nem. Így volt tökéletes! Biztosan azért ért a meglepetés, mert hasonló tésztát még sosem készítettem. De innentől gyakrabban fogom, mert ez a sütemény fantasztikus!! Köszönöm! :)
10775

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-11 11:34
Köszi a receptet :)
28578
2016-02-11 07:43
Csodálatos a recept! A töltelék annyira finom, hogy el kellett dugnom magam elől, hogy jusson a tésztára is.. :D
28577
2016-02-10 21:48
Imádom! Köszönöm! :)
28576
1566
4.916665
14
45
1485
5
24
50
made by zwoelf