Regisztráció
Rakott csirkemell recept főfotó

Rakott csirkemell recept

4.8 csillag / 16 szavazat
Kedvencek közé teszem!3337

Hozzávalók

6
adagra

A rétegezéshez

A szószhoz

Teljes elkészülési idő

10 perc elkészítés, 60 perc sütés

Leírás

A rakott csirkemell egy elég kiadós, és finom étel. Köretnek bármit kínálhatunk mellé. Hamar össze lehet tenni, és gyorsan készen is van. Lehet csirkecombból vagy akár pulykamellből is készíteni.


Elkészítés

1
A tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük keverni, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
Rakott csirkemell recept 3. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 4. fázisfotó
2
A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd felszeleteljük. A kisebb leeső darabokat is fel fogjuk használni, ezek jók a hézagok kitöltésére.
Rakott csirkemell recept 5. fázisfotó
3
A tepsit kiolajozzuk, szeletelt baconnal kirakjuk, az alját.
Rakott csirkemell recept 6. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 7. fázisfotó
4
Kanállal egy kevés tejszínes szószt öntünk rá.
Rakott csirkemell recept 8. fázisfotó
5
Rátesszük a csirkemellek felét, teszünk rá reszelt sajtot, elszórjuk rajta a kockákra vágott bacont, (nekem volt a hűtőbe kockázott bacon, de ha nincs jó a szeletelt is ha apróra vágunk 1-2 szeletet)
Rakott csirkemell recept 9. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 10. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 11. fázisfotó
6
ismét egy kevés szósszal locsoljuk meg, majd erre tesszük a gépsonkát, amit betakarunk a maradék csirkemellel.
Rakott csirkemell recept 12. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 13. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 14. fázisfotó
7
Ezt leöntjük a maradék szósszal, és rátesszük a tetejére a reszelt sajtot.
Rakott csirkemell recept 15. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 16. fázisfotó
8
Lefedjük alufóliával és 200 C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és visszatoljuk 20-30 percre, amíg szép piros lesz rajta a sajt. (Igazából enged egy kevés folyadékot a csirke, amit egy kanál segítségével leszedhetünk róla. Én nem szoktam, mert elenyésző a mennyisége)
Rakott csirkemell recept 17. fázisfotó
Rakott csirkemell recept 18. fázisfotó
9
El is készült a mennyei finom rakott csirkemell.
Rakott csirkemell recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-31 09:29
vajon elö szoktam sütni a vékonyra vágott csirkemellet,kissé pirosra pici borsal
39329
2016-10-11 19:42
Nagyon finom lett! Köszi a receptet!
38492
2016-10-01 13:00
Többször csináltam már és el mondhatom nálunk nagyon nagy kedvenc!!
38023
2016-06-28 13:42
ehet 15-20-30 g is akart lenni :)
34327
2016-06-28 13:41
Szia. Nem írtam el, én 10 dkg-ot szoktam beletenni. 1 evőkanál attól függ mekkora mennyire púpozzuk lehet 15-20-30 dkg is.
34326
2016-06-28 12:56
A 100 gramm liszt nem elìrás? már többször kèszìtettem el ezt a receptet,de lisztből 2-3 evőkanál mindig bősègesen elèg volt.
34320
2016-03-12 15:32
Valóban kiadós, nagyon finom. Újramelegítve is szerettük.
29849
2016-01-08 15:12
Köszönöm a receptet ezt kifogom próbálni :)
27293
2015-10-16 11:35
Nagyon finom lett
23888
2015-10-15 15:00
Nagyon szépen köszönöm a receptet!
23860
1438
5
0
1
895
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
2017-01-19 19:33
Hamar el készül én is meg fogom csinálni köszi Katalin fincsinagyon
43895
made by zwoelf