Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A rétegezéshez:

A töltelékhez:

A tetejére:

Teljes elkészülési idő:

+ 50 perc sütés
4.875
Értékelés
4.8758

Leírás

Aki szereti a rakott kelkáposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni! Rakott kelkáposztát sokféle képpen lehet készíteni, ez egy alaprecept, aki azonban elkészíti, az már garantáltan nem is akarja majd cifrázni a dolgot!


Elkészítés

1
Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket.
2
A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt.
3
Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Enyhén besózzuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst. Ha megfőtt, átmossuk, félretesszük.
4
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A foghagymát megpucoljuk.
5
Olajat melegítünk egy serpenyőben, a vöröshagymát rátesszük, ha a vöröshagyma üvegesre pirult, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ez annyit tesz, hogy addig ízesítjük, míg kóstolásra ízletesnek találjuk. Kicsit lehet intenzívebb a kelleténél, mert még rizs is kerül hozzá. Rátörjük a fokhagymát, és összepirítjuk pár perc alatt az egészet.
6
Ha elkészült a hús, a rizst hozzákeverjük. Majd ismét megkóstoljuk. Ha nem találjuk elég ízletesnek, még sózzuk, borsozzuk.
7
Egy kb 17x25 cm-es tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tepsi aljába terítjük a kelkáposzta levelek felét, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket, és a maradék kelkáposztalevéllel befedjük a tölteléket.
8
A tejfölt kevés vízzel kikeverjük, és eloszlatjuk a levelek tetején.
9
Előmelegített, 180 C-os sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük a rakott kelt. Akkor jó, mikor a villát beleszúrva, a leveleken akadály nélkül át tudjuk szúrni. Felkockázva, tejföllel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.01.19 14:29
Csináltam fejes káposztával is az íze pont olyan :)(csak picit többet kell párolni a káposztát)
2012.11.06 14:11
Sziasztok, fejes káposztával lehet csinálni? nem lesz az ize más?
2012.11.01 12:58
jó recept . tényleg nagyon jó az oldal és hogy kiszámolja az arányokat az egyedi:)
én most találtam rá nem rég de tetszik.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.