Főmenü

Regisztráció

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta recept

4.9
4.910
Kedvencek közé teszem!758

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A rétegezéshez

A töltelékhez

A tetejére

Teljes elkészülési idő

+ 50 perc sütés

Leírás

Aki szereti a rakott kelkáposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni! Rakott kelkáposztát sokféle képpen lehet készíteni, ez egy alaprecept, aki azonban elkészíti, az már garantáltan nem is akarja majd cifrázni a dolgot!


Elkészítés

1
Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket.
2
A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb. 20-30 másodperc alatt.
3
Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Enyhén besózzuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst.
4
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A foghagymát megpucoljuk.
5
Olajat melegítünk egy serpenyőben, a vöröshagymát rátesszük, ha a vöröshagyma üvegesre pirult, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ez annyit tesz, hogy addig ízesítjük, míg kóstolásra ízletesnek találjuk. Kicsit lehet intenzívebb a kelleténél, mert még rizs is kerül hozzá. Rátörjük a fokhagymát, és összepirítjuk pár perc alatt az egészet.
6
Ha elkészült a hús, a rizst hozzákeverjük. Majd ismét megkóstoljuk. Ha nem találjuk elég ízletesnek, még sózzuk, borsozzuk.
7
Egy kb. 17*25 cm-es tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tepsi aljába terítjük a kelkáposzta levelek felét, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket, és a maradék kelkáposztalevéllel befedjük a tölteléket.
8
A tejfölt kevés vízzel kikeverjük, és eloszlatjuk a levelek tetején.
9
Előmelegített, 180 C-os sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a rakott kelt. Akkor jó, mikor a villát beleszúrva, a leveleken akadály nélkül át tudjuk szúrni. Felkockázva, tejföllel tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-04 11:12
Igen, az csak egy apró elírás volt. Már töröltük is! ;)
21697
2015-08-04 08:11
Nem lehetséges, hogy ez elírás? "...közepes hőfokon puhára főzzük a rizst. Ha megfőtt, átmossuk, félretesszük." :(
21695
2015-07-29 17:51
Az egyik kedvenc rakott ételem nekem is, bár én úgy készítem,hogy több réteget csinálok, így a közepén is lesz káposzta! :) Illetve a tetejét sajttal szóróm meg(ezt anyukámtól tanultam) nagyon finom ízt ad neki a pirult sajt, bátran ajánlom nektek is ! :)
21600
2015-06-01 10:02
Nagyon tetszik a rakott kelkáposzta recept, csak keveslem a 170 g kelkáposzta levelet 6 fő részére. Lehet, hogy csak el van írva? ... ha igen légyszíves kijavítani.
20151
2015-05-02 11:24
ên a kelkàposztàt felvàgtam ugy tettem sós örölt kõménymagos vizben fözni
19411
2015-05-02 10:26
Mi is hasonlóképpen készítjük, bár kicsit tovább főzzük a káposzta leveleit, és teszünk a vízbe köménymagot is, ami valahogy még fantasztikusabbá teszi az egészet :-)
19406
2015-02-01 15:21
Helló,barna rizzsel csináltam, jó úgyis.Próbáljátok ki.
16873
2013-01-19 14:29
Csináltam fejes káposztával is az íze pont olyan :)(csak picit többet kell párolni a káposztát)
9795
2012-11-06 14:11
Sziasztok, fejes káposztával lehet csinálni? nem lesz az ize más?
7728
2012-11-01 12:58
jó recept . tényleg nagyon jó az oldal és hogy kiszámolja az arányokat az egyedi:) én most találtam rá nem rég de tetszik.
7711
1224
4.592595
26
54

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf