Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A rétegezéshez:

A töltelékhez:

A tetejére:

Teljes elkészülési idő:

+ 50 perc sütés
4.875
Értékelés
4.8758

Leírás

Aki szereti a rakott kelkáposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni! Rakott kelkáposztát sokféle képpen lehet készíteni, ez egy alaprecept, aki azonban elkészíti, az már garantáltan nem is akarja majd cifrázni a dolgot!


Elkészítés

1
Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket.
2
A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt.
3
Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Enyhén besózzuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst. Ha megfőtt, átmossuk, félretesszük.
4
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A foghagymát megpucoljuk.
5
Olajat melegítünk egy serpenyőben, a vöröshagymát rátesszük, ha a vöröshagyma üvegesre pirult, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ez annyit tesz, hogy addig ízesítjük, míg kóstolásra ízletesnek találjuk. Kicsit lehet intenzívebb a kelleténél, mert még rizs is kerül hozzá. Rátörjük a fokhagymát, és összepirítjuk pár perc alatt az egészet.
6
Ha elkészült a hús, a rizst hozzákeverjük. Majd ismét megkóstoljuk. Ha nem találjuk elég ízletesnek, még sózzuk, borsozzuk.
7
Egy kb 17x25 cm-es tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tepsi aljába terítjük a kelkáposzta levelek felét, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket, és a maradék kelkáposztalevéllel befedjük a tölteléket.
8
A tejfölt kevés vízzel kikeverjük, és eloszlatjuk a levelek tetején.
9
Előmelegített, 180 C-os sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük a rakott kelt. Akkor jó, mikor a villát beleszúrva, a leveleken akadály nélkül át tudjuk szúrni. Felkockázva, tejföllel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.01.19 14:29
Csináltam fejes káposztával is az íze pont olyan :)(csak picit többet kell párolni a káposztát)
2012.11.06 14:11
Sziasztok, fejes káposztával lehet csinálni? nem lesz az ize más?
2012.11.01 12:58
jó recept . tényleg nagyon jó az oldal és hogy kiszámolja az arányokat az egyedi:)
én most találtam rá nem rég de tetszik.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Udv. Ma elkeszitettem ezt az isteni etelt. Egyetlen problemam volt... Ha korbe is sutom, a szelei nyersek maradtak, pedig jo vekonyra csipkedtem a szelet is. :-( Ki, hogyan oldotta meg ezt a dolgot? Egyebkent tenyleg is...
Nagyon finom, szép leveles lett a pogácsám! ^_^ Köszönöm a receptet!
Szia, Olajjal és vajjal is készíthető, csak vajjal a legfinomabb. Én olajat javasolnék ;)
szia. csak vajjal lehet? olajjal vagy zsirral is lehet?
Nagyon jol nez ki! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.