Regisztráció
Rakott kelkáposzta recept főfotó

Rakott kelkáposzta recept

4.9 csillag / 16 szavazat
Kedvencek közé teszem!2140

Hozzávalók

6
adagra

A rétegezéshez

A töltelékhez

A tetejére

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ 50 perc sütés

Leírás

Aki szereti a rakott kelkáposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni! Rakott kelkáposztát sokféle képpen lehet készíteni, ez egy alaprecept, aki azonban elkészíti, az már garantáltan nem is akarja majd cifrázni a dolgot!


Elkészítés

1
Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket.
Rakott kelkáposzta recept 1. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 2. fázisfotó
2
A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb. 20-30 másodperc alatt.
Rakott kelkáposzta recept 3. fázisfotó
3
Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Enyhén besózzuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst.
Rakott kelkáposzta recept 4. fázisfotó
4
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A foghagymát megpucoljuk.
Rakott kelkáposzta recept 6. fázisfotó
5
Olajat melegítünk egy serpenyőben, a vöröshagymát rátesszük, ha a vöröshagyma üvegesre pirult, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ez annyit tesz, hogy addig ízesítjük, míg kóstolásra ízletesnek találjuk. Kicsit lehet intenzívebb a kelleténél, mert még rizs is kerül hozzá. Rátörjük a fokhagymát, és összepirítjuk pár perc alatt az egészet.
Rakott kelkáposzta recept 7. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 8. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 9. fázisfotó
6
Ha elkészült a hús, a rizst hozzákeverjük. Majd ismét megkóstoljuk. Ha nem találjuk elég ízletesnek, még sózzuk, borsozzuk.
Rakott kelkáposzta recept 10. fázisfotó
7
Egy kb. 17*25 cm-es tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tepsi aljába terítjük a kelkáposzta levelek felét, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket, és a maradék kelkáposztalevéllel befedjük a tölteléket.
Rakott kelkáposzta recept 11. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 12. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 13. fázisfotó
8
A tejfölt kevés vízzel kikeverjük, és eloszlatjuk a levelek tetején.
Rakott kelkáposzta recept 14. fázisfotó
9
Előmelegített, 180 C-os sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a rakott kelt. Akkor jó, mikor a villát beleszúrva, a leveleken akadály nélkül át tudjuk szúrni. Felkockázva, tejföllel tálaljuk az elkészült rakott kelkáposztát.
Rakott kelkáposzta recept 15. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 16. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 17. fázisfotó
Rakott kelkáposzta recept 18. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-26 18:29
Annamária: Nem kell rá fólia, mivel minden összetevője előfőzött és tejföl van a tetején ( ez a csőben sütés).
40734
2016-09-08 13:46
Annamária Orgona: Jó a kérdés! A sütés első felében letakarhatod, de a végén érdemes levenni hogy szép pírt kapjon. A pirult káposztának amúgy is van egy jellegzetes finom íze, illata.
37225
2016-09-08 12:34
folia nem kell a tepsi tetejére?
37218
2016-03-20 18:28
imádtuk :)
30321
2016-01-22 19:51
Kitűnő recept, vegán verzióban is tökéletesen megállja a helyét: mi medvehagymás tofutejföllel, hús helyett pedig gomba raguval és barna rizzsel készítettük, isteni finom lett! :) Külön köszönet a készítőknek a pontos mértékegységek megadása miatt, minden ki volt számolva és nem keletkezett felesleg!
27759
2015-11-08 12:56
Én is elkészítettem és nagyon nagy sikert aratott.Köszönöm szépen.
24938
2015-10-20 13:10
Én kìnai kellel csináltam és fini lett. :) Annyit fűznék még hozzá,hogy a mennyiség meghatározása kevés (vagy mi vagyunk túl nagy étkűek... :) ).
24047
2015-09-28 11:59
köszi a receptet nagyon finom let
23233
2015-08-04 11:12
Igen, az csak egy apró elírás volt. Már töröltük is! ;)
21697
2015-08-04 08:11
Nem lehetséges, hogy ez elírás? "...közepes hőfokon puhára főzzük a rizst. Ha megfőtt, átmossuk, félretesszük." :(
21695

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 19:18
Nagyon finom lett, pirított tökmaggal isteni!! :)
41021
2016-12-03 19:00
Kedves Alajuli! Azt szeretném kérdezni, hogy tönkölybúzaliszt helyett lehet e mást használni (pl. mandulaliszt vagy...
41020
2016-12-03 18:49
Ezt elkészítettem és elsőre sikerült. Szuper receptnek tartom, nem macerás, belátható időn belül megvan. Én elsőre...
41019
2016-12-03 18:49
Ó, azt nem mondtátok, hogy miután hozzáadom a tejszínt és párolom fedővel, le fog égni ezerrel... Dobhattam ki...
41018
made by zwoelf