Regisztráció
Rakott padlizsános karaj recept főfotó

Rakott padlizsános karaj recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!562

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

75 perc sütés + 15 perc előkészület

Leírás

A padlizsánból készíthetünk padlizsánkrémet, köretet vagy akár húsokhoz is tökéletes. Én egy egyszerű padlizsános karaj egytálételt választottam, amely tökéletes a vasárnapi ebédhez. A padlizsán hasznos, mert alacsony kalóriatartalma mellett tartalmaz A és C vitamint és gazdag az ásványi sókban.


Elkészítés

1
A karaj szeletek sózom borsozom, én frissen őrölt fekete borsot használtam.
Rakott padlizsános karaj recept 2. fázisfotó
2
A megsózott, borsozott húst enyhén megforgatom a lisztben.
Rakott padlizsános karaj recept 1. fázisfotó
3
Közben a padlizsánt vékony szeletekre vágjuk egy tányérba és megsózzuk, hagyjuk legalább 10 percig így, hogy a padlizsán kesernyésebb magjai, leve kijöjjön belőle. Ha levet eresztett, akkor kinyomkodom, hogy minden kesernyés magot eltávolítsak.
Rakott padlizsános karaj recept 6. fázisfotó
4
Egy serpenyőbe öntök 2 evőkanál olajat, és amikor már felmelegedett belehelyezem a karaj szeleteket.
Rakott padlizsános karaj recept 3. fázisfotó
5
A hús mindkét oldalát fehéredésig sütöm, majd belehelyezem őket egy üvegtálba.
Rakott padlizsános karaj recept 4. fázisfotó
6
A húsra helyezzük a felvágott szalonna darabokat, és a szeletelt paradicsomot, padlizsánt.
Rakott padlizsános karaj recept 5. fázisfotó
Rakott padlizsános karaj recept 8. fázisfotó
7
A tejföllel megkenem a tetejét, majd a sütőbe helyezem, és 180 C fokon 50 percig sütöm.
Rakott padlizsános karaj recept 9. fázisfotó
8
Végül reszelt sajttal megszórom, és 25 percig sütöm tovább, amíg szép aranybarna nem lesz.
Rakott padlizsános karaj recept 10. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-17 22:09
Jó étvágyat hozzá! :) Örülök, hogy kipróbáltad ;)
37586
2016-09-17 17:15
köszönöm szépen
37567
3183
4.814815
20
64
5481
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 19:13
gyors és finom :)
43893
2017-01-19 18:59
plusz cukrot nem igenyel ?
43890
2017-01-19 18:26
Kedves Sári! A legtöbb esetben liszttel is lehet helyettesíteni, viszont keményítővel sokkal finomabb. üdv Rózsa
43889
2017-01-19 17:44
Nagyon finom, az első zabkásám ami sikerült.
43888
3656
4.96
34
65
2524
4.75
13
29
made by zwoelf