Regisztráció
Rántott ponty főfotó

Rántott ponty

4 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!412

Hozzávalók

3
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

A rántott ponty egy klasszikus karácsonyi halétel, de egész évben fogyaszthatjuk, hiszen pontyot mindig kaphatunk. Lehetőség szerint pikkelyes pontyot válasszunk, mert annak jobb az íze! Ha nem akarunk bajlódni az előkészítésével, kérjük meg rá nyugodtan a halasunkat! :) Jó étvágyat!


Videó

Elkészítés

1
A pontyszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és alaposan megsózzuk.
Rántott ponty 1. fázisfotó
2
A panírozáshoz először lisztbe forgatjuk.
Rántott ponty 2. fázisfotó
3
Majd felvert tojásba.
Rántott ponty 3. fázisfotó
4
Végül zsemlemorzsába. Ügyeljünk rá hogy a panír mindenhol alaposan fedje a "patkókat"!
Rántott ponty 4. fázisfotó
5
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
Rántott ponty 5. fázisfotó
6
Mikor az olaj már jó forró, óvatosan belerakjuk a halszeleteket.
Rántott ponty 6. fázisfotó
7
Kb. 3 perc sütés után megfordítjuk, és újabb 3 perc sütés következik. Ha megsült, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla az olajat.
Rántott ponty 7. fázisfotó
8
El is készült ez az igazi klasszikus, magyaros halétel, Majonézes burgonyasalátával, és citromgerezdekkel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Rántott ponty 8. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-31 10:28
Karácsonykor nem tudtam megcsinálni most pótoltam isteni finom boldog újévet üdv katalin
42612
2016-12-07 17:11
és ha előtte való este jól beírdalod, és besózod másnapra az apró szálkák nagy része eltűnik. csak panírozás előtt ne felejtsd el lecsöpögtetni :)
41218
2016-12-07 16:55
só,bors,fokhagyma (teszelve),citrom leve! Azután panírozni. Próbáld ki! Még jobb lesz.
41216
2016-12-07 16:39
Megfogom csinálni karácsonykor mivel mi nagyon szeretjük köszike katalin
41213

Legfrissebb hozzászólások

made by zwoelf