Répatorta recept videóval

Répatorta recept videóval

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A mázhoz:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 óra kihűtés
4.933335
Értékelés
4.93333515

Leírás

Kiváló répatorta recept, és még az elkészítése is nagyon egyszerű. Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk.
2
A barnacukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
3
Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat.
4
Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barnacukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a durvára reszelt répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.
5
A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából.
6
A tetejére szükséges krémhez a krémsajtot keverjük ki egy kevés vanília eszenciával, és kevés reszelt répával, majd kenjük rá a kihűlt torta tetejére.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 5924.28 kcal
Fehérje: 112.434 g
Szénhidrát: 594.956 g
Zsír: 351.116 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.21 16:30
Életem első tortája, nagyon finom lett (bár nehéz lett volna elrontani:)
2014.06.16 14:18
Szervusz,
Sajnos a lisztkeverékekkel nincs semmilyen tapasztalatom. :(
2014.06.16 14:15
Szia GÁbor!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha gluténmentes lisztkeveréket használok, akkor is jók ezek az arányok, vagy változtatni kell valamit a receptben? :)
2014.04.21 21:13
Isteni lett!! Nagyon köszönöm a receptet.
Készítettem rá marcipán díszítést is (saját kezűleg :) )
2014.03.18 12:31
Szia Gábor, lenne egy kérdésem, a dió helyett darált mandulát tehetek bele, mert sajnos a diót nem tudom megenni! Válaszod előre is köszönöm!
2013.10.20 13:19
Már nagyon sokszor elkészítettem a receptet és mindig tökéletes lett a végeredmény :) ! Én a fehércsokit lereszelem, a felét belekeverem a tésztába, a másik felét pedig a már elkészült sütire szórom díszítésként. A mascarpone-ba én nem teszek répát, viszont 250 g mascarpone-hoz egy csomag bourbon vaníliás cukrot keverek, és ezt kenem a süti tetejére :) .
2012.12.11 11:09
Szuper recept! Köszönjük! :)
2012.11.17 13:31
1. osztályú finomság. Nagyon finom lett a torta! A választásom azért esett a répatortára, hogy az 1 éves kislányom is bátran tudjon belőle enni. 1 éves kislányom születésnapjára készítettem, imitt-amott eltértem a recepttől. A mascarponét kihagytam teljesen. A fahéjból egy teáskanálnyit tettem bele. A sütőpor mennyiségét megfeleztem és a másik felét szódabikarbónával pótoltam. És így is mennyei lett. Az eredmény a 2. képen látható. 7 fő pillanatok alatt elfogyasztotta. Standard tortaforma hiányában gyümölcstorta formát használtam. A massza mennyisége olyan sok lett ezen recept alapján, hogy 1 gyümölcstorta formát és egy őzgerincet adott ki. Ja és így a sütési idő 20-25 perc volt. A tetejét olvasztott fehér csokival vontam be és rá csoki tortabevonó eszterházy bevonat szerűre. A szélén tortadara, marcipán nyuszival. A masszába bekerült fehércsoki darabok is látszanak.
2012.09.13 22:34
Én is elkészítettem és modanom sem kell pillanatokon belűl elfogyott. Nagyon jó állagú a tészta, igaz én is kicsit csalni akartam az olaj mennyiségével de rossz ötletnek bizonyult. A recept úgy jó ahogy van. Én tejszines mascarpone krémmel töltöttem meg és fedtem be a tortát. Köszönjük Gábor!
2012.05.30 14:15
Húsvétra készítettem el, úgy, hogy fondant-tal bevontam, és díszítettem marcipán virágokkal, nyuszival, marcipán répáva, vajkrémből füvet is tettem köréjük. Sajnos,nem fotóztam le, de mindenkinek rendkívül ízlett!!!! Máskor is elkészítem, nagyon finom, sikeres recept! Köszönjük! :)
2012.04.10 21:58
Nagyon szuper recept, köszönet érte!
Húsvétra sütöttem meg, de őzgerinc formában, majd Méteres kalács-szerűen raktam össze és szeleteltem fel. Kívülre kapott csoki mázat.



2012.04.07 00:48
Bocsánat, a mogyorót csak azért említettem meg, mert egy korábbi hozzászólásban szerepelt.
A csokit - mint írtam - lereszelem (egy sajtreszelővel). Belekeverve a masszába ugyanúgy eloszlik, mintha megolvasztottam volna, a kis darabok a sütés során teljesen elolvadnak. Legközelebb azért megolvasztom, ha úgy elégedettebbek lesznek a vendégek, akkor maradok az olvasztásnál :)
2012.04.03 21:34
OFF - Bocsi, hogy itt kérdem meg, de hova írhatok, ha technikai problémám van az értesítőkkel? Köszi, ha vki tud segíteni.
2012.04.03 21:28
Köszönöm a receptet! Az egész családnak nagyon ízlett. Muffin formában sütöttem meg, 20 db lett belőle. A tetejére 250 g mascarponét tettem.
2012.04.02 14:29
SZia!

Örülök, hogy bevált a recept! Kérlek a csillagokkal te is értékeld, és ha lehet, a fotót is szeretettel várjuk! ;)

AZ észrevételeidhez annyit csak, hogy a recept is dióval van, nem mogyoróval, és az olaj felezését semmiképpen nem javaslom. Nekem még sohasem volt tocsogós. Sőt, tökéletes volt. Ez az egyetlen, amit én senkinek nem javasolnék. A csoki megolvasztásának pedig az a lényege, hogy el lehessen oszlatni a masszában, ettől zaftosabb lesz, és krémesebb. Ha nem olvasztod meg, akkor ezt nem éred el. Tehát nem a fehér csokoládé darabosság a cél, hanem a tészta állagára van ez befolyással.

Üdv!
Gábor
2012.04.02 14:20
Háj!
Már többször elkészítettem, mindig nagy sikere van. Néhány dolgot megváltoztattam a receptben, úgy még jobb lett. Ezek a következők:
- valamivel több répát és kevesebb lisztet (10 evőkanál) használtam
- a csokit nem kell megolvasztani, csak felesleges munka van vele, inkább hűtőbe raktam, majd belereszeltem a száraz részbe
- a 2dl olajtól tocsogott az egész, így később csak 1 dl-t raktam bele
- a mascarpone-ba a vaníliás cukor mellett porcukrot is raktam
- 2 csomag vaníliás cukor ment a tésztába is
- mogyorótól inkább fojtó íze van, a dió a tuti

2012.03.19 20:07
Hahó!
Én is elkészítettem, hosszas hezitálás után. Nagyon-nagyon finom lett, pont ilyet szerettem volna és sikerült!!! Én csak cukormázat tettem rá, mert az volt otthon.
Köszííííííííí nektek!!!
(készítettem fotókat is, elég morzsásak, mert folyton csipkedtünk belőle :)
2012.03.09 18:07
Fehér csoki helyett tejcsoki, búzaliszt helyett finomliszt, nem volt elég dióm ezért ment hozzá mogyoró is, mascarpone helyett tejszínhab. Nagyon finom lett így is, köszönöm a klassz ötletet, legközelebb is elkészítem. Az egyetlen amit bánok a mascarpone hiánya, aki teheti azzal készítse mindenféleképp.
2012.02.07 08:18
Nagyon nagyon finom lett,és az elkészítése meg nagyon egyszerű! Szóval köszönöm szépen.

2011.09.03 19:48
Öcsém születésnapi tortája lett és nem csalódtam benne:)
A család először furcsálta a torta+répa párosítást, de az eredménnyel nem tudnak betelni;)

Köszönöm a csodás receptet!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nagyon jóó !! :) Ezt muszály ki próbálni!!
Nagyon finom lett! Olyannyira, hogy időm sem maradt lefotózni, hamar elfogyott! ;) Köszönjük a receptet!
Ez a profi receptek ismérve. Akinek problémás a mérleg, az jobb is ha nen fog neki.
Mióta dekázzuk a tojást??? Miért nem lehet azt írni x db tojás?? Inkább mást keresek bár lehet, hogy nagyon finom.
jelentés: finom lett, csak a tiz perc a végén nekem sok lett, kicsit odaégett. És kőkemény lett sajna :( betakartam pedig fóliával, most beraktam egy fémdobozba, hátha megpuhul. Van tipped, hogy mi lehet a pro...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.