Reszelt túrós recept

Reszelt túrós recept

Hozzávalók

szelethez40 szelethez:

Teljes elkészülési idő:

+ a tészta pihentetése
4.25
Értékelés
4.254

Leírás

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom csemege. Az egész család nagy kedvence. Kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.


Elkészítés

1
A száraz hozzávalókat a vajjal és a tojással elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk a tésztát.
2
Amikor kész van a hűtőbe rakjuk kb 2 órára.
3
Közben a túrót és a cukrot villával jól áttörjük, ha van egy kevés kimaradt tojásfehérjénk, akkor azt verjük habbá, én hozzá szoktam keverni, így könnyebb a töltelék.
4
A hűtőben pihent tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe reszeljük almareszelővel, erre a rétegre jön a túrótöltelék, majd a tészta másik felét a túró tetejére reszeljük.
5
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük.
6
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.04.28 12:19
Nagyon finom süti, de nem adtam rá 5*-ot, mert mire lereszelgettem a tésztát, leszakadt fél kezem! :)
2010.08.01 12:41
Hi,
Én most sütöttem meg a sütit, nem vészes elkészíteni, kb 25X35 ös tepsit használtam hozzá. Nekem nem lett nagyon édes, de porcukorral a tetején isteni finom . Kezdő háziasszonyoknak kiváló.

2010.06.02 11:12
sziasztok!jol nez ki ez a recept is, de lenne egy kerdesem mekkora a tepsi merete?mert az is fontos szerintem.koszi a valaszt
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kislány koromat idézted elő ezzel az isteni kakaóval. Köszönöm neked!
Hamarosan én is elkészítem, így gluténmentesen
Én sajtszeletekkel is beborítom.
Örülök, hogy ízlik, egészségetekre! ;) Kedves Betti91! Én eléggé száraznak találtam a csirkemellet, habár együtt sütöttem a combbal, aminek ugye hosszabb a sütési ideje, ezért annyira nem is lep meg, h...
Egyszerűen nagyszerű :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.