Reszelt túrós recept

Reszelt túrós recept

Hozzávalók

szelethez40 szelethez:

Teljes elkészülési idő:

+ a tészta pihentetése
4.25
Értékelés
4.254

Leírás

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom csemege. Az egész család nagy kedvence. Kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.


Elkészítés

1
A száraz hozzávalókat a vajjal és a tojással elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk a tésztát.
2
Amikor kész van a hűtőbe rakjuk kb 2 órára.
3
Közben a túrót és a cukrot villával jól áttörjük, ha van egy kevés kimaradt tojásfehérjénk, akkor azt verjük habbá, én hozzá szoktam keverni, így könnyebb a töltelék.
4
A hűtőben pihent tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe reszeljük almareszelővel, erre a rétegre jön a túrótöltelék, majd a tészta másik felét a túró tetejére reszeljük.
5
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük.
6
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.04.28 12:19
Nagyon finom süti, de nem adtam rá 5*-ot, mert mire lereszelgettem a tésztát, leszakadt fél kezem! :)
2010.08.01 12:41
Hi,
Én most sütöttem meg a sütit, nem vészes elkészíteni, kb 25X35 ös tepsit használtam hozzá. Nekem nem lett nagyon édes, de porcukorral a tetején isteni finom . Kezdő háziasszonyoknak kiváló.

2010.06.02 11:12
sziasztok!jol nez ki ez a recept is, de lenne egy kerdesem mekkora a tepsi merete?mert az is fontos szerintem.koszi a valaszt
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.