Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Hozzávalók

szelethez18 szelethez:

A felfújthoz:

A tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Teljes elkészülési idő:

4.90909
Értékelés
4.9090922

Leírás

Egy igazi hazai klasszikus. A rizskochot mindenki ismeri, szereti. De nem mindenki ismeri a receptjét. Hát változtassunk ezen!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
5
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
6
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
7
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
8
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
9
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
10
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2926.94 kcal
Fehérje: 92.141 g
Szénhidrát: 437.678 g
Zsír: 90.302 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.09 10:46
elkészült
2014.06.24 19:24
vanília öntettel :)
2014.06.20 21:42
Rettentő finom, én csokiöntetet tettem a tetejére, legközelebb egy kis gyümölccsel fogom megbolondítani! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Jól néz ki
Nagyon jol nez ki :)
Nagyon fini lett!! A család imádta! :-) köszi!
Nagyon fontos!2x,3x a húst jó ha ledaráljuk.Húslevest is szoktam hozzáadni.Fontos a többnapos pihentetés is.
Nagyon finom! A kedvencünk lett! Köszönöm :-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.