Regisztráció
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept főfotó

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

4.9 csillag / 33 szavazat
Kedvencek közé teszem!2792

Hozzávalók

10
szelethez

A felfújthoz

A tepsihez

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2926.94
kcal
Fehérje
92.141
gramm
Szénhidr.
437.678
gramm
Zsír
90.302
gramm

Leírás

Egy igazi hazai klasszikus. A rizskochot mindenki ismeri, szereti. De nem mindenki ismeri a receptjét. Hát változtassunk ezen!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 32. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 33. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 34. fázisfotó
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 35. fázisfotó
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 36. fázisfotó
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 37. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 38. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 39. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 40. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 41. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 42. fázisfotó
5
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 18 x 30 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 43. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 44. fázisfotó
6
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 45. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 46. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 47. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 48. fázisfotó
7
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 50. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 51. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 53. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 54. fázisfotó
8
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 55. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 56. fázisfotó
9
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 57. fázisfotó
10
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 58. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 59. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-22 11:56
Nagyon nagyon jó recept. Ma megsütöttem nagy sikere volt Köszönöm.:)
40573
2016-11-13 12:03
lekvár helyett pudinggal is finom lehet szerintetek?
40060
2016-11-06 08:00
Liszt hova kell? Biztos kell bele?
39675
2016-10-27 19:48
Párom kérésére készítettem el. Szerinte tökéletes lett. Pont ilyennek kell lennie. Én nem tudtam mihez viszonyítani mert talán egyszer kóstoltam életemben eddig. :) Örülök hogy örömet szerezhettem ezzel a szuper recepttel. Köszi
39168
2016-10-22 15:10
Nagyon finom!
38974
2016-08-25 10:35
:-)
36679
2016-06-12 16:04
nagyon finom lett, párom mind felfalta :-D
33572
2016-05-05 21:05
Tökéletes, köszi a receptet! :)
32253
2016-04-28 11:37
sargabarackos rizsfelfujt
32009
2924
4.80769
18
55

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
2016-12-07 19:58
jó lett :)
41220
2016-12-07 17:11
és ha előtte való este jól beírdalod, és besózod másnapra az apró szálkák nagy része eltűnik. csak panírozás előtt ne...
41218
5650
4.72973
65
98
made by zwoelf