Regisztráció
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept főfotó

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

4.9 csillag / 28 szavazat
Kedvencek közé teszem!2028

Hozzávalók

10
szelethez

A felfújthoz

A tepsihez

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2926.94
kcal
Fehérje
92.141
gramm
Szénhidr.
437.678
gramm
Zsír
90.302
gramm

Leírás

Egy igazi hazai klasszikus. A rizskochot mindenki ismeri, szereti. De nem mindenki ismeri a receptjét. Hát változtassunk ezen!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 32. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 33. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 34. fázisfotó
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 35. fázisfotó
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 36. fázisfotó
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 37. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 38. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 39. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 40. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 41. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 42. fázisfotó
5
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 18 x 30 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 43. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 44. fázisfotó
6
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 45. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 46. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 47. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 48. fázisfotó
7
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 50. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 51. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 53. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 54. fázisfotó
8
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 55. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 56. fázisfotó
9
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 57. fázisfotó
10
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 58. fázisfotó
Rizsfelfújt (Rizskoch) recept 59. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-06-12 16:04
nagyon finom lett, párom mind felfalta :-D
33572
2016-05-05 21:05
Tökéletes, köszi a receptet! :)
32253
2016-04-28 11:37
sargabarackos rizsfelfujt
32009
2016-04-18 21:19
Nyammmmiiii
31665
2016-04-18 21:19
Lisztet nem tettem bele. Isteni finom lett!! Ezt kisfiam boldog arca is bizonyìtotta!!Köszönjük!
31664
2016-04-17 16:45
Liszt nélkül is tökéletes
31622
2016-04-17 12:26
Nem értem, liszt miért kell hozzá?
31597
2016-04-17 12:25
Én eleve vaniliás cukorral készitem, és akkor nem is kell eszencia.
31595
2016-04-05 15:05
és ha nincs vanilia eszenciám,mivel potoljam?
31142
2016-03-15 18:45
szerintem a zacskos elöfözött rizs is jo. csak azt már rögtön tehetjük a tejbe. hamarabb kész. holnap ki is probálom
30038
2124
4.77778
16
46

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-23 11:38
A hirdetés helyett, az ételfényképet jelentessék meg!!! koszonom
35348
2016-07-23 11:35
Isteni finom lehet! :-) Hmmm ....!
35347
2016-07-23 11:09
Hmm... nagyon jól néz ki!
35346
2016-07-23 11:02
Szilvakompóttal is müködik?
35345
made by zwoelf