Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Hozzávalók

szelethez18 szelethez:

A felfújthoz:

A tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Teljes elkészülési idő:

4.90909
Értékelés
4.9090922

Leírás

Egy igazi hazai klasszikus. A rizskochot mindenki ismeri, szereti. De nem mindenki ismeri a receptjét. Hát változtassunk ezen!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
5
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
6
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
7
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
8
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
9
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
10
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2926.94 kcal
Fehérje: 92.141 g
Szénhidrát: 437.678 g
Zsír: 90.302 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.24 19:24
vanília öntettel :)
2014.06.20 21:42
Rettentő finom, én csokiöntetet tettem a tetejére, legközelebb egy kis gyümölccsel fogom megbolondítani! :)
2014.04.16 20:48
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Tisztelt Arposéf!

Hasonlóan az elöttem szólókhoz én is olyan problémára hívnám fel figyelmed, hogy hiába kérelmezem hogy szakács lehessek és recetet törthessek fel se válasz se engedély se semm...

Még nekem is sikerült, pedig csak 12 vagyok.
A tejport ki lehet valtani valami massal? Vagy ha a víz helyett ugyanannyi tejet teszek bele, jo lesz?
sima keserű kakao jo? vagy cukrozott kell?
sima keserű kakaó jo hozzá? v cukrozott kell??

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.