Főmenü

Regisztráció

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

4.90909
4.9090922
Kedvencek közé teszem!1031

Hozzávalók

szelethez10 szelethez:

A felfújthoz

A tepsihez

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2926.94
kcal
Fehérje
92.141
gramm
Szénhidr.
437.678
gramm
Zsír
90.302
gramm

Leírás

Egy igazi hazai klasszikus. A rizskochot mindenki ismeri, szereti. De nem mindenki ismeri a receptjét. Hát változtassunk ezen!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
5
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 18 x 30 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
6
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
7
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
8
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
9
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
10
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-15 02:20
5* :)
21926
2015-08-10 14:23
isteni lett:)
21837
2015-08-07 22:35
köszönöm a receptet! a tészta laza maradt, nagyon finom! bár csak fél adagot készítettem, mert hadseregnyi szokott belőle lenni.....kevés lesz.... :) aproséf, ti vagytok a legjobbak! :)
21774
2015-08-06 16:16
jo lett nagyon :)) koszonom a receptet
21748
2015-07-09 12:15
Nagy kedvenc nálunk. Csak dupla adagot érdemes csinálnom.
21147
2015-06-05 08:07
Érdekes, évtizedek óta pont így csinálom, pont így néz ki, kivéve, hogy liszt nincs benne és 3x kevesebb a cukor. Mindenki nagyon szereti.
20249
2015-06-04 05:54
Fantasztikus volt! Olyan "muszálymégcsinálnom" fajta :D
20228
2015-04-03 10:36
most készül :)
18492
2015-03-12 20:18
Szia, Logikusan igen...
17910
2015-03-12 19:30
Ha nagyobb adagot szeretnék, mindent duplázni kell? Gondolok a pl. a tojásokra.
17906
1215
4.592595
26
54

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf