Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Hozzávalók

szelethez18 szelethez:

A felfújthoz:

A tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Teljes elkészülési idő:

4.9
Értékelés
4.920

Leírás

Egy igazi hazai klasszikus. A rizskochot mindenki ismeri, szereti. De nem mindenki ismeri a receptjét. Hát változtassunk ezen!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
5
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
6
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
7
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
8
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
9
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
10
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2926.94 kcal
Fehérje: 92.141 g
Szénhidrát: 437.678 g
Zsír: 90.302 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.16 20:48
2014.04.14 10:44
Én egy kevés sütőport is tennék a lisztbe, hogy megemelje a sütit.
2014.03.03 12:41
nagyon jó lett... így az igazi.... köszönöm
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.