Regisztráció
Román mititei avagy mics recept főfotó

Román mititei avagy mics recept

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!1174

Hozzávalók

kb.
20
darabra
  • 1.15 kg sertés darált hús (sovány)
  • 1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
  • 1.5 csapott teáskanál fűszerpaprika
  • 1.5 csapott teáskanál csombor (borsikafű)
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott teáskanál

Teljes elkészülési idő

10 perc a hús bekeverése, 24 óra pihentetés, 15 perc a sütés

Leírás

Ha mics receptet keresel, ne keress tovább! Ez a recept zseniális! Nagyon finom! Biztos a siker! ;) Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Persze az "igazi micset" 3 féle húsból készítik, de így is zseniális! Felesleges óriási beszerzést csapni miatta. ;)


Elkészítés

1
A húshoz hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
Román mititei avagy mics recept 2. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 3. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 4. fázisfotó
2
A húst alaposan összegyúrjuk a fűszerekkel, majd folpackkal lezárva egy napra hűtőbe tesszük érni.
Román mititei avagy mics recept 5. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 6. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 7. fázisfotó
3
Egy nap elteltével a húsmasszát egy 2 cm átmérőjű csővel ellátott habzsákba tesszük.
Román mititei avagy mics recept 8. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 9. fázisfotó
4
Szép, egyenletes vastagságú, 10 cm-es darabokat nyomunk belőle. Ollóval vágjuk el a végeit.
Román mititei avagy mics recept 10. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 11. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 12. fázisfotó
5
Vastagon olajozott rácson, erős parázs fölött süssük.
Román mititei avagy mics recept 13. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 14. fázisfotó
6
Kb. 10 percig süssük. Forgassuk, hogy minden oldala szép pirosra süljön, de ne égjen meg!
Román mititei avagy mics recept 15. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 16. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 17. fázisfotó
7
Itt az oldalon található KFC salátával egyszerűen zseniális! :) De akár csak mustárral és kenyérrel is mennyei étel!
Román mititei avagy mics recept 18. fázisfotó
Román mititei avagy mics recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-15 06:27
Csak rácson lehet sütni?
38631
2016-04-03 18:16
Itt Romániában eléggé elterjedt és meg tudnám venni is de így finomabb
31070
2016-02-03 20:54
Nem lemaradt, ki lett hagyva. A legtöbb embernek nincs kéznél bárányhús. Viszont így is rendkívül finom! ;)
28309
2016-02-03 17:18
a bäränyhus lemaradt es az a fő az íz miatt
28295
2015-09-29 07:22
Valóban jó hozzá egy kevéske húsleves leve - egyrészt - mert az jobban ízesíthető s nagyon jól átviszi az ízeket - másrészt - a húsok kissé szárazak csak úgy egyben összegyúrva. Persze lehet akár sima borvízzel is nedvesíteni. (ami inkább csak arra kell, hogy a parázson sütés közben ne száradjon ki olyan hamar.) <br> Én a meggyúrt kolbászkákat többnyire kevés étolajban szoktam átforgatni, úgy egy későbbi időpontban történő sütésre akár le is fagyasztható, s nem fagy össze egyetlen nagy hústömbbé.
23274
2015-08-26 23:42
A recept szuper. Én három féle húsból csináltam. Fél kg marha, fél kiló sovány disznó, és 25 deka pulyka. Egy napot érleltem és grillserpenyőben sütöttem meg. Nagyon jól sikerült, a vendégeim imádták, én is állandóan rájártam. Erdélyi vagyok (bár lassan 30 éve Pesten élek), szóval nekem gyerekkori élmény a miccsezés, állva, papírtálcán, fogpiszkálóval, friss fehér kenyérrel és édes mustárral. Ez a recept visszahozta azt a romantikus hangulatot. :) Nem túl csípős dizsoni mustárral tálaltam, "rusztikus hangulatú" kétféle kenyérrel. Nagyon rájárós...na. Barátom legénybúcsújára ezzel (is) készülök! :) Tömény élmény! Köszönöm!
22223
2015-06-18 08:14
a mics három fajta húsból készül egyenlő aranyból, zsiradék és kömény nélkül. ...hanem csombort, só , bors , meg szódabikarbóna. ..
20615
2015-02-03 18:14
nevem szakács gyöngyver erdelyi szuletesu vagyok szakma. is szakacs helytelen a recept szeretnem az erdely konyhanak utana neznenek es helyes recept irasat 3husbol keszul a mititej
16952

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 17:15
Nagyon finom! Köszi a receptet! :)
44214
2017-01-23 17:08
nagyon finom bár én máj helyett cs.mellet és gomba helyett kukoricát raktam bele hús nélkül, és isteni fincsi lett igy...
44213
2017-01-23 17:04
szuper talalmany es latvanyos es ez telleg ropogos es roppanos finom lehet koszike katalin
44211
2017-01-23 17:03
izesíteni nem kell?
44210
made by zwoelf