Sacher torta recept

Sacher torta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

A bevonóhoz:

A töltéshez:

  • 210 g sárgabarack lekvár

Teljes elkészülési idő:

4.882355
Értékelés
4.88235517

Leírás

A Sacher torta egy igazi osztrák klasszikus. Sok mindent nem is fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy ez egy nagyon jó sacher recept! Jó étvágyat!


Elkészítés

A recept háromszorosa elegendő egy 30x40-es, szögletes sütőkerethez.
1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.
2
A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
3
Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
4
Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
5
Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.
6
Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!
7
Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
8
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.
9
A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
10
A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
11
Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.
12
Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 5782.15 kcal
Fehérje: 114.652 g
Szénhidrát: 701.505 g
Zsír: 268.2 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.30 17:07
Férjem szülinapjára csináltam nemrég, és nagyon jól sikerült. Azóta már a munkatársaimnak is megsütöttem, és elkérték a receptet. Egyedül a bevonást egyszerűsítettem le, 1 tábla étcsokit 7 dkg vajjal gőz felett megolvasztottam, és hozzátettem pár csepp olajat.
2014.05.03 19:37
Sziasztok!

A torta viszonylag jól sikerült, de a bevonóban szerintem túl sok a 210g kakaó, mert nagyon fekete és keserű lett az íze, a színe lehet attól is, hogy nem holland kakaót használtam, de a mennyiség akkor is sok, és a piskóta sem nőtt fel eléggé.
2014.03.16 07:41
Szia,
A 15 évnyi cukrász tapasztalat számomra egyértelmű választ ad. Biztos, hogy a sütő magasabb hőfokon süt, mint amin kellene. :(
Valóban 170 C-on fizikailag nem tud ennyi idő alatt megégni. :/
Szerintem 10-20 C-al vegyétek vissza a sütőt.
2014.03.15 20:55
Hát a lányom ma meg szerette volna csinálni,de a tészta 170 fokon 35 perc alatt feketére égett. Nem légkeverésesbe. Nem értem :(
2014.02.17 12:49
Sziasztok!
Én is a régi recept szerint készítettem el ezt a tortát...Nagyon finom volt!
Valaki emlékszik rá?És,ha igen,leírná?Vagy csak annyi a különbség,hogy a tésztában nem volt mandula és a bevonó más?
Nagyon köszönöm a segítséget!

2013.12.24 18:27
Hát ez van. De ettől még a tészta szuper!!!
2013.12.24 17:09
Sajnálom, hogy nem tetszik nektek. Azért cseréltem le a receptet, mert a gyakorlatban nekem ez sokkal jobban működött, mint a régi és jobb visszajelzéseket is kaptam.
2013.12.24 16:48
A bevonóhoz:
50 ml víz
110 g porcukor
150 g minimum 53%-os étcsokoládé
60 g vaj
5 ml ecet

Most én is szívok a húsz deka kakaóból és állati kevés vízből készült keserű gombóccal a lábasban. =( A csokis verzió tényleg jobb volt.
2013.12.22 03:32
Kedves Varga úr,tavaly csináltam ezt a tortát Karácsonyra nagy sikert aratott most megint csinálnám de ez nem ugyanaz a recept,nem volt mandulás és a máz nem kakaóbol volt hanem csokiból.Megkérném írja le nekem az előző receptet vagyis a tavalyit :(
Köszönöm szépen
2013.09.24 21:42
köszönöm !!
2013.09.24 20:19
A feltüntetett mennyiség 22 cm-es tortaformához való.
2013.09.23 20:15
Sziaa :)
most akkor ez a mennyiség ami fel van tüntetve hány cm-es tortaformához való??
2013.08.22 18:50
Remek recept!! Ma próbáltam, és jól sikerült! Nagy sikert aratott! :) Köszönöm a receptet!
2013.06.20 17:31
Az a vaj, amit a boltban kapsz. Nem kell tulkomplikalni. Meg kocka Rama-val is muxik. ;)
2013.06.20 17:10
S.O.S Nem vagyok gyakorlott a vaj alatt most teavajat értetek, vagy a ráma margarint? Holnapra kész kell lennem. Valaki jelezzen. Előre is köszi
2013.03.29 19:49
Ezt így látatlanban nehéz megmondani. Elvileg csak a margarinon ez nem múlhat, csak ha nagyon szélsőségesen más. De ez nehezen elképzelhető. :(
2013.03.29 19:46
Már sokszor elkészítettem ezt a tortát (ez az egyik családi kedvenc) és eddig mindig sikerült. Ma valamiért nem és fogalmam sincs, hogy miért?!?!?!Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva és a piskóta egyszerűen nem jött fel! Egyetlenegy változás, hogy egy másik márkájú margarint használtam. Létezik,hogy ez ennyit számít???
2013.03.23 13:03
Hát, ahhoz, hogy a 10%-os ecet ízét érezni lehessen, sokszorosan túl kellett lépd a receptben megadott mennyiséget. Ez biztos.... Így lehet hogy nem a recept a hibás... ;)
2013.03.23 12:59
Nekem nem tetszik benne az ecet íz... :-(
És pici sütőpor nélkül még laposabb lenne.
Ez nem jött be, legközelebb másik receptet választok.
2013.03.12 10:16
Elkészítettem a tortát,nagyon finom lett,köszönöm az élményt!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Almás zabkása banánnal ;)
Szio, en csak kenyerkent probaltam eddig es nekem a folia magasabban volt a kenyertol igy nem ert bele :( nem tudom mi lehet a baj, lehet zsominel masok az aranyok mert azert az egy nagyobb mennyiseg :(
nem a legjobb mert nem volt teflon sûtöm :-(
Életem első levese. 4 lànyt sikerült elkápráztatnom főzőtudományommal.

Üdv,
Nagyon tetszik az oldal,
de receptet nem tudok fel tölteni,hogy tudok?
Előre is köszönöm :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.