Sacher torta recept

Sacher torta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

A bevonóhoz:

A töltéshez:

  • 210 g sárgabarack lekvár

Teljes elkészülési idő:

4.882355
Értékelés
4.88235517

Leírás

A Sacher torta egy igazi osztrák klasszikus. Sok mindent nem is fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy ez egy nagyon jó sacher recept! Jó étvágyat!


Elkészítés

A recept háromszorosa elegendő egy 30x40-es, szögletes sütőkerethez.
1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.
2
A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
3
Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
4
Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
5
Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.
6
Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!
7
Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
8
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.
9
A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
10
A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
11
Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.
12
Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 5782.15 kcal
Fehérje: 114.652 g
Szénhidrát: 701.505 g
Zsír: 268.2 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.30 17:07
Férjem szülinapjára csináltam nemrég, és nagyon jól sikerült. Azóta már a munkatársaimnak is megsütöttem, és elkérték a receptet. Egyedül a bevonást egyszerűsítettem le, 1 tábla étcsokit 7 dkg vajjal gőz felett megolvasztottam, és hozzátettem pár csepp olajat.
2014.05.03 19:37
Sziasztok!

A torta viszonylag jól sikerült, de a bevonóban szerintem túl sok a 210g kakaó, mert nagyon fekete és keserű lett az íze, a színe lehet attól is, hogy nem holland kakaót használtam, de a mennyiség akkor is sok, és a piskóta sem nőtt fel eléggé.
2014.03.16 07:41
Szia,
A 15 évnyi cukrász tapasztalat számomra egyértelmű választ ad. Biztos, hogy a sütő magasabb hőfokon süt, mint amin kellene. :(
Valóban 170 C-on fizikailag nem tud ennyi idő alatt megégni. :/
Szerintem 10-20 C-al vegyétek vissza a sütőt.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Elkészült! :)
hamar elfogyott! :-)
Én apróra vágott kaprot is tettem bele.
Köszönöm :D
ezt a fehérborecetet lehet helyettesíteni valamivel? sima ecettel is ilyen jó lesz vagy esetleg almaecet?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.