Regisztráció
Sacher torta recept főfotó

Sacher torta recept

4.9 csillag / 20 szavazat
Kedvencek közé teszem!1372

Hozzávalók

1
tortához

A piskótához

A bevonóhoz

A töltéshez

  • 210 g sárgabarack lekvár

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
5782.15
kcal
Fehérje
114.652
gramm
Szénhidr.
701.505
gramm
Zsír
268.2
gramm

Leírás

A Sacher torta egy igazi osztrák klasszikus. Sok mindent nem is fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy ez egy nagyon jó sacher recept! Jó étvágyat!


Elkészítés

A recept háromszorosa elegendő egy 30x40-es, szögletes sütőkerethez.

1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.
120 g étcsokoládé (53%-os)
Sacher torta recept 1. fázisfotó
Sacher torta recept 2. fázisfotó
2
A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
120 g vaj, 80 g porcukor
Sacher torta recept 3. fázisfotó
Sacher torta recept 4. fázisfotó
3
Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
6 db tojássárgája
Sacher torta recept 5. fázisfotó
Sacher torta recept 6. fázisfotó
4
Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
Sacher torta recept 9. fázisfotó
Sacher torta recept 10. fázisfotó
Sacher torta recept 11. fázisfotó
5
Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.
6 db tojásfehérje, 160 g kristálycukor
Sacher torta recept 7. fázisfotó
Sacher torta recept 8. fázisfotó
6
Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!
120 g búzaliszt (BL55), 50 g mandula (szeletelt)
Sacher torta recept 12. fázisfotó
Sacher torta recept 13. fázisfotó
Sacher torta recept 14. fázisfotó
Sacher torta recept 15. fázisfotó
7
Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
Sacher torta recept 16. fázisfotó
Sacher torta recept 17. fázisfotó
Sacher torta recept 18. fázisfotó
Sacher torta recept 19. fázisfotó
8
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Ha felforrt, adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.
150 ml víz, 260 g porcukor, 45 g vaj, 5 ml ételecet (10%-os), 210 g kakaópor - holland
Sacher torta recept 31. fázisfotó
9
A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
210 g sárgabarack lekvár
Sacher torta recept 20. fázisfotó
10
A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
Sacher torta recept 21. fázisfotó
Sacher torta recept 22. fázisfotó
Sacher torta recept 24. fázisfotó
Sacher torta recept 25. fázisfotó
Sacher torta recept 26. fázisfotó
Sacher torta recept 27. fázisfotó
11
Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.
Sacher torta recept 28. fázisfotó
Sacher torta recept 29. fázisfotó
12
Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.
Sacher torta recept 30. fázisfotó
Sacher torta recept 32. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-11 05:53
Nagyon szep!
34844
2016-07-09 09:08
marionett1: Tedd bele a recept szerint. (a 6. pontban írja)
34761
2016-07-09 08:02
kedves apróséf, a hozzávalókban említett mandulával mit kezdjek? várom válaszod, köszönettel: m.
34757
2016-07-07 14:52
34699
2016-06-26 15:25
A torta rész nekem nagyon jól sikerült. De szerintem még nem lett javítva a bevonó mennyiség, nekem is két tortára való lett, valamint több víz ellenére sem jól kenhető. Aki holland kakaóval csinálja, és édesebb szájú az számítson rá, hogy keserű lesz!
34206
2016-04-24 22:21
isteni lett !!
31900
2016-03-23 09:20
Nagyon jó recept, már többször is elkészítettem. Tökéletes végeredmény, nagyon hamar elfogy. Köszönöm!
30433
2016-01-17 18:16
Kedves Nico. Először is az nem krém, csak bevonat. :) Másrészről nem Te hibáztál, mindjárt korrigáljuk a receptet, mi is tapasztaltuk már. Egyszerűen csak több víz kell a bevonatba. Annyi, amennyitől jó lesz az állaga. ;) Bele is van írva a receptbe "szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.".
27657
2016-01-17 17:54
Üdvözlöm!Megcsináltam a receptet, viszont a krémnél igencsak sok az a 210 g kakaópor (és én így is csak 190 g-ból tudtam csinálni, amiből csak 110 g volt holland) még kellett hozzá rakjak vajat meg vizet, de úgy is még nehézkesen tudtam kenni, nagyon kakaós is lett. És pluszba 2 tortára elegendő krémet kaptam ezzel a mennyiséggel. Tényleg nem jól van leírva vagy csak én vagyok ennyire béna?? Köszönöm
27656
2015-11-22 18:07
Finom lett.
25518
1685
4.75
5
11
3136
4.75
39
103

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-27 01:56
Szia! A pudingot melegen kell a piskótára tenni?
37875
2016-09-26 22:48
isteniiii :-D
37873
2016-09-26 21:39
Isteni. A fiúk csak úgy falták
37872
2016-09-26 21:09
Glutén erzekenyvagy boldog vagyok hogy rá leltem erre az inycsiklándo recptre 11 éves vagyok.
37871
2438
4.1
32
61
1676
5
17
30
made by zwoelf