Sacher torta recept

Sacher torta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

A bevonóhoz:

A töltéshez:

  • 210 g sárgabarack lekvár

Teljes elkészülési idő:

4.882355
Értékelés
4.88235517

Leírás

A Sacher torta egy igazi osztrák klasszikus. Sok mindent nem is fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy ez egy nagyon jó sacher recept! Jó étvágyat!


Elkészítés

A recept háromszorosa elegendő egy 30x40-es, szögletes sütőkerethez.
1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.
2
A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
3
Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
4
Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
5
Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.
6
Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!
7
Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
8
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.
9
A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
10
A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
11
Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.
12
Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 5782.15 kcal
Fehérje: 114.652 g
Szénhidrát: 701.505 g
Zsír: 268.2 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.30 17:07
Férjem szülinapjára csináltam nemrég, és nagyon jól sikerült. Azóta már a munkatársaimnak is megsütöttem, és elkérték a receptet. Egyedül a bevonást egyszerűsítettem le, 1 tábla étcsokit 7 dkg vajjal gőz felett megolvasztottam, és hozzátettem pár csepp olajat.
2014.05.03 19:37
Sziasztok!

A torta viszonylag jól sikerült, de a bevonóban szerintem túl sok a 210g kakaó, mert nagyon fekete és keserű lett az íze, a színe lehet attól is, hogy nem holland kakaót használtam, de a mennyiség akkor is sok, és a piskóta sem nőtt fel eléggé.
2014.03.16 07:41
Szia,
A 15 évnyi cukrász tapasztalat számomra egyértelmű választ ad. Biztos, hogy a sütő magasabb hőfokon süt, mint amin kellene. :(
Valóban 170 C-on fizikailag nem tud ennyi idő alatt megégni. :/
Szerintem 10-20 C-al vegyétek vissza a sütőt.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Lamartine, 60 gramm az másfél darab normál méretű tojás. Üdv, ApróSéf.hu
Finom lett köszi! Katica
Mennyi közepes tojás kell hozzá?
Kedves Ivett! Örülök, hogy ízlett :) Üdv: Zsuzsi
Jól néz ki

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.