Főmenü

Regisztráció

Sacher torta recept

Sacher torta recept

Sacher torta recept

4.88889
4.8888918
Kedvencek közé teszem!640

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához

A bevonóhoz

A töltéshez

  • 210 g sárgabarack lekvár

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
5782.15
kcal
Fehérje
114.652
gramm
Szénhidr.
701.505
gramm
Zsír
268.2
gramm

Leírás

A Sacher torta egy igazi osztrák klasszikus. Sok mindent nem is fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy ez egy nagyon jó sacher recept! Jó étvágyat!


Elkészítés

A recept háromszorosa elegendő egy 30x40-es, szögletes sütőkerethez.

1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.
2
A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
3
Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
4
Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
5
Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.
6
Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet, szeletelt mandulát. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!
7
Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
8
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A kakaópor kivételével mindent mérjünk ki egy gyorsforralóba, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kakaóport, botmixerrel egyneműsítsük, szükség esetén plusz vízzel állítsuk be a sűrűséget.
9
A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
10
A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
11
Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.
12
Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-05-31 15:40
mi szív formával készítettük nagyon finom :)
20133
2015-05-15 18:41
Szia! Én azt tudom tanácsolni, hogy légy türelmes. Én az elején szoktam hozzáadagolni a cukrot, és mivel itt elég sok a cukor, elég sokáig tart, mire megkeményedik a hab. De ha friss a tojás, akkor viszont a végén cserébe nagyon szép és kemény hab lesz belőle. Magas fokozaton csináld (én legalábbis úgy szoktam), és hát egy jó pár percig... Nem néztem pontosan, de maga a folyós állapot eltart egy pár percig, lassan kezd el megkeményedni. De hidd el, utána ha beindul, akkor nagyon szuper lesz a végeredmény :)
19759
2015-05-14 19:53
Szia! Köszönöm a választ. Ez akkor viszont azt jelenti, hogy házi baracklekvárral nem is lehet elkészíteni? Mert én abból akartam, de az ugye igen darabos, és ha felforralom sem lesz jobb. Akkor inkább vegyek hozzá jam-et? Köszi
19731
2015-05-11 19:55
SZia! Nagyon fontos. Enélkül nem fogod tudni szépen áthúzni!
19659
2015-05-11 19:47
Sziasztok! Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy muszáj felforralni a baracklekvárt? Mi ennek a szerepe? Köszönöm
19657
2015-04-14 16:36
Kedves ApróSéf! Megtennéd, hogy elárulod a cukros tojásfehérje felverésének titkát? Nekem eddig nem lett ilyen szép hab, hanem kissé folyós és cukormázhoz hasonlító. Mikor és hogyan kell adagolni hozzá a cukrot? Előbb elkezdjük verni és közben apránként vagy az elején? És milyen fokozaton kell verni géppel? Neked körülbelül mennyi idő? Mindig félek, hogy túlverem. Más a technika, ha porcukrot kell hozzá adni? Köszönöm!
18834
2015-03-27 20:55
18282
2015-02-13 19:32
Sziasztok !Nekünk ilyen lett :) Bár az öntet nem olyan mit a recept... nagyon sok és keserű lenne 120 g kakaópor .. de a tészta az nagyon finom :) By : EnVi
17226
2014-12-13 22:19
szuper a recept!
15622
2014-11-11 15:42
Tavaly "meg lett mentve a haza", a kimaradt bevonót (ami a régi recept alapján, szóval a csokis alapján készült) szépen elegyengettem egy réteg leveles tészta tetején, ami alatt egy adag franciakrémes lapult. =) Szeretem ezt a receptet, idén már hagyományszerűen ez lesz az egyik karácsonyi süti.
14745
1239
5
18
47
1117
4.576925
26
52

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf