Regisztráció
Sajtbundában sült csirkecomb recept főfotó

Sajtbundában sült csirkecomb recept

5 csillag / 12 szavazat
Kedvencek közé teszem!3071

Hozzávalók

4
adagra

A húshoz

A bundához

A tepsi kikenéséhez

  • 4 evőkanál vaj (olvasztott)
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

  • 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

Teljes elkészülési idő

40 perc az előkészület, 60 perc a sütés, 10 perc a pirítás

Leírás

A sajtbundában sült csirkecomb egy régi családi recept, amit leginkább akkor szoktam elkészíteni, amikor vendégeket várok. Nem kell órákat a tűzhely mellett állni, hogy valami finomat varázsoljunk az asztalra, így foglalkozhatunk közben a többi fogással. Csirkecomb helyett készíthetjük úgy is, hogy egy egész csirkét darabolunk fel, de akár csirke, vagy pulykamellből is nagyon finom. :)


Elkészítés

1
A csirkecombokat félbe vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 1. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 2. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 3. fázisfotó
2
Egy magasabb falú tepsit kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 4. fázisfotó
3
A bundázáshoz tálakba tesszük a lisztet, a felvert tojást és a reszelt sajtot.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 5. fázisfotó
4
A befűszerezett csirkecombokat először lisztbe, majd tojásba, végül reszelt sajtba forgatjuk. A reszelt sajtot kissé rányomkodjuk, hogy mindenhol befedje.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 6. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 8. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 9. fázisfotó
5
A húsokat a tepsibe helyezzük, majd meglocsoljuk a szerecsendióval ízesített főzőtejszínnel.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 10. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 11. fázisfotó
6
Alufóliával lefedjük, majd előmelegített, 200 C fokos sütőben puhára sütjük.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 12. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 13. fázisfotó
7
Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát és pár perc alatt megpirítjuk. Én grill fokozaton, 250 C fokon 8-10 percig pirítottam. Akinek nincs grill fokozat a sütőjén, az piríthatja a sütő legmagasabb hőfokán is, csak ez pár perccel tovább tart.
Sajtbundában sült csirkecomb recept 14. fázisfotó
Sajtbundában sült csirkecomb recept 15. fázisfotó
8
Párolt rizzsel, vagy sült burgonyával, de egy ízletes zöld salátával is mennyei fogás a sajtbundában sült csirkecomb. :)
Sajtbundában sült csirkecomb recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-22 18:34
Körülbelül mennyi ideig kell sütni fólia alatt?
42014
2016-11-26 15:19
finom lett )
40716
2016-11-12 23:28
Nagyon finom!!! Köszi a receptet.
40026
2016-10-10 11:38
Gabriella Göncz...: Nem maradhatott nyers, inkább mivel bundában sült, főtt, vagy párolt állaga lett!
38432
2016-10-09 15:22
Csak nekem maradt nyers a csirke bőre? :s
38393
2016-10-01 08:20
Kedves Rebeka Gáti! Még nem próbáltam cheddar sajttal, de szerintem nyugodtan készítheted vele.
38011
2016-09-29 13:21
trappista helyett voros cheddar sajt is lehet?
37953
2016-09-15 13:24
Nagyon fincsi! Ez is nagy kedvenc lesz! Jázmin rizzsel és zöld babbal készítettem el. :-)
37488
2016-08-22 13:02
Mi is megcsináltuk nagyon finom lett!!
36544

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 20:04
Nagyon finom lett!!! Mire a képet csináltam volna, elfogyott :D
44221
2017-01-23 20:02
jól néz ki :)
44220
2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
made by zwoelf