Regisztráció
Sajtos körtefelfújt főfotó

Sajtos körtefelfújt

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!7

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Sajt és körte? Biztosan? Talán ez jutott először eszembe, mikor ráakadtam Szabó Veronika receptjére, mert mégiscsak érdekes párosítás a kettő-legalábbis az én ízlésem szerint. Szóval nem kis félelemmel vágtam bele a sütésbe, aminek eredménye végül engem is meglepett. Illatos, különleges, leheletkönnyű szuflét kaptam, amit akár egy kevés vaníliasodóval még finomabbá varázsolhatunk.


Elkészítés

1
Az előkészületek: A puha, érett körtéket megmossuk, meghámozzuk, és szép szeletekre vágjuk őket. A sajtot, majd a babapiskótát is egy-egy kis tálba reszeljük. A szufléformákat vékonyan kivajazzuk, és beleszórjuk a piskótamorzsát, mintha kiliszteznénk őket.
2
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat jó alaposan kihabosítjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. Mikor már szépen kezd fehéredni, hozzáöntjük a körtepálinkát, majd fokozatosan beleszitáljuk a lisztet. Végül a só, a reszelt sajt, a tejszín, és a körteszeletek is a tálba kerülhetnek.
3
A tojások fehérjét fényes, kemény habbá verjük, és finoman a körtés masszába forgatjuk. Legyünk nagyon óvatosak, mert ez adja a szuflé könnyedségét, így semmiképp sem szabad összetörni!
4
A lágy keveréket egyenletesen elosztjuk az előkészített szufléformákban, és 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt a tészta gyönyörűen megemelkedik, ekkor kivehetjük őket. Porcukorral meghintve, egy pici vaníliasodóval kínáljuk pillekönnyű a desszertet.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Ide még nem küldtek be hozzászólást/képet. Legyél Te az első!

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
2017-01-16 20:21
Lehet mind kristalycukor...
43687
made by zwoelf