Regisztráció
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză főfotó

Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!56

Hozzávalók

6
főre

A tésztához

A töltelékhez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

1 óra előkészítés + 1 óra sütés

Leírás

Ez egy román sütemény, nagymamám a bukaresti ismerőseitől tanulta. Hasonlít a görög fetás burekhez. Mi telemea sajttal készítjük, de ha nem tudtok hozzá jutni, fetával (nem a krémes fajtával, és nem az egész szárazzal, olyan morzsálhatót válasszatok) is finom lesz. A tölteléket nem kell sózni, elég sós a sajt. Nagyon finom, megéri kipróbálni!


Elkészítés

1
A lisztből az olajjal, a forró vízzel és a csipet sóval rugalmas tésztát gyúrunk (a liszttől is függ, hogy mennyi lisztet "vesz fel", lehet, hogy egy kicsit több lisztre lesz szükség, de ne lisztezzétek túl).
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 1. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 2. fázisfotó
2
A tésztát kb. 40x40cm-es négyzetté nyújtjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a puha vajat egy kés segítségével (vagy kézzel, nekem úgy jobban megy, fontos, hogy a vaj puha legyen).
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 3. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 4. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 5. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 6. fázisfotó
3
Ha egyenletesen elosztottuk a vajat, a tésztát felcsvarjuk, ketté vágjuk és két csigát formázunk a képen láthtó módon. Legalább fél órát hütőben pihentetjük.
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 7. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 8. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 9. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 10. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 11. fázisfotó
4
Ha megdermedtek a csigák, az egyiket kivesszük a hűtőből, úgy tesszük a munkalapra, hogy az élén álljon (ez azért fontos, mert így lesz szép réteges a tészta) és egy közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 13. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 14. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 15. fázisfotó
5
A töltelékhez a sajtot elmorzsoljuk, hozzá keverjük a tejfölt, a túrót és a tojások sárgáját. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és vigyázva a sajtos keverékhez adjuk.
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 12. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 16. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 17. fázisfotó
6
A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd a másik lapot is kinyújtjuk és beterítjük vele a sajtos krémet.
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 18. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 19. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 20. fázisfotó
7
Egy éles késsel feldaraboljuk, majd a 190 C-os sütőbe toljuk a süteményt kb. 1 órára. Ha látjuk, hogy túl gyorsan pirul a teteje, akkor rádobunk egy darab alufóliát. Langyosan kínáljuk.
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 21. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 22. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 23. fázisfotó
Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2013-02-20 20:37
Nagyon orulok, hogy elkeszitetted:) es foleg, hogy tetszett is. koszi
10009
2013-02-20 15:47
Nagyon finom, egyszeruen elkeszitheto recept, tokeletes aranyokkal.
10003
2463
4.1
32
61
4957
4.68421
62
131
3153
4.75
39
103
1694
5
17
30

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-27 23:38
Kíváncsi volnél próbálta-e valaki sósan (cukor és mazsola nélkül persze) elkészíteni?
37891
2016-09-27 21:57
nagyon jó a recept én nyalóka formájában készítettem el :) én jobban szeretem mandulásan:)
37890
2016-09-27 19:58
A turmix gép és az aprító gép ugyan az?
37889
2016-09-27 19:40
Két percig elég főzni forrástól :) akkor édes zsenge, tíz percig is fölösleges főzni.
37888
made by zwoelf