Főmenü

Regisztráció

Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză

Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză

Sajtos sütemény recept, avagy Pate cu brânză

5
51
Kedvencek közé teszem!13

Hozzávalók

főre6 főre:

A tésztához

A töltelékhez

Teljes elkészülési idő

1 óra előkészítés + 1 óra sütés

Leírás

Ez egy román sütemény, nagymamám a bukaresti ismerőseitől tanulta. Hasonlít a görög fetás burekhez. Mi telemea sajttal készítjük, de ha nem tudtok hozzá jutni, fetával (nem a krémes fajtával, és nem az egész szárazzal, olyan morzsálhatót válasszatok) is finom lesz. A tölteléket nem kell sózni, elég sós a sajt. Nagyon finom, megéri kipróbálni!


Elkészítés

1
A lisztből az olajjal, a forró vízzel és a csipet sóval rugalmas tésztát gyúrunk (a liszttől is függ, hogy mennyi lisztet "vesz fel", lehet, hogy egy kicsit több lisztre lesz szükség, de ne lisztezzétek túl).
2
A tésztát kb. 40x40cm-es négyzetté nyújtjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a puha vajat egy kés segítségével (vagy kézzel, nekem úgy jobban megy, fontos, hogy a vaj puha legyen).
3
Ha egyenletesen elosztottuk a vajat, a tésztát felcsvarjuk, ketté vágjuk és két csigát formázunk a képen láthtó módon. Legalább fél órát hütőben pihentetjük.
4
Ha megdermedtek a csigák, az egyiket kivesszük a hűtőből, úgy tesszük a munkalapra, hogy az élén álljon (ez azért fontos, mert így lesz szép réteges a tészta) és egy közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.
5
A töltelékhez a sajtot elmorzsoljuk, hozzá keverjük a tejfölt, a túrót és a tojások sárgáját. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és vigyázva a sajtos keverékhez adjuk.
6
A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd a másik lapot is kinyújtjuk és beterítjük vele a sajtos krémet.
7
Egy éles késsel feldaraboljuk, majd a 190 C-os sütőbe toljuk a süteményt kb. 1 órára. Ha látjuk, hogy túl gyorsan pirul a teteje, akkor rádobunk egy darab alufóliát. Langyosan kínáljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2013-02-20 20:37
Nagyon orulok, hogy elkeszitetted:) es foleg, hogy tetszett is. koszi
10009
2013-02-20 15:47
Nagyon finom, egyszeruen elkeszitheto recept, tokeletes aranyokkal.
10003

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
583
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf