Regisztráció
Sólet római tálban recept főfotó

Sólet római tálban recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!898

Hozzávalók

8
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Míg élt szegény anyósom, ő készítette, és simán tepsiben sütötte, nem használt hozzá római tálat, mivel nekem van, én már ebben készítem. Ő élt Izraelben, és ott tanulta meg elkészíteni, szerencsére a fiai megörökölték a receptet, így mi is el tudjuk már készíteni. Ez nem egy gyorsan elkészülő étel, de összedobni, kb. 10 perc, és utána már csak el kell készüljön a sütőben, ami nem igényel nagy munkát. Mindössze óránként ránézünk, és picit elkeverjük. Kint füstölt liba vagy pulykacombból készítették, de itt most nem volt, így én azt írom le, ahogy nálunk készült, de a húst lehet változtatni benne. Ha valaki szereti, tehet bele sabatti tojást (a nyers tojást a héjával), de ez elhagyható. Mi szeretjük, így kerül bele ez is.


Elkészítés

1
A babot előző este beáztatjuk. A római tálunkat szintén egy éjszakára beáztatjuk. A gerslit alaposan megmossuk, a húst feldaraboljuk.
500 g tarkabab, 200 g árpagyöngy/gersli (hántolt), 500 g sertéscsülök (füstölt)
Sólet római tálban recept 1. fázisfotó
Sólet római tálban recept 2. fázisfotó
Sólet római tálban recept 3. fázisfotó
Sólet római tálban recept 4. fázisfotó
2
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. Az apróra vágott hagymát egy serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
3 evőkanál étolaj , 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
Sólet római tálban recept 5. fázisfotó
Sólet római tálban recept 6. fázisfotó
Sólet római tálban recept 7. fázisfotó
Sólet római tálban recept 8. fázisfotó
3
Meghintjük a pirospaprikával, összekeverjük, és a római tálunk aljára tesszük, majd meghintjük egy evőkanál liszttel.
3 evőkanál búzaliszt (BL55), 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
Sólet római tálban recept 9. fázisfotó
Sólet római tálban recept 10. fázisfotó
Sólet római tálban recept 11. fázisfotó
Sólet római tálban recept 12. fázisfotó
4
Rátesszük a húsokat, ismét meghintjük egy kanál liszttel, és hozzáadjuk a beáztatott babot, amit újra megszórunk egy kanál liszttel.
Sólet római tálban recept 13. fázisfotó
Sólet római tálban recept 14. fázisfotó
Sólet római tálban recept 15. fázisfotó
Sólet római tálban recept 16. fázisfotó
5
Rászórjuk a tetejére a gerslit (árpagyöngyöt), és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi. Lefedjük és 180C fokos sütőben egy órán át sütjük. Egy óra után a hőmérsékletet visszavesszük 150C fokra és négy-öt óra alatt készre sütjük.
Sólet római tálban recept 17. fázisfotó
Sólet római tálban recept 18. fázisfotó
Sólet római tálban recept 19. fázisfotó
Sólet római tálban recept 20. fázisfotó
6
A sütés második órájában beletesszük a jól megmosott tojásokat. Kóstoljuk meg, és ha a füstölt hústól nem elég sós, ilyenkor még megsózhatjuk.
só, 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Sólet római tálban recept 21. fázisfotó
Sólet római tálban recept 22. fázisfotó
7
El is készült ez a nagyon finom, és laktató sólet római tálban, ezúttal füstölt csülökkel.
Sólet római tálban recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-18 18:13
nagyon finom lett. Liszt nelkul is szuper.
37642
2016-09-02 16:53
Èn lisztet nem teszek hozzà sosem ,igy is besürösodik a babtól .
36991
2016-09-02 13:44
köszönöm,biztos finom!
36965
3189
4.814815
20
64
5483
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
3662
4.96
34
65
2533
4.75
13
29
made by zwoelf