Regisztráció
Somlói szelet recept főfotó

Somlói szelet recept

5 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!2485

Hozzávalók

1
tepsire

A sárga piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás pudinghoz

A csokoládés pudinghoz

A tetejére

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez egy pudingos verziója a somlóinak, és sokkal gyorsabban is készül el, mint nevezetes társa. Én egy kicsit kevesebb cukorral készítem, így kellemesen édes, de aki nagyon édesszájú tehet hozzá több cukrot. Illetve a piskótát meg lehet locsolni kevés rummal, és aki szeretné turbózni, nyugodtan tehet rá mazsolát is. Próbáld ki te is ezt a Somlói szelet receptet, a siker garantált!


Elkészítés

1
Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
Somlói szelet recept 1. fázisfotó
Somlói szelet recept 2. fázisfotó
Somlói szelet recept 3. fázisfotó
Somlói szelet recept 4. fázisfotó
2
Ezt sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsire tesszük, 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, tűpróbáig sütjük.
Somlói szelet recept 5. fázisfotó
Somlói szelet recept 6. fázisfotó
3
Míg sül a sárga piskóta, ugyanabban sorrendben összekeverjük a kakaós piskótát is. (A liszt után a kakaót érdemes beleszitálni, hogy ne legyen benne csomó.) Majd ezt is megsütjük.
Somlói szelet recept 7. fázisfotó
Somlói szelet recept 8. fázisfotó
Somlói szelet recept 9. fázisfotó
Somlói szelet recept 10. fázisfotó
4
Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak cukorral, és tejjel.
Somlói szelet recept 11. fázisfotó
Somlói szelet recept 12. fázisfotó
Somlói szelet recept 13. fázisfotó
Somlói szelet recept 14. fázisfotó
5
Ha kész a piskóta, és a puding is. Egy tálcán alulra tesszük a kakaós piskótát, erre a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga piskótát majd erre a kakaós pudingot.
Somlói szelet recept 15. fázisfotó
Somlói szelet recept 16. fázisfotó
Somlói szelet recept 17. fázisfotó
6
Ha kihűlt a puding, akkor a tejszínt a vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a csokoládés pudingra kenjük. A tetejét egy habkártya vagy villa segítségével, díszíthetjük.
Somlói szelet recept 18. fázisfotó
Somlói szelet recept 19. fázisfotó
7
A csoki mázhoz a kakaóport és a cukrot, 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. (kb. 2 perc, amíg a cukor elolvad. A vizet érdemes előbb 3 evőkanállal kezdeni, nehogy túl híg legyen. Ha kell, akkor mehet bele még víz 1 evőkanál azért így írom valahogy ez nekem is van, hogy 3, de van, hogy 4 evőkanál. Ha mégis sikerülne kissé folyékonyabbat készíteni, akkor lassú lángon kevergetve besűrűsödik pár perc alatt.)
Somlói szelet recept 20. fázisfotó
Somlói szelet recept 21. fázisfotó
Somlói szelet recept 22. fázisfotó
8
A kész kakaós mázat csak csorgassuk rá egy kanál vagy egy habzsák esetleg zacskó segítségével. Betesszük a hűtőbe kb. 1 óra múlva tökéletesen szeletelhető.
Somlói szelet recept 23. fázisfotó
9
Kész is a gyönyörű Somlói szelet!
Somlói szelet recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-01 19:56
Nagyon jó recept :-) isteni lett!
39418
2016-09-27 01:56
Szia! A pudingot melegen kell a piskótára tenni?
37875
2016-09-21 08:42
Így van a recept szerint,s nem ír lisztet: "Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak cukorral, és tejjel."
37669
2016-08-26 12:39
szia! szeretném kérdezni melegen kell a pudingot rá tenni?
36720
2016-08-24 13:05
nagyon szeretem a receptjeid :) ❤
36643
2016-04-11 20:28
én felgyorsítottam folyamatokat, és egyszerre sütőttem meg a kakaós és vaniliás piskótát: egymásra öntöttem a két masszát, kihűlés után kettévágtam. Nagyon finom lett !!!!!
31422
2016-03-31 21:44
Nagyon jó recept! :) Nálunk a somlói mindig rumban áztatott mazsolás volt, ezért ezt is így készítettem. Ajánlom mindenkinek, hatalmasat dob az ízvilágán. A piskóta lisztjébe kevertem sütőport is, így még jobban feljött és kettévágtam, így duplán rétegeztem. A piskótára szórtam a rumos mazsolát, arra a pudingot, stb. A tortaformát jobban szeretem, és így még szülinapra is elkészíthető. :) Ugyanazon héten már másodjára csináltam, annyira ízlett mindenkinek. :)
30943
2016-03-29 16:24
Nagyon szeretem a receptjeidet. Sikert aratott, pluszba én tettem mazsolát és cukorsziruppal megkentem a piskótákat. Köszönöm.
30857
2016-03-27 12:44
Én tortaformában készítettem el. Nagyon finom lett, és bár nem igazi somlói, bátran kínáltam a vendégeimnek, mindenkinek ízlett!
30739
2016-03-19 20:47
Fantasztikus recept. Igaz nekem nem olyan lett, mint a fotókon, de így is nagyon finom a visszajelzések szerint. Köszönöm.
30256
3264
4.81818
7
21
1505
5
0
12

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 14:18
Finom lett, köszönöm a receptet! ☺☺☺
44194
2017-01-23 13:54
Hello! Sima reszelt sajt is jó hozzá? Nem csak az ömlesztett ?
44193
2017-01-23 13:51
lehet még borsót is rárakni
44192
2017-01-23 13:00
Nagyon jó recept. Ajánlom mindenkinek!!
44191
made by zwoelf