Sonkás, gombás pizza recept

Sonkás, gombás pizza recept

Hozzávalók

db 32 cm-es pizzához6 db 32 cm-es pizzához:

A tésztához:

A pizzaszószhoz:

A feltétek:

Teljes elkészülési idő:

4
Értékelés
42

Leírás

A feltétet tetszés szerint mindenki ízlésének megfelelően variálhatja. Ajánlatos több pizzaformával dolgozni, így egyszerre több pizzát is süthetünk. Ha nem rendelkezünk formával, tökéletesen megfelel egy tepsi is.


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Amíg a tészta elkészül minden alapanyagot felvágunk. Kinek ahogy tetszik, kockára, hasábra.
3
Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány pizza készül.
4
Egyenként meglisztezzük és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. (Míg az egyikkel dolgozunk, a többi tésztát takarjuk le konyharuhával.) A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk.
5
A pizzaszósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk.
6
Ráteszünk először sonkát, gombát, kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk.
7
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük 180-200 C fokon. Melegen tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.03 16:11
Finoman sikerült :)
3adag=1"gáztepsi"
2010.12.30 09:32
őrület,hogy én csak most találtam meg ezt az oldalt :)))
2010.03.10 19:28
Sziasztok

Én 3 évet dolgoztam a Don Pepe Pizzériába, mint szakács.

Ott a tésztát
10 Kg liszt, és a 00 pizzalisztet használtuk, de nekem itthon szeretik a BL 55-ösből is
6 l langyos víz
30 dkg só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő az élesztőt én itthon belerakok egy negyedet.
2 dl olaj

A recept otthoni arányban
1 kg liszt
6 dl víz
3 dkg só
0,6 dkg cukor
és 1/4 élesztő
0,2 dl olaj

A lisztet, a sóval összekavarom egy dagasztó tálba. Az élesztőt a cukrot, és a vizet összekavarom egy kancsóba, és a liszthez adom.
Kézzel simára kidolgozom, és amikor megvan, akkor beleengedem az olajat. Azzal még jól összedolgozom, és kiszaggatom olyan 25 dkg-os tészta "bucira" teszem hozzá nekem 25 cm-es formám van, de volt, amikor egy tepsibe raktam az egész tésztát.
és olajjal lekenek egy tálcát, és rápakolom a bucikat, jól leolajozom, és lefóliázom, és mehet a hűtőbe. 2 óra múlva meget a formába, és amit akarok rápakolok. Előmelegített sütőbe (200-230 C-on) megsütöm.

Érdemed kipróbálni.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.