Sonkás, gombás pizza recept

Sonkás, gombás pizza recept

Hozzávalók

db 32 cm-es pizzához6 db 32 cm-es pizzához:

A tésztához:

A pizzaszószhoz:

A feltétek:

Teljes elkészülési idő:

4.333335
Értékelés
4.3333353

Leírás

A feltétet tetszés szerint mindenki ízlésének megfelelően variálhatja. Ajánlatos több pizzaformával dolgozni, így egyszerre több pizzát is süthetünk. Ha nem rendelkezünk formával, tökéletesen megfelel egy tepsi is.


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Amíg a tészta elkészül minden alapanyagot felvágunk. Kinek ahogy tetszik, kockára, hasábra.
3
Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány pizza készül.
4
Egyenként meglisztezzük és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. (Míg az egyikkel dolgozunk, a többi tésztát takarjuk le konyharuhával.) A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk.
5
A pizzaszósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk.
6
Ráteszünk először sonkát, gombát, kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk.
7
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük 180-200 C fokon. Melegen tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.03 16:11
Finoman sikerült :)
3adag=1"gáztepsi"
2010.12.30 09:32
őrület,hogy én csak most találtam meg ezt az oldalt :)))
2010.03.10 19:28
Sziasztok

Én 3 évet dolgoztam a Don Pepe Pizzériába, mint szakács.

Ott a tésztát
10 Kg liszt, és a 00 pizzalisztet használtuk, de nekem itthon szeretik a BL 55-ösből is
6 l langyos víz
30 dkg só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő az élesztőt én itthon belerakok egy negyedet.
2 dl olaj

A recept otthoni arányban
1 kg liszt
6 dl víz
3 dkg só
0,6 dkg cukor
és 1/4 élesztő
0,2 dl olaj

A lisztet, a sóval összekavarom egy dagasztó tálba. Az élesztőt a cukrot, és a vizet összekavarom egy kancsóba, és a liszthez adom.
Kézzel simára kidolgozom, és amikor megvan, akkor beleengedem az olajat. Azzal még jól összedolgozom, és kiszaggatom olyan 25 dkg-os tészta "bucira" teszem hozzá nekem 25 cm-es formám van, de volt, amikor egy tepsibe raktam az egész tésztát.
és olajjal lekenek egy tálcát, és rápakolom a bucikat, jól leolajozom, és lefóliázom, és mehet a hűtőbe. 2 óra múlva meget a formába, és amit akarok rápakolok. Előmelegített sütőbe (200-230 C-on) megsütöm.

Érdemed kipróbálni.
2010.03.10 15:17
kb 12 éves korom óta én sütöm otthon a pizzát,szóval értek hozzá. fél kiló liszthez fél bögre kicsit cukros tejet melegítek. ebbe jön az élesztö, a már megsózott, 2-3 kanál olajat felvett liszthez gyúrom, ha felfutott. ha még kell (és kell) folyadék, azt is langyosan adom hozzá, kétszer kelesztem.
a szószhoz hagymát prítok, ha üveges, jön a foki, , só, paszírozott paradicsom, a száraz fűszerek, és legvégén a pesto. böven jó szögletes tepsibe sütni, lehet speckóbb mikróban is. amitől igazi, az a fekete olajbogyó.
2010.01.29 14:02
Szia

Persze, ehez nem muszàly gép . Kézzel jol összegyurod, és kb. 1 oràt pihenteted letakarva, igy szépen megkel.

sok sikert kivànok
2010.01.29 13:46
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a tésztát elkészíteni, ha kenyérsütőgéppel nem rendelkezem?
Gép nélkül elkészítehetetlen?
A választ előre is köszönöm.
2010.01.29 13:44
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a tésztát elkészíteni, ha kenyérsütőgéppel nem rendelkezem?
Gép nélkül elkészítehetetlen?
A választ előre is köszönöm.
2009.05.08 16:24
én a tésztájába is szoktam tenni 1 ek oregánót, így ízletesebb lesz.
nagyon szeretjük.
2009.03.09 19:33
Nem kell dínsztelni a gombát,sonkát. Javaslom a konzervált gombát, ízletesebb lesz a pizzán. Sok sikert az elkészítéséhez!
2009.03.08 19:02
Nagyon finomnak tűnik, kipróbálnám. A gombát, sonkát nem kell előtte dínsztelni?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

isteni finom! Tortát készítettem belőle, jó nagy sikert aratott!:) 200 fok helyett 150 fokon sütöttem.
Szervusz, Nem ilyet nem ír a recept. Ennek megfelelően nem is szükséges. ;) Üdv, ApróSéf.hu
sziasztok az elesztot felkel futatni a turot a lisztelkel elkeverni ezt szeretnem kerdezni
Szerintem az olajat nem lehet kicserélni sütőmargarinnal. Az állaga változik meg. A tészta sűrűsége. A körök nem fognak kialakulni.
finom lett!!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.