Regisztráció
Sonkás, gombás pizza recept főfotó

Sonkás, gombás pizza recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!322

Hozzávalók

6
db 32 cm-es pizzához

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltétek

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

A feltétet tetszés szerint mindenki ízlésének megfelelően variálhatja. Ajánlatos több pizzaformával dolgozni, így egyszerre több pizzát is süthetünk. Ha nem rendelkezünk formával, tökéletesen megfelel egy tepsi is.


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
Sonkás, gombás pizza recept 1. fázisfotó
2
Amíg a tészta elkészül minden alapanyagot felvágunk. Kinek ahogy tetszik, kockára, hasábra.
Sonkás, gombás pizza recept 2. fázisfotó
3
Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány pizza készül.
Sonkás, gombás pizza recept 3. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 4. fázisfotó
4
Egyenként meglisztezzük és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. (Míg az egyikkel dolgozunk, a többi tésztát takarjuk le konyharuhával.) A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk.
Sonkás, gombás pizza recept 5. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 6. fázisfotó
5
A pizzaszósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk.
Sonkás, gombás pizza recept 7. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 8. fázisfotó
6
Ráteszünk először sonkát, gombát, kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk.
Sonkás, gombás pizza recept 9. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 10. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 11. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 12. fázisfotó
7
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük 180-200 C fokon. Melegen tálaljuk!
Sonkás, gombás pizza recept 13. fázisfotó
Sonkás, gombás pizza recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-09 19:17
Nagyon finom lett ès puha , Sonkás gombás kukoricás, igaz a tèsztához nem használtam vizet elég volt az a tej amit az élesztőhöz hasznaltam :)
27339
2015-12-16 19:06
:)
26402
2015-09-15 20:55
Nekem ez update, de nagyon finire sikerült! :)
22795
2013-02-03 16:11
Finoman sikerült :) 3adag=1"gáztepsi"
9895
2010-12-30 09:32
őrület,hogy én csak most találtam meg ezt az oldalt :)))
5126
2010-03-10 19:28
Sziasztok Én 3 évet dolgoztam a Don Pepe Pizzériába, mint szakács. Ott a tésztát 10 Kg liszt, és a 00 pizzalisztet használtuk, de nekem itthon szeretik a BL 55-ösből is 6 l langyos víz 30 dkg só 6 dkg cukor 5 dkg élesztő az élesztőt én itthon belerakok egy negyedet. 2 dl olaj A recept otthoni arányban 1 kg liszt 6 dl víz 3 dkg só 0,6 dkg cukor és 1/4 élesztő 0,2 dl olaj A lisztet, a sóval összekavarom egy dagasztó tálba. Az élesztőt a cukrot, és a vizet összekavarom egy kancsóba, és a liszthez adom. Kézzel simára kidolgozom, és amikor megvan, akkor beleengedem az olajat. Azzal még jól összedolgozom, és kiszaggatom olyan 25 dkg-os tészta "bucira" teszem hozzá nekem 25 cm-es formám van, de volt, amikor egy tepsibe raktam az egész tésztát. és olajjal lekenek egy tálcát, és rápakolom a bucikat, jól leolajozom, és lefóliázom, és mehet a hűtőbe. 2 óra múlva meget a formába, és amit akarok rápakolok. Előmelegített sütőbe (200-230 C-on) megsütöm. Érdemed kipróbálni.
3839
2010-03-10 15:17
kb 12 éves korom óta én sütöm otthon a pizzát,szóval értek hozzá. fél kiló liszthez fél bögre kicsit cukros tejet melegítek. ebbe jön az élesztö, a már megsózott, 2-3 kanál olajat felvett liszthez gyúrom, ha felfutott. ha még kell (és kell) folyadék, azt is langyosan adom hozzá, kétszer kelesztem. a szószhoz hagymát prítok, ha üveges, jön a foki, , só, paszírozott paradicsom, a száraz fűszerek, és legvégén a pesto. böven jó szögletes tepsibe sütni, lehet speckóbb mikróban is. amitől igazi, az a fekete olajbogyó.
3837
2010-01-29 14:02
Szia Persze, ehez nem muszàly gép . Kézzel jol összegyurod, és kb. 1 oràt pihenteted letakarva, igy szépen megkel. sok sikert kivànok
3435
2010-01-29 13:46
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a tésztát elkészíteni, ha kenyérsütőgéppel nem rendelkezem? Gép nélkül elkészítehetetlen? A választ előre is köszönöm.
3434
2010-01-29 13:44
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a tésztát elkészíteni, ha kenyérsütőgéppel nem rendelkezem? Gép nélkül elkészítehetetlen? A választ előre is köszönöm.
3433

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-29 19:09
Tökéletes recept! :) Én kézzel dagasztottam, és gáztűzhelyben sütöttem. Mostantól, ha gyrost csinálok, ezt a pitát...
36850
2016-08-29 19:09
This Is A Mr. Lee Production, bases on a true recipe
36849
2016-08-29 18:32
én tortának csináltam, imádtuk :)
36848
2016-08-29 18:26
én tortának csináltam, imádtuk :)
36847
4655
4.64706
60
125
made by zwoelf