Sonkás, gombás pizza recept

Sonkás, gombás pizza recept

Hozzávalók

db 32 cm-es pizzához6 db 32 cm-es pizzához:

A tésztához:

A pizzaszószhoz:

A feltétek:

Teljes elkészülési idő:

4
Értékelés
42

Leírás

A feltétet tetszés szerint mindenki ízlésének megfelelően variálhatja. Ajánlatos több pizzaformával dolgozni, így egyszerre több pizzát is süthetünk. Ha nem rendelkezünk formával, tökéletesen megfelel egy tepsi is.


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Amíg a tészta elkészül minden alapanyagot felvágunk. Kinek ahogy tetszik, kockára, hasábra.
3
Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány pizza készül.
4
Egyenként meglisztezzük és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. (Míg az egyikkel dolgozunk, a többi tésztát takarjuk le konyharuhával.) A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk.
5
A pizzaszósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk.
6
Ráteszünk először sonkát, gombát, kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk.
7
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük 180-200 C fokon. Melegen tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.03 16:11
Finoman sikerült :)
3adag=1"gáztepsi"
2010.12.30 09:32
őrület,hogy én csak most találtam meg ezt az oldalt :)))
2010.03.10 19:28
Sziasztok

Én 3 évet dolgoztam a Don Pepe Pizzériába, mint szakács.

Ott a tésztát
10 Kg liszt, és a 00 pizzalisztet használtuk, de nekem itthon szeretik a BL 55-ösből is
6 l langyos víz
30 dkg só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő az élesztőt én itthon belerakok egy negyedet.
2 dl olaj

A recept otthoni arányban
1 kg liszt
6 dl víz
3 dkg só
0,6 dkg cukor
és 1/4 élesztő
0,2 dl olaj

A lisztet, a sóval összekavarom egy dagasztó tálba. Az élesztőt a cukrot, és a vizet összekavarom egy kancsóba, és a liszthez adom.
Kézzel simára kidolgozom, és amikor megvan, akkor beleengedem az olajat. Azzal még jól összedolgozom, és kiszaggatom olyan 25 dkg-os tészta "bucira" teszem hozzá nekem 25 cm-es formám van, de volt, amikor egy tepsibe raktam az egész tésztát.
és olajjal lekenek egy tálcát, és rápakolom a bucikat, jól leolajozom, és lefóliázom, és mehet a hűtőbe. 2 óra múlva meget a formába, és amit akarok rápakolok. Előmelegített sütőbe (200-230 C-on) megsütöm.

Érdemed kipróbálni.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szerintem el van irva az evőkanál. Teáskanál a mérvadó
Kedves Noncsii, Igen, sajnálattal látjuk, hogy kialakított rendszerünk a recept feltöltésre nem működik megfelelően, így ezen a közeljövőben radikálisan változtatni fogunk, hogy a látogatók igényeit kie...
Nagyon sokat kerestem köszönöm!!!!
elkészítettem és nagyon finom lett :3 párom nagyon szereti :3

Tisztelt Arposéf!

Hasonlóan az elöttem szólókhoz én is olyan problémára hívnám fel figyelmed, hogy hiába kérelmezem hogy szakács lehessek és recetet törthessek fel se válasz se engedély se semm...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.