Sonkás, gombás pizza recept

Sonkás, gombás pizza recept

Hozzávalók

db 32 cm-es pizzához6 db 32 cm-es pizzához:

A tésztához:

A pizzaszószhoz:

A feltétek:

Teljes elkészülési idő:

4.333335
Értékelés
4.3333353

Leírás

A feltétet tetszés szerint mindenki ízlésének megfelelően variálhatja. Ajánlatos több pizzaformával dolgozni, így egyszerre több pizzát is süthetünk. Ha nem rendelkezünk formával, tökéletesen megfelel egy tepsi is.


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Amíg a tészta elkészül minden alapanyagot felvágunk. Kinek ahogy tetszik, kockára, hasábra.
3
Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány pizza készül.
4
Egyenként meglisztezzük és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. (Míg az egyikkel dolgozunk, a többi tésztát takarjuk le konyharuhával.) A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk.
5
A pizzaszósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk.
6
Ráteszünk először sonkát, gombát, kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk.
7
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük 180-200 C fokon. Melegen tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.03 16:11
Finoman sikerült :)
3adag=1"gáztepsi"
2010.12.30 09:32
őrület,hogy én csak most találtam meg ezt az oldalt :)))
2010.03.10 19:28
Sziasztok

Én 3 évet dolgoztam a Don Pepe Pizzériába, mint szakács.

Ott a tésztát
10 Kg liszt, és a 00 pizzalisztet használtuk, de nekem itthon szeretik a BL 55-ösből is
6 l langyos víz
30 dkg só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő az élesztőt én itthon belerakok egy negyedet.
2 dl olaj

A recept otthoni arányban
1 kg liszt
6 dl víz
3 dkg só
0,6 dkg cukor
és 1/4 élesztő
0,2 dl olaj

A lisztet, a sóval összekavarom egy dagasztó tálba. Az élesztőt a cukrot, és a vizet összekavarom egy kancsóba, és a liszthez adom.
Kézzel simára kidolgozom, és amikor megvan, akkor beleengedem az olajat. Azzal még jól összedolgozom, és kiszaggatom olyan 25 dkg-os tészta "bucira" teszem hozzá nekem 25 cm-es formám van, de volt, amikor egy tepsibe raktam az egész tésztát.
és olajjal lekenek egy tálcát, és rápakolom a bucikat, jól leolajozom, és lefóliázom, és mehet a hűtőbe. 2 óra múlva meget a formába, és amit akarok rápakolok. Előmelegített sütőbe (200-230 C-on) megsütöm.

Érdemed kipróbálni.
2010.03.10 15:17
kb 12 éves korom óta én sütöm otthon a pizzát,szóval értek hozzá. fél kiló liszthez fél bögre kicsit cukros tejet melegítek. ebbe jön az élesztö, a már megsózott, 2-3 kanál olajat felvett liszthez gyúrom, ha felfutott. ha még kell (és kell) folyadék, azt is langyosan adom hozzá, kétszer kelesztem.
a szószhoz hagymát prítok, ha üveges, jön a foki, , só, paszírozott paradicsom, a száraz fűszerek, és legvégén a pesto. böven jó szögletes tepsibe sütni, lehet speckóbb mikróban is. amitől igazi, az a fekete olajbogyó.
2010.01.29 14:02
Szia

Persze, ehez nem muszàly gép . Kézzel jol összegyurod, és kb. 1 oràt pihenteted letakarva, igy szépen megkel.

sok sikert kivànok
2010.01.29 13:46
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a tésztát elkészíteni, ha kenyérsütőgéppel nem rendelkezem?
Gép nélkül elkészítehetetlen?
A választ előre is köszönöm.
2010.01.29 13:44
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a tésztát elkészíteni, ha kenyérsütőgéppel nem rendelkezem?
Gép nélkül elkészítehetetlen?
A választ előre is köszönöm.
2009.05.08 16:24
én a tésztájába is szoktam tenni 1 ek oregánót, így ízletesebb lesz.
nagyon szeretjük.
2009.03.09 19:33
Nem kell dínsztelni a gombát,sonkát. Javaslom a konzervált gombát, ízletesebb lesz a pizzán. Sok sikert az elkészítéséhez!
2009.03.08 19:02
Nagyon finomnak tűnik, kipróbálnám. A gombát, sonkát nem kell előtte dínsztelni?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.