Sajtos-sonkás kifli recept

Sajtos-sonkás kifli recept

Hozzávalók

darabra48 darabra:

A tésztához:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük.
3
Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk.
4
Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket.
5
Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.
6
Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.12.29 16:09
Isteni, tökéletes, köszönöm! A tölteléket nem osztottam be tökéletesen, úgyhogy az utolsó 5-6 kiflibe a sajt-sonka mellé olivabogyót tettem. Nyert. Megérkezett a rendelés, szilveszterre csak fetás-olivás verzióban készítem.
2012.12.17 17:48
Zseniális a tészta, még 3 nap múlva is friss volt. Egyedül annyi volt a problémám, hogy vaj vagy bármilyen kenőanyag nélkül picit "száraz" volt, így legközelebb krémsajtot (is) teszek a tésztára.
2012.12.15 20:45
Jól sikerült, legközelebb krémsajtba aprózott sonkával próbálom :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.