Sajtos-sonkás kifli recept

Sajtos-sonkás kifli recept

Hozzávalók

darabra48 darabra:

A tésztához:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük.
3
Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk.
4
Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket.
5
Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.
6
Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.12.29 16:09
Isteni, tökéletes, köszönöm! A tölteléket nem osztottam be tökéletesen, úgyhogy az utolsó 5-6 kiflibe a sajt-sonka mellé olivabogyót tettem. Nyert. Megérkezett a rendelés, szilveszterre csak fetás-olivás verzióban készítem.
2012.12.17 17:48
Zseniális a tészta, még 3 nap múlva is friss volt. Egyedül annyi volt a problémám, hogy vaj vagy bármilyen kenőanyag nélkül picit "száraz" volt, így legközelebb krémsajtot (is) teszek a tésztára.
2012.12.15 20:45
Jól sikerült, legközelebb krémsajtba aprózott sonkával próbálom :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Arra gondoltam, hogy most ebédszünetben hazaugrom és, ha kell tovább sütöm, aztán hűtőbe teszem...ez jó gondolat? Van benne rizikó így elfogyasztani?
Nos, sajnos ez teljesen sütő függő. Extrém esetben akár 30 perccel is tovább sülhet, de ez mondjuk tényleg extrém eset... Látatlanban nehéz megmondani mi legyen. Sütés után ha a sütőben hűlt ki azzal se...
Szia! Nekem sem állt össze 80 perc 105 fokos sütés után is teljesen híg maradt...aztán felvettem 150 fokra és épp hogy csak el kezdett pudingosodni széle a közepe még mindig teljesen folyós volt - ekkor el ...
:( Sajnos nehéz látatlanban megmondani az okát. Nagyon sok helyen el lehet hibázni.. :(

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.