Sajtos-sonkás kifli recept

Sajtos-sonkás kifli recept

Hozzávalók

darabra48 darabra:

A tésztához:

A töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük.
3
Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk.
4
Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket.
5
Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.
6
Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.03 11:09
Köszönöm. Nagyon finom lett.
2012.12.29 16:09
Isteni, tökéletes, köszönöm! A tölteléket nem osztottam be tökéletesen, úgyhogy az utolsó 5-6 kiflibe a sajt-sonka mellé olivabogyót tettem. Nyert. Megérkezett a rendelés, szilveszterre csak fetás-olivás verzióban készítem.
2012.12.17 17:48
Zseniális a tészta, még 3 nap múlva is friss volt. Egyedül annyi volt a problémám, hogy vaj vagy bármilyen kenőanyag nélkül picit "száraz" volt, így legközelebb krémsajtot (is) teszek a tésztára.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

ez nem is video
Kislány koromat idézted elő ezzel az isteni kakaóval. Köszönöm neked!
Hamarosan én is elkészítem, így gluténmentesen
Én sajtszeletekkel is beborítom.
Örülök, hogy ízlik, egészségetekre! ;) Kedves Betti91! Én eléggé száraznak találtam a csirkemellet, habár együtt sütöttem a combbal, aminek ugye hosszabb a sütési ideje, ezért annyira nem is lep meg, h...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.