Regisztráció
Sonkás tormás quiche főfotó

Sonkás tormás quiche

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!740

Hozzávalók

2
adagra

A tésztához

A töltelékhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Isteni finom francia tésztaétel, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét! Készítsétek el Ti is bátran, nem fog csalódást okozni!


Elkészítés

1
Egy keverőtálba öntjük a lisztet, a kemény, hideg vajat, és a sót. Egy robotgép segítségével az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá nem válik. Ekkor beledobunk egy egész tojást, majd lassan hozzáöntjük a jéghideg vizet, és gyors fokozaton homogén tésztává gyúrjuk össze.
2
A tésztát pár gyors mozdulattal, még kézzel összedolgozzuk. Egy sütőformát alaposan kivajazunk, a tésztát pedig egy belisztezett nyújtódeszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd ráborítjuk a kivajazott sütőformára.
3
Körben mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, a kilógó részeket pedig egy éles késsel levagdossuk. Alaposan megszurkáljuk egy villával, majd alufóliával kibéleljük, és száraz borsót, vagy babot töltünk rá nehezékként. 200 C-fokos sütőben, 20 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket a fóliával, és az üres tésztát további 5 percig sütjük a forró sütőben.
4
Közben egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejet, és a tojásokat. Parmezánt, és friss tormát reszelünk bele, majd sóval, tört borssal, és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Az apró kockákra vágott sonkát kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt póréhagymát, és pár perc alatt megfonnyasztjuk.
5
A póréhagymás sonkát alaposan összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, és az egészet az elősütött tésztára öntjük. A quiche-t sütőbe helyezzük, és 180 C-fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. A kisült quiche-t szeletekre vágva forrón tálaljuk, de később hidegen is tökéletes fogás lesz belőle.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-05 08:16
ígéretes,kedvencek közé raktam,köszi a receptet :) ...a napokban beújítok egy ilyet
39592

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-04 14:51
Sziasztok! Nagyszerű tészta ez is a gyerekbarát kategória nálam. A másik amiért állandó szereplő lesz nálunk az az hogy...
41055
2016-12-04 14:22
Finom! :)
41054
2016-12-04 14:05
Nagyon jó lett, eztán ezt fogom késziteni!
41053
2933
4.75
1
10
1971
4.866665
6
17
made by zwoelf