Sós perec recept

Sós perec recept

Hozzávalók

perechez10 perechez:

A tésztához:

A főzéshez:

  • 1.5 evőkanál szódabikarbóna
  • 1.5 víz

A kenéshez:

A díszítéshez:

A sós öntethez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

A gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke. Vagy egy jó film a lejátszóba, és kezdődhet a falatozás. Igazi mozi-feeling! Ez a puha perec a felnőtteknek is kedvence lesz. Frissen a legfinomabb!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
2
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz. Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
3
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlemezre őket. 15 percen át pihentesd őket.
4
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vizet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
5
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
6
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.19 13:47
2014.09.08 10:26
Szuper lett! :)
2014.09.08 10:26
2014.08.30 20:13
:-D Ezt mindenkinek ki kell próbálni!
2014.04.25 21:59
jó kis recept ajánlom gyorsan készen van
2013.03.13 13:35
És íme a látvány
2013.03.13 13:29
Bevállt a recept. Szívesen ajánlom más pereckedvelőnek is. Az enyémek picit dundik lettek, de így sokkal puhábbak.
2013.02.02 16:44
Ezer koszonet és hála a receptért! Tokéletesek lettek, finom, puha, omlós ... :)
2013.01.01 12:58
Kis piciket próbáltam csinálni. Nagyon finom.
2012.11.29 12:04
Nagyon klassz a recept!
Én is ducikat csináltam a pöttöm gyerek kezekbe. :)
2012.11.28 16:27
En is kiprobaltam, langyosan a legjobb, de meg masnap is finom. Szuper recept! nem volt turelmem olyan szep vekonyra kisodorni ahogy a kepen latszik, igy kis dundi pereceim lettek, de az izuk tokeletes:)
2012.03.13 17:26
Én is megcsináltam, kenyérsütő gép nélkül is meg lehet csinálni :) Nagyon finom lett, én szotyival szórtam meg. :))
2011.09.10 21:32
Betegre ettük magunkat a pereccel :) / :(
2011.05.03 09:09
Sziasztok!

Először készítettem, nagyon jól sikerült, nagy sikere volt!
Egyszerű, könnyű recept, de nagyon kiadós és finom.

Köszönöm Andi
2009.08.28 21:01
Kedves Lixon!

Ennek több oka is lehet. Lehet, hogy a só összeért az élesztővel, lehet, hogy rossz minőségű volt a liszt.

Üdv!
Gábor
2009.08.27 15:38
megdagasztottam a kenyérsütőgépben a tészát de nem tudom összegyúrni szétesik a tészta, lehet az az oka hogy véletlen összeért a só az élesztővel?
2009.07.16 17:06
Kész lett, finom békebeli, mint a pékségben, de nem értem miért kellett alá sütőpapír, mert totál ráragadt, a következő adagot anélkül sütöttem és lapáttal vettem fel. Én vastagabbra hagytam, mert a lányaim extra puhán szeretik.:D Köszi a receptet!
2009.07.16 08:19
Piciny lányom kedvence a puha sósperec...
kipróbálom...
2009.06.28 18:02
Megcsináltam.(Kenyérsütőgép nélkül) Nagyon finom!!! Igazi perec:)
2009.06.24 21:35
Ez a gyermekkorunkból ismert keményebb,ropogós változat vagy puhább?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.