Sós perec recept

Sós perec recept

Hozzávalók

perechez10 perechez:

A tésztához:

A főzéshez:

  • 1.5 evőkanál szódabikarbóna
  • 1.5 víz

A kenéshez:

A díszítéshez:

A sós öntethez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

A gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke. Vagy egy jó film a lejátszóba, és kezdődhet a falatozás. Igazi mozi-feeling! Ez a puha perec a felnőtteknek is kedvence lesz. Frissen a legfinomabb!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
2
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz. Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
3
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlmezre őket. 15 percen át pihentetsd őket.
4
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vízzet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
5
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
6
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.25 21:59
jó kis recept ajánlom gyorsan készen van
2013.03.13 13:35
És íme a látvány
2013.03.13 13:29
Bevállt a recept. Szívesen ajánlom más pereckedvelőnek is. Az enyémek picit dundik lettek, de így sokkal puhábbak.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Udv. Ma elkeszitettem ezt az isteni etelt. Egyetlen problemam volt... Ha korbe is sutom, a szelei nyersek maradtak, pedig jo vekonyra csipkedtem a szelet is. :-( Ki, hogyan oldotta meg ezt a dolgot? Egyebkent tenyleg is...
Nagyon finom, szép leveles lett a pogácsám! ^_^ Köszönöm a receptet!
Szia, Olajjal és vajjal is készíthető, csak vajjal a legfinomabb. Én olajat javasolnék ;)
szia. csak vajjal lehet? olajjal vagy zsirral is lehet?
Nagyon jol nez ki! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.