Sós perec recept

Sós perec recept

Hozzávalók

perechez10 perechez:

A tésztához:

A főzéshez:

  • 1.5 evőkanál szódabikarbóna
  • 1.5 víz

A kenéshez:

A díszítéshez:

A sós öntethez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

A gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke. Vagy egy jó film a lejátszóba, és kezdődhet a falatozás. Igazi mozi-feeling! Ez a puha perec a felnőtteknek is kedvence lesz. Frissen a legfinomabb!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
2
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz. Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
3
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlmezre őket. 15 percen át pihentetsd őket.
4
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vízzet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
5
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
6
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.13 13:35
És íme a látvány
2013.03.13 13:29
Bevállt a recept. Szívesen ajánlom más pereckedvelőnek is. Az enyémek picit dundik lettek, de így sokkal puhábbak.
2013.02.02 16:44
Ezer koszonet és hála a receptért! Tokéletesek lettek, finom, puha, omlós ... :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.