Regisztráció
Sós perec recept főfotó

Sós perec recept

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!675

Hozzávalók

10
perechez

A tésztához

A főzéshez

  • 1.5 evőkanál szódabikarbóna
  • 1.5 víz

A kenéshez

A díszítéshez

A sós öntethez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Leírás

A gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke. Vagy egy jó film a lejátszóba, és kezdődhet a falatozás. Igazi mozi-feeling! Ez a puha perec a felnőtteknek is kedvence lesz. Frissen a legfinomabb!


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
Sós perec recept 1. fázisfotó
Sós perec recept 2. fázisfotó
Sós perec recept 3. fázisfotó
2
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz. Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
Sós perec recept 5. fázisfotó
Sós perec recept 6. fázisfotó
Sós perec recept 7. fázisfotó
Sós perec recept 8. fázisfotó
3
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlemezre őket. 15 percen át pihentesd őket.
Sós perec recept 9. fázisfotó
Sós perec recept 10. fázisfotó
4
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vizet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
Sós perec recept 4. fázisfotó
Sós perec recept 11. fázisfotó
Sós perec recept 12. fázisfotó
5
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
Sós perec recept 13. fázisfotó
6
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.
Sós perec recept 14. fázisfotó
Sós perec recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-12-20 10:57
26539
2015-12-03 11:34
nekem ilyen lett köszönöm
25896
2015-12-01 14:17
25837
2015-08-27 15:32
Természetesen igen, csak akkor számítsd át a mennyiséget! ;) (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
22238
2015-08-27 13:47
Szia ApróSéf! Friss élesztővel is elkészíthetem?
22234
2015-08-21 15:33
Ismétlés. :)
22092
2015-05-23 23:31
Nagyon ízlik az egész családnak. Szuper recept, köszi! :)
19933
2015-05-10 09:23
Tökéletes recept... Az egyik búza finomliszttel, a másik ch csökkentett kilófaló liszttel készült, mindegyik hibátlan.
19603
2015-04-19 17:51
Az én pereceim :)))
19029
2015-04-18 10:12
Finom lett! :D
18954
1967
5
4
16
3229
4.85366
29
127
2610
4.90909
25
59

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-31 08:20
Kedves János!Észrevételeit az info@aprosef.hu címre írja!!! Köszönöm!
35724
2016-07-31 08:00
Ma már minden recept mellé illik csatolni a kalóriát és legalább a ch érték et. Ezt elvárjuk az apróséftől is
35723
SIO
2016-07-30 23:48
Kipróbáltam vendégvárónak "vega" és "gluténmentes" barátainknak. Nagyon jó recept! :-) Köszönöm!
35722
2016-07-30 22:52
Regina Bodor: Mindenki másra esküszik. Mi leginkább a vajra. ;)
35721
1299
4.57143
4
10
made by zwoelf