Sült túrótorta recept II.

Sült túrótorta recept II.

Hozzávalók

szeletre12 szeletre:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 óra kihűtés
4.875
Értékelés
4.8758

Leírás

Könnyű és habos! A legjobb túrótortarecept, amit valaha kipróbáltam. Ebből a krémből akár túrópudingokat is süthetünk. Vétek kihagyni!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4
A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 90 - 100 percig süssük 190 C-on - légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
6
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.17 13:51
Én 9-10 szeletre àllítanàm..
2014.10.17 12:24
a 16 centis tortaformahoz hany szeletesre kellene allitani az adagot? tudna vki ebbe segiteni?
2014.09.28 19:33
isteni finom lett. tényleg folyó volt a túrós cucc. nem kellett sütnöm 90percig így is picit megbarnult, de nem égett le. köszönöm . :-)
2014.09.26 12:58
Nagyon szuper! Nagy sikere volt... imádták a lányaim...! Köszönöm a receptet! Még sokszor elkészítem... :)
2014.08.17 19:09
Nagyo finom lett, bár én süssina porból készítettem. Egy kissé megijedtem a folyékonyságától, de a végén nagyon büszke voltam magamra. ;) Ajánlom mindenkinek!
2014.07.24 12:51
Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
2014.07.24 12:49
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagát, ha tudok akkor tűpróbát tartok stb. Ezt a fajta sütit hogy kell elképzelni készen? Teljesen szilárd vagy még az jó ha picit remeg? Sajnos másképp nem tudok sütni csak így érzésre...
2014.05.06 00:10
hú de befalnám még nem ettem iet
2014.04.25 19:44
szuper! :)
2014.04.19 20:35
Nagyon finom lett!
2014.01.27 22:41
Nagyon finom lett. Szuper recept! :)
2013.11.19 17:38
Szia egy kérdésem lenne nekem csak 26cm-es torta formáim vannak ahhoz akkor válasszam ki a 16 szelethez valót???Mert én így gondoltam! Válaszodat előre is köszönöm.
2013.10.09 11:28
Nagyon finom volt a torta!Eperszószt készítettem hozzá,szerintem jól passzoltak egymáshoz.
2013.08.30 17:01
Írtóóó finom, ez tényleg szuper recept! :) Gyünölcsökkel fel lehet turbózni, akkor még jobb!! (pl eredei vegyes gyümi)
2013.08.07 13:49
SZia! Igen, én mindenképp előbb az áfonyát tenném bele, de sanszos, hogy így is fel fog jöbbi a felszínre, bár szerintem ez nem baj. ;)

Üdv,
Gábor
2013.08.07 13:43
Kedves Gábor!

Nagyon szépen köszönöm Neked ezt a receptet - bár én még a könyvedből csak az "I" verziót csináltam meg, de azt sokszor és mindig nagyon nagy sikere volt.
A kérdésem: tennék bele gyümölcsöt is pl. áfonyát. Azt a túróval együtt tegyem bele? (előbb áfonya, aztán szép lassan a túrókrém)

Mit javasolsz?

Köszönöm szépen!
2013.07.14 21:11
Szia!

Szerintem 14 szelet abba is bőven elég. ;)
2013.07.14 20:39
Szia Gábor,
Meg tudnád mondani, hogy a Sült túrótorta recept II-ből hány szeletes adagot számoljak, ha csak 26 cm-es tortaformám van?
Sally
2013.07.14 11:54
Szia'

A nyírfacukor teljesen rendben van, de arra figyelj, hogy akinek nincs hozzászokva a szervezete, annál enyhe hashajtó hatással jár. És ez egy 1 éves gyereknél különösen előjöhet. :D
A rizstej működik elvileg, de a túró még mindig ott van. :)
Szóval nem tudom ez a torta a legjobb választás-e. ;)

Üdv!
Gábor
2013.07.13 22:25
Szia Gábor!

És lenne még egy kérdésem (elnézést, hogy előbb lemaradt a köszönés):
hogy ha a porcukrot nyírfacukorral szeretném helyettesíteni, akkor 1:1-ben érdemes, vagy van szted ennél optimálisabb arány? Kevesebb, több, keverni a cukrokat, nem tudom.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.