Sült túrótorta recept II.

Sült túrótorta recept II.

Hozzávalók

szeletre12 szeletre:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 óra kihűtés
4.875
Értékelés
4.8758

Leírás

Könnyű és habos! A legjobb túrótortarecept, amit valaha kipróbáltam. Ebből a krémből akár túrópudingokat is süthetünk. Vétek kihagyni!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4
A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 90 - 100 percig süssük 190 C-on - légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
6
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.17 19:09
Nagyo finom lett, bár én süssina porból készítettem. Egy kissé megijedtem a folyékonyságától, de a végén nagyon büszke voltam magamra. ;) Ajánlom mindenkinek!
2014.07.24 12:51
Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
2014.07.24 12:49
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagát, ha tudok akkor tűpróbát tartok stb. Ezt a fajta sütit hogy kell elképzelni készen? Teljesen szilárd vagy még az jó ha picit remeg? Sajnos másképp nem tudok sütni csak így érzésre...
2014.05.06 00:10
hú de befalnám még nem ettem iet
2014.04.25 19:44
szuper! :)
2014.04.19 20:35
Nagyon finom lett!
2014.02.07 10:14
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! :)
2014.01.27 22:41
Nagyon finom lett. Szuper recept! :)
2013.11.19 17:38
Szia egy kérdésem lenne nekem csak 26cm-es torta formáim vannak ahhoz akkor válasszam ki a 16 szelethez valót???Mert én így gondoltam! Válaszodat előre is köszönöm.
2013.10.09 11:28
Nagyon finom volt a torta!Eperszószt készítettem hozzá,szerintem jól passzoltak egymáshoz.
2013.08.30 17:01
Írtóóó finom, ez tényleg szuper recept! :) Gyünölcsökkel fel lehet turbózni, akkor még jobb!! (pl eredei vegyes gyümi)
2013.08.07 13:49
SZia! Igen, én mindenképp előbb az áfonyát tenném bele, de sanszos, hogy így is fel fog jöbbi a felszínre, bár szerintem ez nem baj. ;)

Üdv,
Gábor
2013.08.07 13:43
Kedves Gábor!

Nagyon szépen köszönöm Neked ezt a receptet - bár én még a könyvedből csak az "I" verziót csináltam meg, de azt sokszor és mindig nagyon nagy sikere volt.
A kérdésem: tennék bele gyümölcsöt is pl. áfonyát. Azt a túróval együtt tegyem bele? (előbb áfonya, aztán szép lassan a túrókrém)

Mit javasolsz?

Köszönöm szépen!
2013.07.14 21:11
Szia!

Szerintem 14 szelet abba is bőven elég. ;)
2013.07.14 20:39
Szia Gábor,
Meg tudnád mondani, hogy a Sült túrótorta recept II-ből hány szeletes adagot számoljak, ha csak 26 cm-es tortaformám van?
Sally
2013.07.14 11:54
Szia'

A nyírfacukor teljesen rendben van, de arra figyelj, hogy akinek nincs hozzászokva a szervezete, annál enyhe hashajtó hatással jár. És ez egy 1 éves gyereknél különösen előjöhet. :D
A rizstej működik elvileg, de a túró még mindig ott van. :)
Szóval nem tudom ez a torta a legjobb választás-e. ;)

Üdv!
Gábor
2013.07.13 22:25
Szia Gábor!

És lenne még egy kérdésem (elnézést, hogy előbb lemaradt a köszönés):
hogy ha a porcukrot nyírfacukorral szeretném helyettesíteni, akkor 1:1-ben érdemes, vagy van szted ennél optimálisabb arány? Kevesebb, több, keverni a cukrokat, nem tudom.
2013.07.13 22:21
1 évesnek szeretném szülinapra és bár tudom,hogy 12 hónapos kortól lehet tejet adni, mivel még nem kapott nem épp a szülinapját szeretném pöttyökkel ünnepelni. A kérdésem lényege, hogy vajon, ha rizstejet használok tönkre megy-e teljesen a recept?
2013.05.10 13:01
Kedves Gábor!
Köszönöm a biztatást :) Holnap szülinapra sütöm meg ismét, és marad a nyomkodós módszer :) Kétlem, hogy ki tudom nyújtani. Vagyis az még megy, de a deszkáról csak morzsa formájában tudom felszedni :)
2013.05.10 12:27
SZervusz! Hát ez a linzer tészta bizony tud macerás lenni. De ha sikerült belenyomkodni, akkor úgy is jó! ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Én azért lecserélnén az olajat zsírra, és egy kis száraz vörösbort öntenék bele.. De biztos vagyok benne hogy úgyis nagyon finom!
Ezer hála a receptért!Isszonyatossan finom!! ISTENI!!!! :)
nem tudom...több mint 2 órát volt a hűtőben (pontosan csináltam),de még mindig olyan,mint a menzás tejbegríz :-?
köszönöm ezt az isteni receptet, életem eddigi legjobb csirkeje lett :) ajánlom mindenkinek! tökéletes!!!
Nem magazinnal, margarinnal :-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.