Sült túrótorta recept II.

Sült túrótorta recept II.

Hozzávalók

szeletre12 szeletre:

Teljes elkészülési idő:

+ 2 óra kihűtés
4.875
Értékelés
4.8758

Leírás

Könnyű és habos! A legjobb túrótortarecept, amit valaha kipróbáltam. Ebből a krémből akár túrópudingokat is süthetünk. Vétek kihagyni!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4
A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 90 - 100 percig süssük 190 C-on - légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
6
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.24 12:51
Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
2014.07.24 12:49
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagát, ha tudok akkor tűpróbát tartok stb. Ezt a fajta sütit hogy kell elképzelni készen? Teljesen szilárd vagy még az jó ha picit remeg? Sajnos másképp nem tudok sütni csak így érzésre...
2014.05.06 00:10
hú de befalnám még nem ettem iet
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?
Fú, ezt a hetvegen meg fogom csinálni :)
Fantasztikusan néz ki! Ki fogom próbálni! A sütés elején nem kell fólia alatt párolni? Előre is köszi a választ!Szép napot!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.