Főmenü

Regisztráció

Sült túrótorta recept II.

Sült túrótorta recept II.

Sült túrótorta recept II.

4.88889
4.888899
Kedvencek közé teszem!501

Hozzávalók

szeletre12 szeletre:

Teljes elkészülési idő

+ 2 óra kihűtés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
4622.9
kcal
Fehérje
149.045
gramm
Szénhidr.
515.845
gramm
Zsír
223.17
gramm

Leírás

Könnyű és habos! A legjobb túrótortarecept, amit valaha kipróbáltam. Ebből a krémből akár túrópudingokat is süthetünk. Vétek kihagyni!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4
A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 90 - 100 percig süssük 190 C-on - légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
6
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-23 21:00
Ez valami másik düti nem? Ez nem a sült túrótorta.
15903
2014-12-23 19:14
Megcsináltuk, nagyon finom!
15896
2014-10-17 13:51
Én 9-10 szeletre àllítanàm..
14026
2014-10-17 12:24
a 16 centis tortaformahoz hany szeletesre kellene allitani az adagot? tudna vki ebbe segiteni?
14024
2014-09-28 19:33
isteni finom lett. tényleg folyó volt a túrós cucc. nem kellett sütnöm 90percig így is picit megbarnult, de nem égett le. köszönöm . :-)
13619
2014-09-26 12:58
Nagyon szuper! Nagy sikere volt... imádták a lányaim...! Köszönöm a receptet! Még sokszor elkészítem... :)
13566
2014-08-17 19:09
Nagyo finom lett, bár én süssina porból készítettem. Egy kissé megijedtem a folyékonyságától, de a végén nagyon büszke voltam magamra. ;) Ajánlom mindenkinek!
12838
2014-07-24 12:51
Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
12617
2014-07-24 12:49
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagát, ha tudok akkor tűpróbát tartok stb. Ezt a fajta sütit hogy kell elképzelni készen? Teljesen szilárd vagy még az jó ha picit remeg? Sajnos másképp nem tudok sütni csak így érzésre...
12616
589
4.882355
13
35

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf