Sütőtök krémleves recept

Sütőtök krémleves recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A leveshez:

A tálaláshoz:

  • pirítós
  • tökmag

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

A sütőtök egy igazi téli íz, mely nem csak Halloween idején népszerű, hanem sokan egész télen nagy örömmel fogyasztják. Próbálja ki Ön is ezt a krémlevest! Nagyon ízletes!


Elkészítés

1
A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk.
2
A vajat megolvasztjuk egy fazékban.
3
A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd sózzuk borsozzuk.
4
Ízesítés után azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük a sütőtököt.
5
Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzácsurgatjuk a tejszínt, őrölt gyömbérrel beízesítjük, majd a tűzhelyre téve egyet rottyantunk rajta.
6
Ízlésünknek megfelelően utánízesítjük a levest, esetleg pirított tökmaggal megszórva, friss piritóssal tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.11.01 22:09
Elso kostolasra nem jott be, de egy kis gombapor es reszelt sajt feldobta es finom lett.Nagyon jok a receptek, imadok innen foleg sutni.Mindig jolsikerul, esetleg nem olyan szep, de nagyon finomak!
2012.03.05 12:01
Tökéletes lett! Isteni!
2011.11.17 11:46
En àltalàban pàr csepp oliva olajjal vagy reszelt parmezàn sajtal tàlalom.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

mennyi ideig tárolható? /pár hét, vagy hónapokig?/ továbbá csak a holland kakaópor jó, vagy szinte bármilyen?
Nagyon jó ötlet! Minden mennyiségben meg tudnám enni a palacsintát, biztos, hogy ki fogom próbálni, köszönöm a receptet!:-)
2 gyúrás. 26 fahéjas 26 kakaós! Isteni finom volt!!!
isteni ez a leg finomabb kaja a világon
Csak azért regisztráltam ide, hogy megköszönjem ezt az isteni receptet. nagyon sok lett és nagyon finom. Fele fahéjas fele csokis csokireszelékkel. nyammmmi :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.