Regisztráció
Svéd mandulatorta főfotó

Svéd mandulatorta

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1274

Hozzávalók

16
szeletre

A piskótához

A krémhez

A tetejére

  • mandula (szeletelt, pörkölt)

Teljes elkészülési idő

Leírás

A svédek mennyei desszertje nálunk is nagy népszerűségnek örvend. Szerencsére nem csak az Ikeában juthatunk hozzá a mesés sütihez, hanem otthon is könnyedén megsüthetjük a finom mandulás tortát.


Elkészítés

1
Először kettéválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját félretesszük a krémhez .A fehérjét elkezdjük felverni a cukorral, majd mikor már kemény és fényes a hab, szép óvatosan hozzákeverjük a mandulát, a sót, a barnacukrot, és a kakaóport is.
2
Homogénre keverjük a masszánkat, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
3
180 C fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük,majd kiborítjuk a formából, és hagyjuk picit hűlni.
4
Ezalatt elkészítjük a krémet. A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábosba öntünk, és kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Közben folyamatosan kevergetjük, míg szép fényes és sűrű nem lesz. Lehűtjük egy kissé, majd a vajat is hozzákeverjük.
5
Ha kihűlt a tésztánk, kettévágjuk és megtöltjük a selymes krém egy részével. Ami megmaradt, azzal bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
6
Díszítésként megszórjuk szeletelt mandulával, és már tálalhatjuk is! :)
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-14 17:55
Kedves Judit! Valóban nem írtam,mivel csakugyan nem kell bele liszt.A darált mandula ugyanis pontosan olyan mint a gluténmentes mandulaliszt (a kettő tulajdonképpen ugyanaz),igy az kipótolja a lisztet.A piskóta állaga nagyon könnyű lesz,ellentétben a búzalisztes sütikkel.:)
41550
2016-12-14 13:49
Szia! A piskótához lisztet nem írtál, de azért csak-csak kell bele. Ugye? Köszönöm a receptjeidet a nagy világból! Judit
41529
2016-12-13 19:50
Szia!:) Én 22 cm átmérőjű formában sütöttem.Remélem ízlik majd!:)
41498
2016-12-12 19:55
Szia! Nagyon jól néz ki! Biztos finom lehet! Hány cm-es tortaformàban sütötted? Szeretném megcsinàlni :)
41454
2016-12-12 09:50
Uuuuhhh, de jol nez ki! Mindenkepp ki kell probalnom!!! :)
41423
2016-12-11 09:54
Szia Deshdemona!:) Én 22 cm átmérőjű formában sütöttem,de szerintem megpróbálhatod a 28 cmessel is.Maximum egy picit laposabb lesz.:) Egyébként az ötleted nagyon tetszik,kísérletezz bátran!:) Klári
41360
2016-12-11 09:31
Amúgy jó recept! :) Jók ezek a lisztmentes hablapok. Mostanában tervezem felbontani a Franciaországban vásárolt mogyoró krémemet. A krémbe azt tenném ízesítésnek és mandula helyett mogyoróval paníroznám a tortát.
41359
2016-12-11 09:29
Ne haragudj, megkérdezhetem, 16 szelet egy 28 centis tortakarikának felel meg? Köszi!
41358
2016-12-10 14:54
Ne aggódj még érkeznek!:) Egyébként nagyon örülök hogy tetszenek,mindegyikhez jó étvágyat kívánok!
41330
2016-12-10 14:37
Nagyon szépen köszönöm a sok sok fincsi süti recepteket katalin
41328

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 18:03
Aki szereti a sós "hamis" túrógombócot, elkészítheti aludttejből. Az aludttejet felforralni, kevés sóval...
43681
2017-01-16 17:35
Szuper ilyet olvasni!! Kedves egészségetekre!!!! :)
43680
2017-01-16 17:21
miert kell a fructose, megfelel tobb cukrot adni hozza helyette?
43679
2017-01-16 17:19
Küldenèk képet, ha lett volna miről... mert amint langyos lett!! elfogyott! Kihülni sem volt ideje, pedig dupla adaggal...
43678
made by zwoelf