Regisztráció
Szaftos rakott krumpli főfotó

Szaftos rakott krumpli

4.7 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!1097

Hozzávalók

6
főre

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egyszerűen imádom a rakott krumplit, de a párom szerint a sima változat túl száraz volt, így változtattam rajta! Még kell, hogy mondjam megérte! :)


Elkészítés

1
A megpucolt krumplit, és az egész tojásokat 1-1 kávéskanál sóval feltesszük főni. Közben megpirítjuk a bacont. A krumpli akkor jó, ha beleszúrjuk a villát, és nem megy szét. A tojásokat forrástól számítva 10-12 percig főzzük.
Szaftos rakott krumpli 1. fázisfotó
2
Felkarikázzuk a kolbászt. Majd a kihűlt krumplit vastagabb szeletekre vágjuk. Megpucoljuk a tojásokat, és szintén szeleteljük.
Szaftos rakott krumpli 2. fázisfotó
3
Egy hőálló üvegtálba rétegezzük őket a következő sorrendben: 1. krumpli, a tetejére só 2. bacon 3. tojás, a tetejére Delikát 4. kolbász, a tetejére tejföl. Ezt a sorrendet megismételjük még egyszer, úgyhogy úgy osszuk be a hozzávalók! Majd a legtetejére rakunk annyi reszelt sajtot, amennyi befedi a tejfölt.
Szaftos rakott krumpli 3. fázisfotó
4
Rárakjuk az üvegtál tetejét, majd előmelegített 200 C fokos sütőben a sajt pirulásáig (kb. 50 percig) sütjük.
Szaftos rakott krumpli 4. fázisfotó
5
Jó étvágyat hozzá! :)
Szaftos rakott krumpli 5. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-19 08:58
Tejfölös bechamel mártással az igazi a rakott krumpli. Nagymamám mindig így csinálta - igazán szaftos volt.
40376
2016-11-16 21:08
Én teszek bele felszeletelt, lepirított hagymát is nagyon feldobja, már aki szereti :)
40232
2016-11-16 19:04
Lehet úgy is. De így egyrészt gyorsabb, másrészt nem kell a forró krumplival pepecselni! Mindenki maga döntse el, hogy csinálja...
40228
2016-11-16 18:48
igen .héjjába kell megfőzni.
40224
2016-11-16 17:29
Miért?
40222
2016-11-16 13:35
Szuper
40216
2016-11-16 13:13
A burgonyat hejjaban kell megfozni
40210

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 19:59
Kedves lolenula! Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre, mert nálunk ez az adag még aznap el szokott fogyni mikor...
41023
2016-12-03 19:52
Kedves Lara! Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert még másfajta liszttel nem készítettem. KI kell próbálni. :)
41022
2016-12-03 19:18
Nagyon finom lett, pirított tökmaggal isteni!! :)
41021
2016-12-03 19:00
Kedves Alajuli! Azt szeretném kérdezni, hogy tönkölybúzaliszt helyett lehet e mást használni (pl. mandulaliszt vagy...
41020
made by zwoelf