Regisztráció
Szaftos rakott krumpli főfotó

Szaftos rakott krumpli

4.7 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!1199

Hozzávalók

6
főre

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egyszerűen imádom a rakott krumplit, de a párom szerint a sima változat túl száraz volt, így változtattam rajta! Még kell, hogy mondjam megérte! :)


Elkészítés

1
A megpucolt krumplit, és az egész tojásokat 1-1 kávéskanál sóval feltesszük főni. Közben megpirítjuk a bacont. A krumpli akkor jó, ha beleszúrjuk a villát, és nem megy szét. A tojásokat forrástól számítva 10-12 percig főzzük.
Szaftos rakott krumpli 1. fázisfotó
2
Felkarikázzuk a kolbászt. Majd a kihűlt krumplit vastagabb szeletekre vágjuk. Megpucoljuk a tojásokat, és szintén szeleteljük.
Szaftos rakott krumpli 2. fázisfotó
3
Egy hőálló üvegtálba rétegezzük őket a következő sorrendben: 1. krumpli, a tetejére só 2. bacon 3. tojás, a tetejére Delikát 4. kolbász, a tetejére tejföl. Ezt a sorrendet megismételjük még egyszer, úgyhogy úgy osszuk be a hozzávalók! Majd a legtetejére rakunk annyi reszelt sajtot, amennyi befedi a tejfölt.
Szaftos rakott krumpli 3. fázisfotó
4
Rárakjuk az üvegtál tetejét, majd előmelegített 200 C fokos sütőben a sajt pirulásáig (kb. 50 percig) sütjük.
Szaftos rakott krumpli 4. fázisfotó
5
Jó étvágyat hozzá! :)
Szaftos rakott krumpli 5. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-15 07:30
Nem kell előre megfőzni a krumplit, és akkor szaftos lesz az étel. Gregor József egy interjújában beszélt erről, és azóta csak így csináljuk mi is!!
41566
2016-11-19 08:58
Tejfölös bechamel mártással az igazi a rakott krumpli. Nagymamám mindig így csinálta - igazán szaftos volt.
40376
2016-11-16 21:08
Én teszek bele felszeletelt, lepirított hagymát is nagyon feldobja, már aki szereti :)
40232
2016-11-16 19:04
Lehet úgy is. De így egyrészt gyorsabb, másrészt nem kell a forró krumplival pepecselni! Mindenki maga döntse el, hogy csinálja...
40228
2016-11-16 18:48
igen .héjjába kell megfőzni.
40224
2016-11-16 17:29
Miért?
40222
2016-11-16 13:35
Szuper
40216
2016-11-16 13:13
A burgonyat hejjaban kell megfozni
40210
1487
5
0
12
6381
4.707315
68
102
3836
5
8
18
3231
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 20:58
Nagyon jó lett Köszi szépen
44058
2017-01-21 20:50
Már másodjára készítem, imádjuk. Igaz, én kuglóf formában készítem:)
44057
2017-01-21 20:49
Finom lett, köszönjük :)
44056
2017-01-21 20:44
Igen! :-) (Az is egy töltelékfajta, mint a lekvár, mák, dió, nutella...)
44055
made by zwoelf