Regisztráció
Szalagos farsangi fánk recept I. főfotó

Szalagos farsangi fánk recept I.

4.8 csillag / 50 szavazat
Kedvencek közé teszem!4231

Hozzávalók

kb.
21
fánkra

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is elkészíthetsz. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept ...! :) Készítsd el te is!


Videó

Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
Szalagos farsangi fánk recept I. 1. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 2. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 3. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 4. fázisfotó
3
A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
Szalagos farsangi fánk recept I. 5. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 6. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 7. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 8. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 9. fázisfotó
4
Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.
Szalagos farsangi fánk recept I. 10. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 11. fázisfotó
5
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra (minimum 1,5 cm - 2 cm), és egy 6-8 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Szalagos farsangi fánk recept I. 12. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 13. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 14. fázisfotó
6
Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon, és letakarjuk egy konyharuhával. Ezután a fánkokat 25 percig kelesszük!
Szalagos farsangi fánk recept I. 15. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 16. fázisfotó
7
Kis adagokban kisütjük őket a nem túl forró olajban. Ha az olaj túl forró, akkor a fánk nagyon sötét lesz, és nem tud a szalag sem kialakulni szépen. Az első oldalukat kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat. Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
Szalagos farsangi fánk recept I. 17. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 18. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 19. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 20. fázisfotó
8
Az elkészült szalagos, farsangi fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.
Szalagos farsangi fánk recept I. 23. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-24 13:18
Nagyon finom lett :)
44254
2017-01-23 20:04
Nagyon finom lett!!! Mire a képet csináltam volna, elfogyott :D
44221
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
2017-01-22 14:54
jó lett...., de meg kell adni s fánknak azt, ami neki jár: az időt! Amit a végén sütöttem, az lett a legjobb! a képen csak a fele van, 4 főnek - főleg leves után- bőven elég az 500 gr lisztből készült adag!
44119
2017-01-22 12:29
Finom! De...én legözelebb picit töb cukrot teszek bele:)
44098
2017-01-21 18:57
Nagyon finom lett
44036
2017-01-21 18:25
Nagyon jó!
44031
2017-01-20 18:44
Nagyon finom lett! Köszönöm
43941
2017-01-17 20:18
Idén is megsütöm.
43758
2017-01-16 16:05
elkészült
43674

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-24 21:44
A pudingot teljesen ki kell hűteni, én először hidegvízbe hűtöm, majd jégakkura teszem a lábast, közben nem szabad...
44291
2017-01-24 21:20
mar nagyon keszulok arra hogy csinalok pizzat hugom szokta mondani miert nem csinalsz pizzat olyan hamar megvan most ez...
44290
2017-01-24 20:17
Karácsonyra készítettem el és megfenyegettek :) ha ezt nem készítem el máskor is,akkor rosszul fogok járni. Eredeti...
44289
2017-01-24 20:17
hmmmmmmmm :) nagyon jól hangzik!
44288
made by zwoelf