Főmenü

Regisztráció

Szalagos farsangi fánk recept I.

Szalagos farsangi fánk recept I.

Szalagos farsangi fánk recept I.

4.793105
4.79310529
Kedvencek közé teszem!729

Hozzávalók

kb.
darab fánkhozkb. 21 darab fánkhoz:

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Könnyű, és semmihez sem hasonlítható finomság. Nem hiába, hogy farsangtól függetlenül, sokan egész évben szívesen készítik és fogyasztják. Ön készített már szalagos fánkot?


Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
3
A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
4
Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.
5
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk egy jó ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10-20 percig kelesszük!
6
Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
7
Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat. Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
8
A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-01-24 14:13
NNA én is elkészítettem életem első fánkját ezen recept szerint. Előtte olvasgattam,és láttam sok helyen a sütés okozott gondot(megégett Gondoltam fritőzben készítem 180 fokon,így először a "sallangokat"tettem be,kicsit megpirult hamar sült.így levettem 175 fokra és itt csodásak,habbkönnyűek lettek. házi szílva és barack levárral.
16635
2015-01-24 11:36
Kitűnő recept, nagyon finom lett. Ajánlani tudom mindenkinek!
16623
2015-01-23 10:00
Tegnap elkészítettem és TÖKÉLETES!!!! Köszönöm a receptet!
16576
2015-01-20 13:57
Nagyon finom! :-)
16508
2015-01-19 13:53
Isteni finom.. :)
16490
2015-01-16 16:41
nagyon jooo lett :D ^^
16394
2015-01-15 12:43
nagyon finomra sikerült köszönöm a receptet
16371
2015-01-01 17:00
SZia, Hogyne, természetesen az is működni fog! ;)
16088
2015-01-01 16:04
Pudingot lehett tenni a lekvàr helyet?
16082
635
4.764705
10
100

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf