Regisztráció
Szalagos farsangi fánk recept I. főfotó

Szalagos farsangi fánk recept I.

4.8 csillag / 44 szavazat
Kedvencek közé teszem!2952

Hozzávalók

kb.
21
darab fánkhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is elkészíthetsz. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept ...! :) Készítsd el te is!


Videó

Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
Szalagos farsangi fánk recept I. 1. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 2. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 3. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 4. fázisfotó
3
A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
Szalagos farsangi fánk recept I. 5. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 6. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 7. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 8. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 9. fázisfotó
4
Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.
Szalagos farsangi fánk recept I. 10. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 11. fázisfotó
5
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra (minimum 1,5 cm - 2 cm), és egy 6-8 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Szalagos farsangi fánk recept I. 12. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 13. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 14. fázisfotó
6
Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon, és letakarjuk egy konyharuhával. Ezután a fánkokat 25 percig kelesszük!
Szalagos farsangi fánk recept I. 15. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 16. fázisfotó
7
Kis adagokban kisütjük őket a nem túl forró olajban. Ha az olaj túl forró, akkor a fánk nagyon sötét lesz, és nem tud a szalag sem kialakulni szépen. Az első oldalukat kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat. Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
Szalagos farsangi fánk recept I. 17. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 18. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 19. fázisfotó
Szalagos farsangi fánk recept I. 20. fázisfotó
8
Az elkészült szalagos, farsangi fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.
Szalagos farsangi fánk recept I. 23. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-06-15 15:46
Nagyon klassz a recept! Párom kedvenc fánk receptje lett, sőt azt mondta finomabb.mint amit az anyukája süt :) Szóval Köszönet a szupi receptért!!
33710
2016-06-12 10:24
Üdvözlet! Rétesliszt és 1,5 százalékos tej használatával is lehet belőle valami fánkhoz hasonló?
33551
2016-06-11 06:04
Ők lettek :) talán túl hamar raktam rajuk a lekvárt ugyhogy picit megfolyt
33474
2016-05-21 14:55
Áfonya-Sárgabarack.
32801
2016-03-11 14:10
Isteni lett.
29795
2016-03-06 22:40
Nagyon finom , köszönjük a receptet.
29604
2016-03-01 16:31
Nagyon finom lett, köszönjük a receptet:)
29391
3233
4.30769
23
46
4650
4.64706
60
125

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-28 22:06
Szia! Régóta szemezek már a puncs tortákkal, azt hiszem ezzel a recepttel megpróbálkoznék. A felezett mennyiséget hány...
36820
2016-08-28 20:22
isteni lett!! a zellert kihagytam :)
36819
2016-08-28 18:33
Nagyon finom volt!
36817
2016-08-28 18:20
szép és finom is. Köszönöm!
36816
2748
4.652175
34
95
4132
4.65517
61
88
made by zwoelf