Regisztráció
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) főfotó

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

5 csillag / 11 szavazat
Kedvencek közé teszem!1545

Hozzávalók

6
adagra

A pörkölthöz

A habaráshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.


Elkészítés

1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 1. fázisfotó
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 2. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 4. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 5. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 6. fázisfotó
3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 7. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 8. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 9. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 10. fázisfotó
4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 11. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 12. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 13. fázisfotó
5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 14. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 15. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 16. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 17. fázisfotó
6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 18. fázisfotó
7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 19. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 20. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 21. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 22. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 23. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 24. fázisfotó
8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 25. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-16 14:42
aki azt írta,hogy ez lucskos káposzta az téved! a lucskos káposzta édes nyers kaposztabol készül! csombortos kapros !
35034
2016-06-26 14:54
Jo Lett a recept Koszi :)
34200
2016-06-19 10:18
Igen! De azt lucskoskáposztának hívják! Ami szintén nagyon finom !!!!!!!!!!!!!!!
33863
2015-10-14 14:56
Most készítettem először ilyet a férjemnek, én nem eszem húst, de még így is meg tudtam csinálni, nagyon jól sikerült a recept alapján.
23820
2015-10-03 13:17
30 g liszt helyett 30 dkg-ot tettem hozzá, elég érdekes állaga lett.. Félreolvastam :/ Na mindegy, máskor majd jobban figyelek.
23407
2015-09-26 19:00
édes káposztával lehet?
23170
2015-09-25 22:12
Köszi a receptet. Most csináltam elösször,és nagyon finom lett! :)
23145
2015-06-10 17:55
Nagyon finom lett! Szuperjó a recept. Köszönöm.
20393
2015-05-09 14:57
Elkészítettem a recept szerint nagyon finom és köszönöm a receptet.
19586
2015-02-02 08:57
Sziasztok!Én hántolt árpát(gerslit)szoktam beletenni a káposztával,kb 4 evőkanállal.Sürìteni ìgy nem kell és ìzletesebb is.Viszont figyelni kell a megfelelő vìzmennyiséget mert a gersli feszìv sokat!Lehet fokozni hogy bográcsban főzzük meg ha van rá idő.Nagyszerű és egyszerű étel,szinte lehetetlen elrontani!
16894
2245
4
30
58

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-24 17:12
Erzsike! A 0.25 az egy egésznek a 25-öd részét jelenti, azaz 1/4.
36658
2016-08-24 17:12
nekem is malik le a panir pedig 4esen sutom...
36657
2016-08-24 17:07
negyed ananász, szerintem
36656
2016-08-24 16:37
A 0.25 db alatt szerintem az ananász negyedét érthetjük!
36655
1857
4.857145
7
18
3193
4.583335
21
43
made by zwoelf