Regisztráció
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) főfotó

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!1154

Hozzávalók

6
adagra

A pörkölthöz

A habaráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.


Elkészítés

1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 1. fázisfotó
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 2. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 4. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 5. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 6. fázisfotó
3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 7. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 8. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 9. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 10. fázisfotó
4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 11. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 12. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 13. fázisfotó
5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 14. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 15. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 16. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 17. fázisfotó
6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 18. fázisfotó
7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 19. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 20. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 21. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 22. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 23. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 24. fázisfotó
8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 25. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-10-14 14:56
Most készítettem először ilyet a férjemnek, én nem eszem húst, de még így is meg tudtam csinálni, nagyon jól sikerült a recept alapján.
23820
2015-10-03 13:17
30 g liszt helyett 30 dkg-ot tettem hozzá, elég érdekes állaga lett.. Félreolvastam :/ Na mindegy, máskor majd jobban figyelek.
23407
2015-09-26 19:00
édes káposztával lehet?
23170
2015-09-25 22:12
Köszi a receptet. Most csináltam elösször,és nagyon finom lett! :)
23145
2015-06-10 17:55
Nagyon finom lett! Szuperjó a recept. Köszönöm.
20393
2015-05-09 14:57
Elkészítettem a recept szerint nagyon finom és köszönöm a receptet.
19586
2015-02-02 08:57
Sziasztok!Én hántolt árpát(gerslit)szoktam beletenni a káposztával,kb 4 evőkanállal.Sürìteni ìgy nem kell és ìzletesebb is.Viszont figyelni kell a megfelelő vìzmennyiséget mert a gersli feszìv sokat!Lehet fokozni hogy bográcsban főzzük meg ha van rá idő.Nagyszerű és egyszerű étel,szinte lehetetlen elrontani!
16894
2015-01-26 00:25
én nemteszek vizet a húsba hanem lefedve nerez lábasban saját levében fö meg....a káposztát pedig egy hagymán megdusztolom és csak a végén keverem össze és teszek bele zúzott fokhagymát....süríteni nemkell...
16700
2015-01-23 20:43
Règen főztem màr, de sikerűlt a recept alapján elèrnem a gyermekkoromban èrzett ìzvilàgot. ☺ ☺ ☺
16614
2014-12-04 12:30
nagyon finom lett:)tálalàshoz erőspistàt is hasznàltunk.
15422

Legfrissebb hozzászólások

2016-04-30 21:09
Én kihagytam a szalonnát, vöröshagymát, a lecsóalapot. A húst jó fűszeresen zsírjára pirítottam és a burgonyát előfőzés...
32122
2016-04-30 20:04
Nagyon jó lett Köszönöm a receptet :)
32121
2016-04-30 19:48
imádjuk!! egyszerű de nagyszerű :)
32120
made by zwoelf