Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A pörkölthöz:

A habaráshoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
56

Leírás

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.


Elkészítés

1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.06.24 22:44
készitheted édeskáposztával csak tegyél bele paradicsomot és a végén óvatosan ecettel savanyitsd
2014.06.05 16:08
szerintem nem készítheted édeskáposztával. Kell legyen a piacon vagy a csarnokban.
2014.06.05 10:45
ha nem tudok beszerezni savanyukaposztat edesskaposztaval keszithetem? elore is koszonom a valaszt
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.