Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A pörkölthöz:

A habaráshoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
56

Leírás

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.


Elkészítés

1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.11 08:56
Sziasztok! A habarástól osztályon felüli lesz! :) kevés húsos, kolozsvári szalonna sem ront az ízén :) én savanyún szeretem, a kedvenc piaci káposztásom tanácsára ki sem szoktam mosni a kápókát :) nekem így lesz tökéletes..
2013.06.04 08:09
Várjuk az eredményt! ;)
Most készítem :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.