Regisztráció
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) főfotó

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

4.6 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!2092

Hozzávalók

6
adagra

A pörkölthöz

A habaráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.


Elkészítés

1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 1. fázisfotó
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 2. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 4. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 5. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 6. fázisfotó
3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 7. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 8. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 9. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 10. fázisfotó
4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 11. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 12. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 13. fázisfotó
5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 14. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 15. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 16. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 17. fázisfotó
6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 18. fázisfotó
7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 19. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 20. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 21. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 22. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 23. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 24. fázisfotó
8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 25. fázisfotó
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely) 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-03 15:10
Tokeletes lett! Koszonom!
40998
2016-10-01 13:56
Nagyon jó lett,köszi a receptet!! Én dobtam bele Gerslit, mert felénk így szokás..
38027
2016-09-28 14:23
Én füstölt oldalast szoktam még belefőzni és egy kevés házi paradicsomlevet. Annyival kevesebb víz kell hozzá. Híg rántást szoktam készíteni, mert nálunk nem mindenki szereti tejföllel. Azt is kínálok hozzá.
37905
2016-09-24 12:38
Babérlevelet tettem még bele, és egy kis füstölt kolbászt! -)
37739
2016-09-03 11:54
Köszi a receptet! Nagyon finom lett! :)
37020
2016-07-16 14:42
aki azt írta,hogy ez lucskos káposzta az téved! a lucskos káposzta édes nyers kaposztabol készül! csombortos kapros !
35034
2016-06-26 14:54
Jo Lett a recept Koszi :)
34200
2016-06-19 10:18
Igen! De azt lucskoskáposztának hívják! Ami szintén nagyon finom !!!!!!!!!!!!!!!
33863
2015-10-14 14:56
Most készítettem először ilyet a férjemnek, én nem eszem húst, de még így is meg tudtam csinálni, nagyon jól sikerült a recept alapján.
23820
2015-10-03 13:17
30 g liszt helyett 30 dkg-ot tettem hozzá, elég érdekes állaga lett.. Félreolvastam :/ Na mindegy, máskor majd jobban figyelek.
23407
2923
4.80769
18
55

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 17:11
és ha előtte való este jól beírdalod, és besózod másnapra az apró szálkák nagy része eltűnik. csak panírozás előtt ne...
41218
2016-12-07 17:00
Nagyot nézett mindenki mikor mondtam hogy mi lesz az ebéd, nem is hallottak ilyenről, érdekesen néztek rám :D aztán...
41217
2016-12-07 16:55
só,bors,fokhagyma (teszelve),citrom leve! Azután panírozni. Próbáld ki! Még jobb lesz.
41216
made by zwoelf