Főmenü

Regisztráció

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)

5
56
Kedvencek közé teszem!437

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A pörkölthöz

A habaráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.


Elkészítés

1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-01-26 00:25
én nemteszek vizet a húsba hanem lefedve nerez lábasban saját levében fö meg....a káposztát pedig egy hagymán megdusztolom és csak a végén keverem össze és teszek bele zúzott fokhagymát....süríteni nemkell...
16700
2015-01-23 20:43
Règen főztem màr, de sikerűlt a recept alapján elèrnem a gyermekkoromban èrzett ìzvilàgot. ☺ ☺ ☺
16614
2014-12-04 12:30
nagyon finom lett:)tálalàshoz erőspistàt is hasznàltunk.
15422
2014-12-01 16:56
én még tàrkonnyal izesitem a habarast. egyik erdélyi ismerősöm igy készitik odakinn. finom utóizt ad neki
15327
2014-12-01 12:37
Én a végén ,a kész káposzta tetején párolok kb. 1bögre rizst. Laktatóbb lesz:-) Nagy kedvenc nálunk is!
15312
2014-11-29 16:29
Nagyon jól sikerült! :)
15231
2014-08-31 23:08
Istenien sikerült a székely káposzta. Köszönöm a segítséget.
13024
2014-06-24 22:44
készitheted édeskáposztával csak tegyél bele paradicsomot és a végén óvatosan ecettel savanyitsd
12370
2014-06-05 16:08
szerintem nem készítheted édeskáposztával. Kell legyen a piacon vagy a csarnokban.
12259
2014-06-05 10:45
ha nem tudok beszerezni savanyukaposztat edesskaposztaval keszithetem? elore is koszonom a valaszt
12254
626
4.764705
10
100
518
4.833335
3
27

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf