Regisztráció
Szentgyörgyi palacsinta főfotó

Szentgyörgyi palacsinta

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!759

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Igazi finomság. A legtöbb időt, a palacsinta sütésére kell szánni, az összeállítás gyorsan megy. A mártás készítésénél mandulát használok, így egy selymesen lágy ízvilágot kapok.


Elkészítés

1
A mazsolát egy órára rumba áztatjuk. A palacsintákat kisütés után, hármasával összefogva, feltekerem és 3 centis darabokra vagdosom, a végeit félreteszem.
2
Egy kivajazott jénai tálba állítom a palacsinta karikákat. A tojássárgáját kikeverem a porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejszínt, tejet, és keverek rajta egy keveset, ehhez adom a mandulát, a mazsolát, az olvasztott vajat és a palacsinta végeket.
3
A mártást elosztom a palacsinták tetején és 180 C fokon addig sütöm, míg kicsit megköt a massza. Közben a tojásfehérjét felverem, teszek bele 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál porcukrot és ugyanennyi barack lekvárt. Rásimítom a palacsinta tetejére és visszatolom a sütőbe, nagyjából 5 percre.
4
Jó étvágyat!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-10 21:07
Nagyon nagyon finom ahogy össze van állítva ez a csodálatos ennivaló palacsinta meg fogom csinálni príma köszike katalin
43313
2017-01-10 20:52
Fincsi lehet. Ez a recept hasonlít a máglyarakáshoz.
43312
1083
5
0
1
3600
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
made by zwoelf