Regisztráció
Szezámmagos csirke recept főfotó

Szezámmagos csirke recept

4.6 csillag / 18 szavazat
Kedvencek közé teszem!5925

Hozzávalók

4
adagra

A húshoz

  • 1 db csirkemell (egész, filé)

A bundához

Az édes-csípős mázhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Sok receptet kipróbáltam, mire megtaláltam ezt a szezámmagos csirke receptet. Tényleg olyan, mint amilyet a kedvenc kínai éttermemben kapok. Már nem tudom kitől kaptam, de hálás vagyok neki. A recept egy sárga kis cetlin van a hűtőn, hogy mindig kéznél legyen egy gyors vacsorához.


Elkészítés

1
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
2
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
3
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
4
Ha kisültek lecsepegtetjük.
5
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk.
6
Tetszőleges körettel fogyasztjuk az elkészült szezámmagos csirkét.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-07 11:22
Isteni finom !
41199
2016-11-12 16:23
Széf: Mint azt a kommentekben làthatod, eddig mindenkinek működött a recept. De a recept pontosan leírja hogy a víz mennyisége több lehet, és hogy meddig higítsd a bundànak valót.
39986
2016-11-12 14:18
Valami hiba van ebben a receptben. A 7 evőkanál víz meg se kottyan a 20 dkg lisztnek (a bundához). Még gyurmázni sem lehet belőle nemhogy húst belemártani.
39974
2016-10-28 16:01
Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! :)
39195
2016-10-28 14:59
kettő csirkemellet csináltam,de ebből akár 10 ember is jól lakna :) nagyon finom lett
39194
2016-10-24 14:29
finom lett
39072
2016-10-22 12:20
Mi is ebédre ma ezt készítettük. Valóban olyan, mint a kínai éttermekben, finom lett.
38954
2016-10-21 15:51
Többször elkészítettem, nagyon finom, azóta csak itthon eszünk szezámmagos csirkét!
38925
2016-10-18 14:00
nagyon finom lett köszönjük a receptet
38793
2016-10-18 13:01
nagyon finom köszönöm a receptet :)
38790
2142
4.944445
20
48

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-09 11:59
Finom lett, köszönöm a receptet.
41275
2016-12-09 11:56
41273
2016-12-09 11:55
Nagyon jól sikerült, bár több paradicsomot tettem bele, meg egy kis sűrített paradisomot is. Egy kanál cukor pedig...
41272
made by zwoelf