Regisztráció
Szezámmagos háromszög recept főfotó

Szezámmagos háromszög recept

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!999

Hozzávalók

64
db-hoz

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A szóráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ennek a kitűnő sör- és borkorcsolyának a receptje évekkel ezelőtt terjedt az ismerősök, munkatársak között. Először egy szilveszteri összejövetelre készítettem el, hamar el is fogyott :-) és azóta is rendszeresen sütöm. Nem muszáj a szóráshoz a szezámmaghoz ragaszkodni. Ízlés szerint alkalmazhatunk köménymagot, sajtot stb.


Elkészítés

1
A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt.
Szezámmagos háromszög recept 1. fázisfotó
2
Amíg az élesztő felfut a tejben, addig kikeverjük a krémhez a puha vajat vagy margarint a három tojássárgájával és a csipetnyi sóval.
Szezámmagos háromszög recept 2. fázisfotó
3
A liszthez adjuk a sót, az olajat, az élesztős tejet és puha tésztát gyùrunk. (Ezt kivételesen kézzel szoktam.) Ennél a pontnál nem kell még keleszteni a tésztát.
Szezámmagos háromszög recept 3. fázisfotó
4
Gyúrás után egyből négy cipóra osztjuk a tésztát és egyenként körülbelül gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Én kb. 30*35 cm-es lapokkal dolgozom.
Szezámmagos háromszög recept 4. fázisfotó
5
A lapokat egymás után megkenjük a margarinos krémmel, értelemszerűen négy felé osztva.
Szezámmagos háromszög recept 5. fázisfotó
6
Ezután feltekerjük, mint egy bejglit.
Szezámmagos háromszög recept 6. fázisfotó
7
A rúdból a kést 45 fokos szögben tartva háromszög alakokat vágunk.
Szezámmagos háromszög recept 7. fázisfotó
8
Sütőpapírral bélelt gáztepsire vagy sütőlapra helyezzük a háromszögeket, majd 30 percig kelesztjük. Mindenképpen használjunk sütőpapírt, mert a margarin sütés közben kifolyhat! Ne tegyük szorosan egymás mellé őket!
Szezámmagos háromszög recept 8. fázisfotó
9
Ha megkeltek, a tetejüket lekenjünk a tejföllel elkevert tojássárgával, végül megszórjuk szezámmaggal.
Szezámmagos háromszög recept 9. fázisfotó
10
Előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára sütjük. Kívül ropogós, belül puha és másnapra sem szárad ki!
Szezámmagos háromszög recept 10. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-12 08:41
Vajdasági sósnak ismerem!de ajánlom mindenkinek mert tényleg nem szárad ki :) sajtot is lehet reszelni a tetejére :)
43383
2017-01-10 19:40
Vaskó Istvánné! Biztos nem fog csalódni! :-)
43308
2017-01-09 20:29
Elnézést kihagytam a köszönöm szót katalin
43244
2017-01-09 20:26
Jól néz ki biztos fincsi csemege lehet én is megcsinalom olyan szemre valóan kivanstos
43243
1084
5
0
1
3600
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
2017-01-16 20:35
43690
made by zwoelf