Aszalt szilvás aprósütemény recept

Aszalt szilvás aprósütemény recept

Hozzávalók

tepsire2 tepsire:

A tésztához:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

előkészítés 25 perc, sütés 25 perc, díszítés 10 perc
0
Értékelés
00

Leírás

Ezzel az egészséges finomsággal serkenthetjük az emésztésünket, ráadásul bármelyik napszakban bűntudat nélkül csemegézhetjük.


Elkészítés

1
Az aszalt szilvát leforrázzuk, leszűrjük (ezzel megtisztítjuk), majd újra leöntjük forró vízzel, amiben állni hagyjuk, hogy a szemek megduzzadjanak. A szilva minőségétől – szárazságától függ az áztatási idő.
2
A lecsepegtetett, szárazra törölt szilvákat apróra vágjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
3
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a diót, a finom szemcséjű zabpelyhet és a fahéjat, összekeverjük, végül a szilvát is beleforgatjuk.
4
Keverőtálba mérjük a puha vajat, cukrot és mézet, kikeverjük, a tojást hozzáadva habosra keverjük.
5
Beleöntjük a száraz hozzávalókat, összedolgozzuk.
6
2 teáskanál segítségével 2,5-3 centi távolságra kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Sütés közben kicsit szétterül! 10-12 perc alatt megsütjük, rácsra téve kihűtjük. Melegen ne szedjük le a papírról, mert törik!
7
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, kókuszzsírt hozzáadva folyósra keverjük. Mélyhűtő zacskóba merjük, a csücskét levágva mintákat rajzolunk a süteményre. Hidegre tesszük, hogy megszilárduljon a csokoládé, tálalásig dobozban tároljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.01 21:43
Most látom csak, mégsem minden képet sikerült feltennem. :(
Az utolsó kép még egy fázisfotó lett volna... tévedésből először a kész süti képét töltöttem fel újra, töröltem, majd jött, amit eredetileg terveztem. Úgy tűnt, rendben minden, de mégsem. Majd ha nyugisabb időszak lesz, szeretném kérni a cserét erre! Köszi!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Már régóta kerestem jó receptet.... megtalaltam!!:D
Köszönöm szépen a segítséget! Megtaláltam! :)
nagyon jó recept!
Ez az előre megfőzés már nem új keletű ! ! már nagyon régi okosság.
A linzernek keménynek kell lennie. Mit értesz "kopog" alatt?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.