Regisztráció
Aszalt szilvás aprósütemény recept főfotó

Aszalt szilvás aprósütemény recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!37

Hozzávalók

2
tepsire

A tésztához

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

előkészítés 25 perc, sütés 25 perc, díszítés 10 perc

Leírás

Ezzel az egészséges finomsággal serkenthetjük az emésztésünket, ráadásul bármelyik napszakban bűntudat nélkül csemegézhetjük.


Elkészítés

1
Az aszalt szilvát leforrázzuk, leszűrjük (ezzel megtisztítjuk), majd újra leöntjük forró vízzel, amiben állni hagyjuk, hogy a szemek megduzzadjanak. A szilva minőségétől – szárazságától függ az áztatási idő.
Aszalt szilvás aprósütemény recept 1. fázisfotó
2
A lecsepegtetett, szárazra törölt szilvákat apróra vágjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
Aszalt szilvás aprósütemény recept 2. fázisfotó
3
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a diót, a finom szemcséjű zabpelyhet és a fahéjat, összekeverjük, végül a szilvát is beleforgatjuk.
Aszalt szilvás aprósütemény recept 3. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 4. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 5. fázisfotó
4
Keverőtálba mérjük a puha vajat, cukrot és mézet, kikeverjük, a tojást hozzáadva habosra keverjük.
Aszalt szilvás aprósütemény recept 6. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 7. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 8. fázisfotó
5
Beleöntjük a száraz hozzávalókat, összedolgozzuk.
Aszalt szilvás aprósütemény recept 9. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 10. fázisfotó
6
2 teáskanál segítségével 2,5-3 centi távolságra kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Sütés közben kicsit szétterül! 10-12 perc alatt megsütjük, rácsra téve kihűtjük. Melegen ne szedjük le a papírról, mert törik!
Aszalt szilvás aprósütemény recept 11. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 12. fázisfotó
7
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, kókuszzsírt hozzáadva folyósra keverjük. Mélyhűtő zacskóba merjük, a csücskét levágva mintákat rajzolunk a süteményre. Hidegre tesszük, hogy megszilárduljon a csokoládé, tálalásig dobozban tároljuk.
Aszalt szilvás aprósütemény recept 13. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 14. fázisfotó
Aszalt szilvás aprósütemény recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-03-25 13:13
Kicsit csúnya (a diabetikus csoki nem úgy olvadt, ahogy vártam), de nagyon finom lett! :)
30565
2016-03-24 22:39
Az enyém nem lett túl szép, de nagyon finom. :)
30538
2013-03-01 21:43
Most látom csak, mégsem minden képet sikerült feltennem. :( Az utolsó kép még egy fázisfotó lett volna... tévedésből először a kész süti képét töltöttem fel újra, töröltem, majd jött, amit eredetileg terveztem. Úgy tűnt, rendben minden, de mégsem. Majd ha nyugisabb időszak lesz, szeretném kérni a cserét erre! Köszi!
10081

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-25 11:08
Kalmárné Bea: 10 ml étolajat ír a recept, nem 1 dl-t. 10 mililiter az az 1 dl tized része!
35437
2016-07-25 10:07
Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem, kevesebb olajat tettem, mert én sokallottam az 1 dl olajat a tésztába....
35436
2016-07-25 08:04
Főzelék feltétként is finom
35435
2016-07-25 07:42
Koszonom! Isteni finom lett. ☺
35434
made by zwoelf