Aszalt szilvás aprósütemény recept

Aszalt szilvás aprósütemény recept

Hozzávalók

tepsire2 tepsire:

A tésztához:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

előkészítés 25 perc, sütés 25 perc, díszítés 10 perc
0
Értékelés
00

Leírás

Ezzel az egészséges finomsággal serkenthetjük az emésztésünket, ráadásul bármelyik napszakban bűntudat nélkül csemegézhetjük.


Elkészítés

1
Az aszalt szilvát leforrázzuk, leszűrjük (ezzel megtisztítjuk), majd újra leöntjük forró vízzel, amiben állni hagyjuk, hogy a szemek megduzzadjanak. A szilva minőségétől – szárazságától függ az áztatási idő.
2
A lecsepegtetett, szárazra törölt szilvákat apróra vágjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
3
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a diót, a finom szemcséjű zabpelyhet és a fahéjat, összekeverjük, végül a szilvát is beleforgatjuk.
4
Keverőtálba mérjük a puha vajat, cukrot és mézet, kikeverjük, a tojást hozzáadva habosra keverjük.
5
Beleöntjük a száraz hozzávalókat, összedolgozzuk.
6
2 teáskanál segítségével 2,5-3 centi távolságra kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Sütés közben kicsit szétterül! 10-12 perc alatt megsütjük, rácsra téve kihűtjük. Melegen ne szedjük le a papírról, mert törik!
7
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, kókuszzsírt hozzáadva folyósra keverjük. Mélyhűtő zacskóba merjük, a csücskét levágva mintákat rajzolunk a süteményre. Hidegre tesszük, hogy megszilárduljon a csokoládé, tálalásig dobozban tároljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.01 21:43
Most látom csak, mégsem minden képet sikerült feltennem. :(
Az utolsó kép még egy fázisfotó lett volna... tévedésből először a kész süti képét töltöttem fel újra, töröltem, majd jött, amit eredetileg terveztem. Úgy tűnt, rendben minden, de mégsem. Majd ha nyugisabb időszak lesz, szeretném kérni a cserét erre! Köszi!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon jó a recept :) Én is ez alapján csináltam és nagyon finom lett.
Nagyon finom lett, én joghurt híján tejföllel és egy kicsi tejjel készítettem, nem lett tőle nehéz a tészta. :) Köszi a receptet!
Még egy negyed óra! :)
Szervusz, Mert a recept feltöltő jogosultságot kérni kell és neked még nem volt meg. De most bekapcsoltuk. Már tudsz receptet feltölteni! Üdv, ApróSéf.hu
nagyon finom

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.