Szilvás lepény recept videó

Szilvás lepény recept videó

Hozzávalók

szelet20 szelet:

A tésztához:

A feltéthez:

  • 900 g szilva

A szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

+ kb 60 perc sütés
4.6
Értékelés
4.65

Leírás

Ez egy nagyon egyszerű, nagyon könnyű hazai klasszikus. Bár mi szilvával készítettük, tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A siker garantált!


Elkészítés

1
Sütés: 190 C-on

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.08.29 22:12
Itt a szilvaszezon, és nagyon kevés szilvás süti receptet találtam, de ez a lepény "egyszerűen nagyszerű". Készítettem fotókat sütés előtt és után is. Finom omlós, langyosan egy gombóc vaníliafagyival tálalva verhetetlen volt.
Köszi a receptet!
2011.08.23 12:13
Elnézést, elfelejtettem, hogy az egres szörp nagyon finom, kellemes, enyhén fanyar íze van. Szép a színe. Lehet macerásnak tűnik az 5 kg egres pucolása, de nem kell darálni, passzírozni, főzni. Megéri a munkát.
2011.08.23 12:00
Nagyon szívesen Tanti.
A lenti mértékegységeket szakácskönyvől másoltam:

Szmuk Irén : 1235 ételrecept egészségeseknek és betegeknek
(1006 recept..... bővített kiadás, 1970-es évek, Nagyvárad)

MÉRTÉKEK, ADAGOLÁSOK
Ahol nincs mérleg a következő hozzávetőleges tájékoztatást adjuk az előforduló anyagok súlyáról : (lent leírtak) !!

- a kockacukornál arra én is gondoltam. Nem biztos, hogy a mokkacukor nem egy súlyú a kockacukorral.
(Nem Magyarországon élek.)
- a Te evőkanalad mérete, hagyományos méret, nem IKEAS/Tescos méret
- a só, konyhai só
- a tojás mérete falusi tojás, házi tojás.
- a diónyi méret, ha ilyen sokat sütsz, szerintem nem gond ......
Ettől még kérhetsz mérleget.

Lent írtad, hogy sok szilva termett. Lehet aszalni belőle. Konyharuhával, szalvétával megtörölgetni. A magvakat óvatosan kivenni, 1/4 szem diót a mag helyére tenni, és szárítani, aszalni.

Ha van még érett egres a bokron:
Egresszörp : 5 kilogramm megmosott, megtisztított (két végét lecsípjük, úgy, hogy a héjat megbontjuk) egrest tálba téve, 2 kilogramm cukrot ráöntünk és 1 kg héjastól karikára vágott citromot, 2 kiskanál tartósítót hozzáadva, alaposan összekeverjük.
14 napig az edényben állni hagyjuk, (hűvös helyen) naponta egyszer-kétszer megkeverjük. (Anyu ezt a mennyiséget nagy lapos lábasban rétegezte).
Utána a szörpöt üvegekbe szűrjük, lekötjük és rögtön a végleges helyére állítjuk.
Nem kell darálni, összetörni. Kevés leve van, az egres húsos gyümölcs.
A megmaradt gyümölcsöt szószok (szárnyasokhoz- kacsa és liba valamint
vadhúsokhoz) készítésére használjuk.
Ezzel a módszerrel ribizliből is készíthetünk szörpöt, de citrom nélkül és kilónként 80 dg cukrot számítva. A végén minden kiló ribizlihez fél liter forralt vizet öntünk.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)
Nagyon finom lett! Egy bonyolult, könyvben látott szalagos fánk-recept helyett kerestem alternativát és nem csalódtam :-) Csokimázzal vontam be a fánkok tetejét mert nem igazán szeretem a baracklekvárt. Legnag...
Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagá...
csirkemellel vakaki probalta mar? azzal is van olyan jo mint a comb-bal? :) Parom szinte csak csirkemelles igy abbol szeretnem kiprobalni... :) koszi elore is :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.