Szilvás lepény recept videó

Szilvás lepény recept videó

Hozzávalók

szelet20 szelet:

A tésztához:

A feltéthez:

  • 900 g szilva

A szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

+ kb 60 perc sütés
4.6
Értékelés
4.65

Leírás

Ez egy nagyon egyszerű, nagyon könnyű hazai klasszikus. Bár mi szilvával készítettük, tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A siker garantált!


Elkészítés

1
Sütés: 190 C-on

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.08.29 22:12
Itt a szilvaszezon, és nagyon kevés szilvás süti receptet találtam, de ez a lepény "egyszerűen nagyszerű". Készítettem fotókat sütés előtt és után is. Finom omlós, langyosan egy gombóc vaníliafagyival tálalva verhetetlen volt.
Köszi a receptet!
2011.08.23 12:13
Elnézést, elfelejtettem, hogy az egres szörp nagyon finom, kellemes, enyhén fanyar íze van. Szép a színe. Lehet macerásnak tűnik az 5 kg egres pucolása, de nem kell darálni, passzírozni, főzni. Megéri a munkát.
2011.08.23 12:00
Nagyon szívesen Tanti.
A lenti mértékegységeket szakácskönyvől másoltam:

Szmuk Irén : 1235 ételrecept egészségeseknek és betegeknek
(1006 recept..... bővített kiadás, 1970-es évek, Nagyvárad)

MÉRTÉKEK, ADAGOLÁSOK
Ahol nincs mérleg a következő hozzávetőleges tájékoztatást adjuk az előforduló anyagok súlyáról : (lent leírtak) !!

- a kockacukornál arra én is gondoltam. Nem biztos, hogy a mokkacukor nem egy súlyú a kockacukorral.
(Nem Magyarországon élek.)
- a Te evőkanalad mérete, hagyományos méret, nem IKEAS/Tescos méret
- a só, konyhai só
- a tojás mérete falusi tojás, házi tojás.
- a diónyi méret, ha ilyen sokat sütsz, szerintem nem gond ......
Ettől még kérhetsz mérleget.

Lent írtad, hogy sok szilva termett. Lehet aszalni belőle. Konyharuhával, szalvétával megtörölgetni. A magvakat óvatosan kivenni, 1/4 szem diót a mag helyére tenni, és szárítani, aszalni.

Ha van még érett egres a bokron:
Egresszörp : 5 kilogramm megmosott, megtisztított (két végét lecsípjük, úgy, hogy a héjat megbontjuk) egrest tálba téve, 2 kilogramm cukrot ráöntünk és 1 kg héjastól karikára vágott citromot, 2 kiskanál tartósítót hozzáadva, alaposan összekeverjük.
14 napig az edényben állni hagyjuk, (hűvös helyen) naponta egyszer-kétszer megkeverjük. (Anyu ezt a mennyiséget nagy lapos lábasban rétegezte).
Utána a szörpöt üvegekbe szűrjük, lekötjük és rögtön a végleges helyére állítjuk.
Nem kell darálni, összetörni. Kevés leve van, az egres húsos gyümölcs.
A megmaradt gyümölcsöt szószok (szárnyasokhoz- kacsa és liba valamint
vadhúsokhoz) készítésére használjuk.
Ezzel a módszerrel ribizliből is készíthetünk szörpöt, de citrom nélkül és kilónként 80 dg cukrot számítva. A végén minden kiló ribizlihez fél liter forralt vizet öntünk.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Arra gondoltam, hogy most ebédszünetben hazaugrom és, ha kell tovább sütöm, aztán hűtőbe teszem...ez jó gondolat? Van benne rizikó így elfogyasztani?
Nos, sajnos ez teljesen sütő függő. Extrém esetben akár 30 perccel is tovább sülhet, de ez mondjuk tényleg extrém eset... Látatlanban nehéz megmondani mi legyen. Sütés után ha a sütőben hűlt ki azzal se...
Szia! Nekem sem állt össze 80 perc 105 fokos sütés után is teljesen híg maradt...aztán felvettem 150 fokra és épp hogy csak el kezdett pudingosodni széle a közepe még mindig teljesen folyós volt - ekkor el ...
:( Sajnos nehéz látatlanban megmondani az okát. Nagyon sok helyen el lehet hibázni.. :(

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.