Tárkonyos csirkeragu leves recept

Tárkonyos csirkeragu leves recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
514

Leírás

Mit is írhatnék erről a kiváló levesről. Mikor elkészült, az egészet megettük azonnal! Isteni! A tárkonyos csirkeragu leves azóta a kedvencem! ;)


Elkészítés

1
A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
2
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
3
Vöröshagymát aprítunk.
4
A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
5
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
6
Fél citrom levét nyomjuk bele.
7
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.
8
Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.12.25 19:46
a legjobb leves, amit valaha főztem! ;)
2013.12.24 10:52
Isteni finom lett! :-)
2013.11.16 20:23
SZia, A megoldás ecet, vagy citromlé! ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nagyon jo
Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!
Hazaértem és az állaga tökéletes volt. Micsoda meglepetés, nem gondoltam, hogy a kihűlő sütő hője elég lesz hozzá. Még kicsit meleg is volt a kerámia, bekerültek nyomban a hűtőbe! Nagyon köszönöm a ...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.