Regisztráció
Tárkonyos csirkeragu leves recept főfotó

Tárkonyos csirkeragu leves recept

5 csillag / 51 szavazat
Kedvencek közé teszem!6775

Hozzávalók

6
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Mit is írhatnék erről a kiváló levesről. Mikor elkészült, az egészet megettük azonnal! Isteni! A tárkonyos csirkeragu leves azóta a kedvencem! ;)


Videó

Elkészítés

1
A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
400 g csirkemell filé, 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb), 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb), 70 g zellergumó (nyers)
Tárkonyos csirkeragu leves recept 1. fázisfotó
Tárkonyos csirkeragu leves recept 2. fázisfotó
Tárkonyos csirkeragu leves recept 3. fázisfotó
2
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
50 g vaj
Tárkonyos csirkeragu leves recept 4. fázisfotó
3
Vöröshagymát aprítunk.
1 közepes fej vöröshagyma
Tárkonyos csirkeragu leves recept 5. fázisfotó
4
A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított), só, fehérbors (őrölt), 1500 ml alaplé - zöldség
Tárkonyos csirkeragu leves recept 6. fázisfotó
Tárkonyos csirkeragu leves recept 7. fázisfotó
5
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
200 g zöldborsó
Tárkonyos csirkeragu leves recept 8. fázisfotó
6
Fél citrom levét nyomjuk bele.
0.5 db citrom leve
Tárkonyos csirkeragu leves recept 9. fázisfotó
7
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.
150 ml tejföl (20%-os), 45 g búzaliszt (BL55)
Tárkonyos csirkeragu leves recept 10. fázisfotó
8
Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.
1 evőkanál mustár, 100 ml habtejszín (30-32%-os)
Tárkonyos csirkeragu leves recept 11. fázisfotó
9
Ezzel el is készült a tökéletes tárkonyos csirkeraguleves.
Tárkonyos csirkeragu leves recept 12. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-20 12:59
Nagyon finom lett :-)
40447
2016-11-05 17:23
Nagyon finom lett.Köszönöm a receptet.
39637
2016-11-01 20:02
Zseniális, pontosan olyan, mint ahogy a kedvenc éttermemben készítik.
39419
2016-10-29 17:06
Én szoktam bele tenni egy kis borsót is.... isteniiii :-)
39250
2016-10-21 12:35
Első főzésem :D
38912
2016-10-18 13:40
lindal: A hozzávalóknál mindkettő szerepel! :) A tejfölös habarással sűrítjük a levest, a tejszínnel " dúsítjuk" azaz tartalmasabbá, krémesebbé tesszük. A legjobb ha mindkettő van benne! :)
38792
2016-10-17 18:23
A hozzávalóknál tejföl van, viszont a leírásban tejszín. A végén tejfölt tettem bele, mert ugye azzal készültem és nem tejszínnel...
38762
2016-10-16 16:12
Én tettem bele gombát is. Nagyon finom! :)
38716
2016-09-28 13:54
isteni finom lett
37901
2925
4.80769
18
55

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
2016-12-07 21:48
köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! :) Bátran ajànlom mindenkinek!
41223
2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
5651
4.72973
65
98
made by zwoelf