Regisztráció
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) főfotó

Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta)

4.3 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!506

Hozzávalók

1
tortára

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2263
kcal
Fehérje
16.6
gramm
Szénhidr.
329.8
gramm
Zsír
97.6
gramm

Leírás

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető francia különlegesség. Mennyi az íze! Körtével, barackkal, illetve számtalan változatban készíthető!


Videó

Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
A leveles tésztát akkora körré nyújtjuk, amekkora serpenyőben sütjük (27 cm átmérő ez esetben) majd a Tatint. Ügyeljünk, hogy csak teljesen fém serpenyővel dolgozzunk, hiszen be kell majd tennünk a sütőbe!
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 1. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 2. fázisfotó
3
A cukrot tűzhelyen karamellizáljuk.
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 3. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 4. fázisfotó
4
Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat, és szárukat.
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 5. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 6. fázisfotó
5
Félgömb felükkel lefelé, a karamellizált cukorba tesszük szorosan a fél almákat.
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 7. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 8. fázisfotó
6
Ezt leterítjük a kinyújtott leveles tésztával. A tészta közepére kis lyukat fúrunk, hogy a gőz távozni tudjon.
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 9. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 10. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 11. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 12. fázisfotó
7
200 C-on, kb. 40 perc alatt készre sütjük a Tatint.
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 13. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 14. fázisfotó
8
Sütés után azonnal kifordítjuk egy tányérra, óvatosan, hogy a kicsurgó almalé, és cukor ne égessen meg bennünket! Ezzel el is készült a fordított almatorta.
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 15. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 16. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 17. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 18. fázisfotó
Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta) 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-09-06 18:15
nagyon finom lett, habar a csaladnak kevesebb cukorral is izlett volna.
22515
2015-05-29 17:38
Elkészült, Isteni lett.! ;)
20095
2015-05-10 12:12
Én is elkészítettem. Nagyon egyszerű nagyon szép. Az ízére kíváncsi vagyok de biztos nagyon finom. És az illatok.. Mennyei! :)
19608
2014-11-01 18:21
Nagyon finom és könnyen ellehet készíteni köszönöm a receptet.
14495
2014-04-02 08:07
Szervusz Judit, A karamell készítésekor valóban nem szabad kevergetni a cukrot! És nagy hőfokon karamellizálni sem szabad! Én gáztűzhellyel szeretek dolgozni. AZon a legkisebb lángra szoktam feltenni, egyenletesen szétterítve a serpenyőben és egyáltalán nem keverem meg, amíg meg nem olvad a széle a cukornak. Akkor lehet elkezdeni keverni, mikor már több a megolvadt cukor, mint a kristályos. Akkor már nem lesz csomós! ;)
11748
2014-03-30 11:06
Kedves Gábor! A cukor karamellizálásáról tudnál kérlek írni pár szót? Gyakran hallom, hogy nem szabad hozzányúlni, kevergetni, mert csomós lesz, és gyakran hallom azt is, hogy folyamatosan kevergetni kell, különben leèg. Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy karamellizálni végig a legmagasabb hőfokon kell? Köszönöm szépen előre is! Judit
11706
2013-02-08 21:04
Nos, bolti tésztából elkészült, óckodtam tőle, még soha nem használtam, az adag 500 gramm volt így egy nagyobb tepsit használtam 8 almával. Az íze remek lett, egyszerű elkészíteni, viszont nekem sok lé maradt az alján, de sebaj, mert elfogyott az is :) Köszi a remek receptet
9929
2013-02-07 21:54
Kedves Gábor, kérlek írd le vagy töltsd fel egy új receptben, hogy kell házilag leveles tésztát készíteni :) teljesen kezdő vagyok, viszont szeretem magam elkészíteni az alapanyagokat, ezért is szeretem a te receptjeid, mert zseniálisan egyszerűen és tisztán dolgozol, még én is tudom követni! köszönet a sok csodás süteményért
9920

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 19:18
Nagyon finom lett, pirított tökmaggal isteni!! :)
41021
2016-12-03 19:00
Kedves Alajuli! Azt szeretném kérdezni, hogy tönkölybúzaliszt helyett lehet e mást használni (pl. mandulaliszt vagy...
41020
2016-12-03 18:49
Ezt elkészítettem és elsőre sikerült. Szuper receptnek tartom, nem macerás, belátható időn belül megvan. Én elsőre...
41019
2016-12-03 18:49
Ó, azt nem mondtátok, hogy miután hozzáadom a tejszínt és párolom fedővel, le fog égni ezerrel... Dobhattam ki...
41018
made by zwoelf