Főmenü

Regisztráció

Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta)

Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta)

Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta)

5
54
Kedvencek közé teszem!88

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2263
kcal
Fehérje
16.6
gramm
Szénhidr.
329.8
gramm
Zsír
97.6
gramm

Leírás

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető francia különlegesség. Mennyi az íze! Körtével, barackkal, illetve számtalan változatban készíthető!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
A leveles tésztát akkora körré nyújtjuk, amekkora serpenyőben sütjük (27 cm átmérő ez esetben) majd a Tatint. Ügyeljünk, hogy csak teljesen fém serpenyővel dolgozzunk, hiszen be kell majd tennünk a sütőbe!
3
A cukrot tűzhelyen karamellizáljuk.
4
Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat, és szárukat.
5
Félgömb felükkel lefelé, a karamellizált cukorba tesszük szorosan a fél almákat.
6
Ezt leterítjük a kinyújtott leveles tésztával. A tészta közepére kis lyukat fúrunk, hogy a gőz távozni tudjon.
7
200 C-on, kb. 40 perc alatt készre sütjük a Tatint.
8
Sütés után azonnal kifordítjuk egy tányérra, óvatosan, hogy a kicsurgó almalé, és cukor ne égessen meg bennünket! Ezzel el is készült a fordított almatorta.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-01 18:21
Nagyon finom és könnyen ellehet készíteni köszönöm a receptet.
14495
2014-04-02 08:07
Szervusz Judit, A karamell készítésekor valóban nem szabad kevergetni a cukrot! És nagy hőfokon karamellizálni sem szabad! Én gáztűzhellyel szeretek dolgozni. AZon a legkisebb lángra szoktam feltenni, egyenletesen szétterítve a serpenyőben és egyáltalán nem keverem meg, amíg meg nem olvad a széle a cukornak. Akkor lehet elkezdeni keverni, mikor már több a megolvadt cukor, mint a kristályos. Akkor már nem lesz csomós! ;)
11748
2014-03-30 11:06
Kedves Gábor! A cukor karamellizálásáról tudnál kérlek írni pár szót? Gyakran hallom, hogy nem szabad hozzányúlni, kevergetni, mert csomós lesz, és gyakran hallom azt is, hogy folyamatosan kevergetni kell, különben leèg. Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy karamellizálni végig a legmagasabb hőfokon kell? Köszönöm szépen előre is! Judit
11706
2013-02-08 21:04
Nos, bolti tésztából elkészült, óckodtam tőle, még soha nem használtam, az adag 500 gramm volt így egy nagyobb tepsit használtam 8 almával. Az íze remek lett, egyszerű elkészíteni, viszont nekem sok lé maradt az alján, de sebaj, mert elfogyott az is :) Köszi a remek receptet
9929
2013-02-07 21:54
Kedves Gábor, kérlek írd le vagy töltsd fel egy új receptben, hogy kell házilag leveles tésztát készíteni :) teljesen kezdő vagyok, viszont szeretem magam elkészíteni az alapanyagokat, ezért is szeretem a te receptjeid, mert zseniálisan egyszerűen és tisztán dolgozol, még én is tudom követni! köszönet a sok csodás süteményért
9920

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
575
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf