Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta)

Tarte Tatin recept (Francia fordított almatorta)

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető francia különlegesség. Mennyi az íze! Körtével, barackkal, illetve számtalan változatban készíthető!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
A leveles tésztát akkora körré nyújtjuk, amekkora serpenyőben sütjük (27 cm átmérő ez esetben) majd a Tatint. Ügyeljünk, hogy csak teljesen fém serpenyővel dolgozzunk, hiszen be kell majd tennünk a sütőbe!
3
A cukrot tűzhelyen karamellizáljuk.
4
Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat, és szárukat.
5
Félgömb felükkel lefelé, a karamellizált cukorba tesszük szorosan a fél almákat.
6
Ezt leterítjük a kinyújtott leveles tésztával. A tészta közepére kis lyukat fúrunk, hogy a gőz távozni tudjon.
7
200 C-on, kb. 40 perc alatt készre sütjük a Tatint.
8
Sütés után azonnal kifordítjuk egy tányérra, óvatosan, hogy a kicsurgó almalé, és cukor ne égessen meg bennünket! Ezzel el is készült a fordított almatorta.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2263 kcal
Fehérje: 16.6 g
Szénhidrát: 329.8 g
Zsír: 97.6 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.02 08:07
Szervusz Judit,

A karamell készítésekor valóban nem szabad kevergetni a cukrot! És nagy hőfokon karamellizálni sem szabad! Én gáztűzhellyel szeretek dolgozni. AZon a legkisebb lángra szoktam feltenni, egyenletesen szétterítve a serpenyőben és egyáltalán nem keverem meg, amíg meg nem olvad a széle a cukornak.
Akkor lehet elkezdeni keverni, mikor már több a megolvadt cukor, mint a kristályos. Akkor már nem lesz csomós! ;)
2014.03.30 11:06
Kedves Gábor!
A cukor karamellizálásáról tudnál kérlek írni pár szót? Gyakran hallom, hogy nem szabad hozzányúlni, kevergetni, mert csomós lesz, és gyakran hallom azt is, hogy folyamatosan kevergetni kell, különben leèg. Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy karamellizálni végig a legmagasabb hőfokon kell?
Köszönöm szépen előre is!
Judit
2013.02.08 21:04
Nos, bolti tésztából elkészült, óckodtam tőle, még soha nem használtam, az adag 500 gramm volt így egy nagyobb tepsit használtam 8 almával. Az íze remek lett, egyszerű elkészíteni, viszont nekem sok lé maradt az alján, de sebaj, mert elfogyott az is :) Köszi a remek receptet
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.
Szervusz, Meg is adtuk a recept feltöltés jogot! ;)
lehet hogy rossz az alkalom de kaphatok-e olyat hogy receptet töltsek fel xDD

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.