Tejbegríz recept

Tejbegríz recept

Hozzávalók

adaghoz1 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
56

Leírás

Tejbegrízt készíteni igazán nem ördöngősség, de az arányok nagyon lényegesek. Ez a recept édességében, állagában is egy igazán jó tejbegríz.


Elkészítés

1
A tejet feltesszük főni a csipet sóval.
2
Kimérjük a cukrot és a búzadarát, majd összekeverjük őket.
3
Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket, valamint a vanília esszenciát.
4
Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.
5
Melegen tálakba szedjük, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.24 19:34
Nagyon finom! :) 2 főnek desszertnek tökéletes!az arànyokat én se szoktam eltalálni de ez igy jo!
2013.12.26 08:29
Nagyon finom lett!
2013.12.14 23:51
Én mindíg úgy készítem hogy több buzadarát teszek bele így a neve: köveskàsa (megàll benn a kés is)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.