Tejbegríz recept

Tejbegríz recept

Hozzávalók

adaghoz1 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
56

Leírás

Tejbegrízt készíteni igazán nem ördöngősség, de az arányok nagyon lényegesek. Ez a recept édességében, állagában is egy igazán jó tejbegríz.


Elkészítés

1
A tejet feltesszük főni a csipet sóval.
2
Kimérjük a cukrot és a búzadarát, majd összekeverjük őket.
3
Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket, valamint a vanília esszenciát.
4
Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.
5
Melegen tálakba szedjük, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.19 23:06
Finom!!!
2014.09.17 18:29
2014.05.05 10:22
legfinomabb !!
2014.03.24 19:34
Nagyon finom! :) 2 főnek desszertnek tökéletes!az arànyokat én se szoktam eltalálni de ez igy jo!
2013.12.26 08:29
Nagyon finom lett!
2013.12.14 23:51
Én mindíg úgy készítem hogy több buzadarát teszek bele így a neve: köveskàsa (megàll benn a kés is)
2013.12.06 16:23
Örök kedvenc, köszönöm a receptet :-) Kis kakaóval, porcukorral, ahogy Én szeretem
2012.11.01 13:45
az a hihetetlen hogy pl. ezt a legegyszerűbb édességet mindig elrontottam, mert túl sok grízt adtam hozzá. olyan lett mindig mint a csiríz :)
de most végre tökéletesre sikerült-lol....
2011.06.15 11:45
Én egyszer készítettem úgy a tejbegrízt,hogy felvert tojásfehérjét kevertem bele.nagyon fincsi volt!
2009.11.26 14:24
Én azt szeretném kérdezni, hogy a búzadara helyett lehet-e kukoricadarát használni? És ha igen kell-e bármit változtatni a recepten? A választ előre is köszönöm! Amúgy nagyon tetszik az oldal!! Örömmel várom az új recepteket!
2009.10.13 21:44
gratulálok, nagyon jók a receptek!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.