Tejberizs recept

Tejberizs recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.42857
Értékelés
4.428577

Leírás

A tejberizs mindenki kedvence! Gyümölcs hozzáadásával könnyedén készíthető belőle gyümölcsrizs is. Ahány ház, annyiféle készítési trükk, technika. Nekem ez a recept bevált, próbálják ki Önök is!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz a végén.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
5
Lekvárral, kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.03 12:18
Legközelebb kicsivel tovább főzd a tejjel és jó lesz. ;)
2014.08.03 11:55
Nagyon finom lett bár egy kicsit kemény
2014.07.20 00:28
mazsola nelkuli es tokeletes a recept. koszonom!!! ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Örülök hogy izlett :)
Szia zafira100, Azért ez is nagyon finom, de tudom miről beszélsz! :) Ugyan ez az emlékem van nekem is. Az nem volt hajtogatva sem. És mint ha valami burgonyás tészta lett volna. Sehol nem találok receptet hoz...
Nagyon jó recept nekünk ízlik :)
Ha olyan lett mint a túrós bugyor, akkor ez mitől pacsni? A régi békebeli pacsninak megvolt az isteni jellegzetes íze. Azt hiszem, hogy korombéliek tudják és ismerik, hisz gyermekkorunk szép emléke. Iskolába ...
Szia Gábor! :) Azt szeretném kérdezni, hogy ha gluténmentes lisztkeverékből csinálnom, ugyanígy fog sikerülni? Már nagyon sokszor megcsináltam ezt a piskótát, de rendes lisztből és félek, hogy a gluté...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.