Tejberizs recept

Tejberizs recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.42857
Értékelés
4.428577

Leírás

A tejberizs mindenki kedvence! Gyümölcs hozzáadásával könnyedén készíthető belőle gyümölcsrizs is. Ahány ház, annyiféle készítési trükk, technika. Nekem ez a recept bevált, próbálják ki Önök is!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz a végén.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
5
Lekvárral, kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.23 18:00
nekem valami a végén nagyon félresikerült a tejet beszívta de helyette víz volt. megtudnátok mondani h mi volt a probléma?
2014.08.03 12:18
Legközelebb kicsivel tovább főzd a tejjel és jó lesz. ;)
2014.08.03 11:55
Nagyon finom lett bár egy kicsit kemény
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.
Szervusz, Meg is adtuk a recept feltöltés jogot! ;)
lehet hogy rossz az alkalom de kaphatok-e olyat hogy receptet töltsek fel xDD

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.