Tejberizs recept

Tejberizs recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.42857
Értékelés
4.428577

Leírás

A tejberizs mindenki kedvence! Gyümölcs hozzáadásával könnyedén készíthető belőle gyümölcsrizs is. Ahány ház, annyiféle készítési trükk, technika. Nekem ez a recept bevált, próbálják ki Önök is!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz a végén.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
5
Lekvárral, kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.23 18:00
nekem valami a végén nagyon félresikerült a tejet beszívta de helyette víz volt. megtudnátok mondani h mi volt a probléma?
2014.08.03 12:18
Legközelebb kicsivel tovább főzd a tejjel és jó lesz. ;)
2014.08.03 11:55
Nagyon finom lett bár egy kicsit kemény
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Most először csináltam lasagne-t, igaz én eddig csak olyat ettem ami sokkal paradicsomosabb, de az új íz ellenére nagyon finom lett, mindenkinek ízlett!! :)
Anno én is próbáltam úgy, de annyira megtetszett, hogy ilyen könnyen lehet házi tésztát készíteni, hogy beszereztem egy "gépet". Megérte, nagyon hálás darab ;)
hat igy konnyu ( teszta nyujtoval) ... de én anelkul is lehet ha ugyesek vagyunk :)
Max 3 kisebb egész. ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.