Regisztráció
Tejberizs recept főfotó

Tejberizs recept

4.5 csillag / 10 szavazat
Kedvencek közé teszem!1250

Hozzávalók

6
adagra

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1803.5
kcal
Fehérje
50
gramm
Szénhidr.
337.87
gramm
Zsír
28.6
gramm

Leírás

A tejberizs mindenki kedvence! Gyümölcs hozzáadásával könnyedén készíthető belőle gyümölcsrizs is. Ahány ház, annyiféle készítési trükk, technika. Nekem ez a tejberizs recept nagyon bevált, próbálják ki Önök is!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc.
Tejberizs recept 1. fázisfotó
Tejberizs recept 2. fázisfotó
Tejberizs recept 3. fázisfotó
Tejberizs recept 4. fázisfotó
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
Tejberizs recept 5. fázisfotó
Tejberizs recept 6. fázisfotó
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz a végén.
Tejberizs recept 7. fázisfotó
Tejberizs recept 8. fázisfotó
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
Tejberizs recept 9. fázisfotó
Tejberizs recept 10. fázisfotó
Tejberizs recept 11. fázisfotó
Tejberizs recept 12. fázisfotó
Tejberizs recept 13. fázisfotó
Tejberizs recept 14. fázisfotó
5
Lekvárral, kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve tálaljuk az elkészült tejberizst.
Tejberizs recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-03-14 19:35
Ezt a receptet valaki csinálta már barna rizzsel? Hogyan kell módosítani a receptet?
29956
2016-03-12 10:50
Nagyon jó ez a recept! Nagyon finom lett!
29831
2016-03-01 11:23
nagyon finom :-p
29375
2016-01-08 21:07
Valóban a rizzsel csínján kell bánni... félig fózni félig áztatni kell... ez nagyon jó recept,köszi :)
27309
2016-01-08 16:04
27294
2015-12-16 15:12
Nagyon szuper!!!!!
26394
2015-08-25 21:44
Már többször készítettem, de mindig kemény maradt a rizs. Most viszont tökéletes lett!!
22187
2015-08-25 14:00
jól sikerült elsöre
22168
2015-07-09 18:30
Íze nagyon finom, de valamit kicsit elronthattam. A rízs kemeny maradt és nem szívta fel teljesen a tejet. Majd legközelebb jobban sikerül :)
21153
2015-06-23 12:52
Nagyon finom! :)
20770
1120
4.666665
7
16
2481
4.833335
24
122

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-24 20:58
Köszi a receptet ! Viszont egy megjegyzés: ez a recept csak részben egyezik meg az eredeti osztrák recepttel. Az...
32931
2016-05-24 20:55
100000 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08 08
32930
2016-05-24 20:54
Más sajtból is lehet készíteni? És ha igen, akkor miből pl.?
32929
2016-05-24 20:54
tuiop
32928
made by zwoelf