Tejberizs recept

Tejberizs recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.42857
Értékelés
4.428577

Leírás

A tejberizs mindenki kedvence! Gyümölcs hozzáadásával könnyedén készíthető belőle gyümölcsrizs is. Ahány ház, annyiféle készítési trükk, technika. Nekem ez a recept bevált, próbálják ki Önök is!


Elkészítés

1
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
2
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz egy óra múlva. A következő pontot követő egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
4
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
5
Lekvárral, kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.03 20:57
Ez jó lett :-)
2013.12.20 14:35
Végre nekem is finomra sikerült a tejberizs!!! Már csak így fogom főzni, köszönöm! :)
2013.11.26 08:19
Nekem ez a recept vált be. Régóta ez alapján készítem a tejberizst.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.