Regisztráció
Tejfölös gombás sertéstokány recept főfotó

Tejfölös gombás sertéstokány recept

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!4024

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez a tejfölös gombás sertéstokány recept a gyerekeim kedvence, még a gombát nem szerető nagyfiam is szereti. Gyorsan készen van rizst vagy tésztát kínálunk mellé. Szerintem ez is egy ahány ház annyi szokás, én úgy írom le, ahogy én készítem minden alkalommal.


Elkészítés

1
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.
Tejfölös gombás sertéstokány recept 1. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 2. fázisfotó
2
Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk,
Tejfölös gombás sertéstokány recept 3. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 4. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 5. fázisfotó
3
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, őrölt feketeborsot, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Addig főzzük, míg a hús puha lesz, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni. Ha fedő nélkül főzzük, akkor kb. akkorra lesz puha a hús, mire elfőtte a vizet és már csak a szaft marad rajta.
Tejfölös gombás sertéstokány recept 6. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 7. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 8. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 9. fázisfotó
4
Ha a hús puha hozzáadjuk a szeletelt gombát, főzzük 5 percig.
Tejfölös gombás sertéstokány recept 10. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 11. fázisfotó
5
Addig a tejfölhöz adjuk, a lisztet alaposan összekeverjük és ezt a húshoz adjuk, elkeverjük, majd összeforraljuk.
Tejfölös gombás sertéstokány recept 13. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 15. fázisfotó
Tejfölös gombás sertéstokány recept 16. fázisfotó
6
El is készült az isteni finom tejfölös gombás sertéstokány.
Tejfölös gombás sertéstokány recept 18. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-14 14:16
isteni lett, azt hiszem szerelmes lettem *_*
41534
2016-12-08 13:42
Tejszínnel csináltam ugyan,de így is nagyon finom lett. Köszi a receptet!
41236
2016-11-02 12:42
Andzselika: Igen, mikor a hagyma már üveges, utána add hozzá a húst.
39442
2016-11-02 12:13
bocsi a 2-es pontban az van írva hogy a hagymát üvegesre piritom! mikor adjam hozzá a húst amikor már üveges?
39440
2016-09-25 11:55
finom recept. plusz meg bolondítottam egy kis fokhagymával, valamint csemege peperónival.
37775
2016-09-18 12:34
Isteni finom!Most csináltam először,de tuti hogy nem utoljára!
37603
2016-08-23 15:12
nagyon finom csak én tettem hozzá egy kis mustárt is ,ugy még finomabb :)
36601
2016-08-14 11:07
Eleg baba :)!
36256
2016-08-07 16:32
Csirkemellel készítettem, de így is nagyon finom!
36007
3183
4.814815
20
64
5481
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 19:13
gyors és finom :)
43893
2017-01-19 18:59
plusz cukrot nem igenyel ?
43890
2017-01-19 18:26
Kedves Sári! A legtöbb esetben liszttel is lehet helyettesíteni, viszont keményítővel sokkal finomabb. üdv Rózsa
43889
2017-01-19 17:44
Nagyon finom, az első zabkásám ami sikerült.
43888
3656
4.96
34
65
2524
4.75
13
29
made by zwoelf