Regisztráció
Tejfölös-szedres pite recept főfotó

Tejfölös-szedres pite recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1245

Hozzávalók

1
tortára

A tésztához

A szóráshoz

  • 2 csapott evőkanál dió (darált)
  • 2 marék feketeszeder
  • 2 csapott kávéskanál fahéj (őrölt)

A krémhez

Teljes elkészülési idő

20 perc előkészítés, 10-15 perc elősütés, 50 perc sütés

Leírás

Az egyik leggyorsabb és egyben legfinomabb süti ami bekerült a receptfüzetembe nem is olyan régen. Másfajta friss vagy fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető (eper, meggy, áfonya, szeder, ribizli...stb).


Elkészítés

1
Előmelegítjük a sütőt 170 C-ra. A lisztet, csipet sót, sütőport összekeverjük egy edényben, hozzáadjuk a tojást, cukrot és vajat, majd összegyúrjuk a tésztát.
Tejfölös-szedres pite recept 1. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 2. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 3. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 4. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 5. fázisfotó
2
Egy csatos 24 cm-es átmérőjű tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt vágunk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát és 10-15 percre berakjuk a sütőbe.
Tejfölös-szedres pite recept 6. fázisfotó
3
Amíg elősütjük a tésztát, összekeverjük egy tálban a tejfölt, cukrot és tojást.
Tejfölös-szedres pite recept 7. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 8. fázisfotó
4
Mikor elősült a tészta, megszórjuk a darált dióval, rászórjuk a feketeszedret (lehet fagyasztott vagy friss), megszórjuk fahéjjal és ráöntjük a tejfölös-tojásos-cukros "krémet", majd 170 C-on, 50 percig sütjük.
Tejfölös-szedres pite recept 9. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 10. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 11. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 12. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 13. fázisfotó
5
Megvárjuk amíg kihűt, szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tejfölös-szedres pite recept 14. fázisfotó
Tejfölös-szedres pite recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-14 14:10
Nekem is ragadt a teszta, lehet mert porcukor helyett kristalycukrot hasznaltam? Nem adtam hozza pluszba lisztet vegul es igy is jo lett.
38606
2016-08-29 15:06
Volt egy kis gondom az arányokkal, bőven kellett még lisztet hozzáadnom, mert nagyon ragadt a tészta, és a krémet is keveseltem, legközelebb dupla ennyivel készítem. Viszont összességében jó lett, a családnak nagyon ízlett, fahéjas cukorral tálaltam. Köszönjük a receptet! :)
36834
Nor
2016-04-30 18:54
Hmm...attól elvileg nem kellene vizesednie. Lehet 12 %-os volt a tejföl...az néha elég "híg" szokott lenni...attól esetleg lehet..
32116
2016-04-30 16:12
Nor!?, nekem vizes lett a teszta :/ a tejfoltol lenne?
32107
2016-02-04 16:42
Isteni lett!!!☺️
28342
2015-12-24 11:17
Szia, Nor, a sütési mód alsó-felső?
26771
2015-08-07 17:32
Nagyon finom lett. Könnyü volt. Köszi a receptet. :-)
21769
2015-05-04 21:19
Nagyon finom lett, köszönjük! Én a tejfölös masszába 450g túrót is tettem. Nem rontotta el. Láttad, hogy a múlt heti Nők lapjában benne van a recepted? Tejfölös-epres pite néven.
19477
2015-04-11 14:14
Nagyon finom és egyszerű recept. Nekem most málnám volt a fagyasztóba, így azzal készítettem. Nagy sikert aratott. Köszönöm a receptet!
18742
3182
4.814815
20
64
5478
4.860465
42
125
3656
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 17:44
Nagyon finom, az első zabkásám ami sikerült.
43888
2017-01-19 17:43
Isteni Finom!!! Kôszönôm a receptet
43887
2017-01-19 17:40
Kiváló recept príma nincs nagy gond vele hamar elkészül és ízletes fincsi köszike katalin
43886
2017-01-19 17:35
Mitlehet a pudingpor helyett beletenni ? Koszi
43885
made by zwoelf