Tejpite / tejespite recept

Tejpite / tejespite recept

Hozzávalók

adaghoz6 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

+ kihűlés
4.272725
Értékelés
4.27272511

Leírás

A tejpite, vagy ahogy nevezik még "tejespite", sokak nagy kedvence, melyet még a nagymama konyháján kóstoltak először. Hasonló a palacsinta tésztához, csak ez afféle pitére sikerült palacsinta. Befőttel, friss gyümölccsel kedvünkre ízesíthető.


Elkészítés

1
Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.
2
A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb. 10 percig.
3
Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
4
Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!
5
Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül) .
6
Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2145 kcal
Fehérje: 56.6 g
Szénhidrát: 286.35 g
Zsír: 86.25 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.02 10:53
2014.02.16 21:00
megcsinaltam! nagyon egyszeru es nagyon finom :) jo gyorsan elfogyott :)
2014.01.17 20:53
Sziasztok!!

Már régóta követem a oldalt, de csak most regisztráltam, imádom a receptjeiteket!! :) Ma ki próbálta a tejpitét is, annyit változtattan kicsit több lisztet, porcukrot tettem bele valamint vanilia aromát és vaniliacukrot és persze szilva beföttel!!! Egyszerűen egy olyan íz orgia lett belőle, hogy egy pillanat alatt el is fogyott miután rá eszméltem, hogy képet kellett volna feltenem róla addigra el illant!! :))))) Igérem a következőnél be pótolom!!!! :D További jó munkát nektek én tovább rajongótok maradok! ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.