Tejpite / tejespite recept

Tejpite / tejespite recept

Hozzávalók

adaghoz6 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

+ kihűlés
4.272725
Értékelés
4.27272511

Leírás

A tejpite, vagy ahogy nevezik még "tejespite", sokak nagy kedvence, melyet még a nagymama konyháján kóstoltak először. Hasonló a palacsinta tésztához, csak ez afféle pitére sikerült palacsinta. Befőttel, friss gyümölccsel kedvünkre ízesíthető.


Elkészítés

1
Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.
2
A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb. 10 percig.
3
Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
4
Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!
5
Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül) .
6
Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2145 kcal
Fehérje: 56.6 g
Szénhidrát: 286.35 g
Zsír: 86.25 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.20 23:02
Nagyon szeretjük a tejes pitét, de ez az első recept, ami nemcsak finom, de a végeredmény szép is lett!
2014.05.01 19:44
Nagyon finom süti és nagyon egyszerű. mindenkinek ízlett, köszönjük!
2014.03.02 10:53
2014.02.16 21:00
megcsinaltam! nagyon egyszeru es nagyon finom :) jo gyorsan elfogyott :)
2014.01.17 20:53
Sziasztok!!

Már régóta követem a oldalt, de csak most regisztráltam, imádom a receptjeiteket!! :) Ma ki próbálta a tejpitét is, annyit változtattan kicsit több lisztet, porcukrot tettem bele valamint vanilia aromát és vaniliacukrot és persze szilva beföttel!!! Egyszerűen egy olyan íz orgia lett belőle, hogy egy pillanat alatt el is fogyott miután rá eszméltem, hogy képet kellett volna feltenem róla addigra el illant!! :))))) Igérem a következőnél be pótolom!!!! :D További jó munkát nektek én tovább rajongótok maradok! ;)
2013.08.07 13:44
Könnyű, egyszerű és finom! Mindenkinek ajánlom!
2013.04.13 12:37
Elkészítettem a minap fagyasztott magozott meggyel (idő hiányában ki sem engedtem...) amit kb 2 tk fahéjjal megszórtam, kifejezetten jól állt neki. Egyszerű és nagyszerű recept!
2012.10.05 15:02
Sziasztok :)

Új vagyok itt, de máris otthon érzem magam ;)
Ugyan én nem vagyok cukrász, pék sem, de még szakács sem, de imádok sütni- főzni :)Ha lehetőségem van rá minden újat kipróbálok, mint pl ezt a egyszerű de nagyszerű tejpitét itt.
Az illata isteni, terjed az egész lakásban, sajnos nekem is összeesett, pedig direkt nem vettem ki a sütőből,de sebaj.
Most várom, hogy kihűljön, hogy felszelhessem és lefotózhassam. Később töltöm a képet is róla. Kicsit változtatnom kellett rajta, mert itt Norvégiában (itt élek) sajnos még nem találtam meggyet (baromira hiányzik :( ) , így vegyes gyümölcs befőttet csöpögtettem le plusz citrom héját reszeltem hozzá. :)
2012.06.25 13:51
Sziasztok,

én is elkészítettem ezt az igazán finom és egyszerű receptet. Már el is fogyott szinte az egész.
Én annyit változtattam rajta, hogy a meggy helyett málnát tettem az aljára, mert az terem most itthon a kertben. Ezzel is isteni.
2012.06.08 19:52
Főzőtejszínem van itthon. Ha azzal készítem habtejszín helyett, úgy már nem lesz jó?
2012.05.30 18:58
Sziasztok!
Én is megcsináltam...:) Nem tudom mit szúrhattam el, de az enyémnek nem lett ilyen szép sima a felülete:/ Én domborzati térképet sütöttem...xD
Viszont az íze az mennyei!
2011.08.03 17:49
Én régebben próbáltam tejespitét csinálni, akkor nem voltam elájulva attól a receptől. De ez...! Mennyei. Annyira finom, h azt nem lehet szavakba önteni. Úgy tökéletes, ahogy van. Illat, állag, íz és a látvány is tökéletes. Ha valaki gondolkozik rajta, h megcsinálja-e ne gondolkozzon!! Mostantól biztos sűrűn fogom készíteni.
2011.03.01 17:23
Sziasztok!
Én darabolt barackkompóttal csináltam és daráltmákot is raktam a tésztájába...isteni lett :)
2011.02.23 12:52
Sziasztok!
Nemrég lett kész és ez sem okozott csalódást. :)
Viszont nekem a tészta 15 helyett 20 deka liszttel készült, de még így is finom és lágy lett.
Máskor is benevezek rá!
2011.02.13 10:44
Sziasztok!

Mikor először megláttam ezt a receptet,már akkor tudtam,hogy meg kell csinálnom....múlt hétvégén sort is kerítettem rá...nem bántam meg:)
Beletördeltem még 2-3 kocka 86%-s étcsokoládét is,nagyon jól harmonizált a meggyel^^
Köszi szépen a receptet,még sok ilyet8)
2011.01.15 20:38
Sziasztok!

Elkészítettem a sütit. Az lenne a kérdésem, hogy a 30 perc sütési idő lejárta után baj volt, hogy rögtön kivettem a sütőből? Ugyanis sajnos kicsit összeesett. Bent kellett volna hagynom egy darabig a sütőben kikapcsolt állapotban?
A mésik kérdésem pedig, hogy ugye a tejszínt nem felvert állapotban kellett volna a felvert tojás-cukor-tejhez adnom?
A válaszokat előre is köszönöm!
2010.07.19 13:21
Elkészítettem és nagyon ízlett!
2010.07.15 19:38
Sziasztok!

Valamelyik nyáron a Lázár tanyán ettünk először ilyen finomságot. amikor mondták a nevét, hogy tejpite lesz a desszert, azt gondoltam, a fene egye meg, hogy pont a desszertet szúrják el. DE aztán kihozták és nekem is és a barátomnak is nagyon ízlett. Mennyei volt.....azóta ezt a receptet többször is megcsináltam, mert a hugi is függő lett....
Könnyű, Gyors, Egyszerű....
2010.05.16 17:56
Most lett kész de már most Isteni!!!

Köszönöm a receptet!!!!
2010.03.05 12:40
Sziasztok!
Ma végre én is megcsináltam.Mindenkinek nagyon ízlett.
Csatolok egy képet is.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves ApróSéf! Kérnék szépen jogosultságot a recept feltöltéshez! Köszönöm!

Attól lesz igazán finom!
Nagyon finom lett. De legközelebb több cukrot teszek bele. :)
Szerintem jobb megy nélkül,rum nélkül, és a tésztába is mehet kókusz reszelék.
Én úgy tudom hogy mikor kész a bejgli hogy betennéd sütni ki kell vinni hideg helyre (nálunk erkély) le kell takarni és fél órát várni. GONDOLOM mivel a tésztát gyúrás után ha pihentetjük akkor le ke...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.