Regisztráció
Tejszínes gyümölcstorta recept főfotó

Tejszínes gyümölcstorta recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1513

Hozzávalók

1
tortára

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

30 perc az előkészület, 20 perc a sütés, 20 perc a torta összeállítása, 240 perc a hűtés, 15 perc a díszítés

Leírás

Ez a tejszínes gyümölcstorta egy nagyon finom, kényeztető desszert, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Legyen az egy szülinap, vagy akár egy vasárnapi ebéd zárása, biztos sikert arathatunk vele. Igaz, ez nem a hagyományos gyümölcstorta recept, de egy próbát megér. :) Természetesen a gyümölcsök szabadon variálhatók, éppen minek van szezonja. ;)


Elkészítés

1
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
Tejszínes gyümölcstorta recept 1. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 2. fázisfotó
2
A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
Tejszínes gyümölcstorta recept 3. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 4. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 5. fázisfotó
3
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Tejszínes gyümölcstorta recept 6. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 7. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 8. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 9. fázisfotó
4
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.
Tejszínes gyümölcstorta recept 10. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 11. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 12. fázisfotó
5
180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.
Tejszínes gyümölcstorta recept 13. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 14. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 15. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 16. fázisfotó
6
A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez. A málnát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.
Tejszínes gyümölcstorta recept 17. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 18. fázisfotó
7
Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.
Tejszínes gyümölcstorta recept 19. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 20. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 21. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 22. fázisfotó
8
A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb. 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.
Tejszínes gyümölcstorta recept 23. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 24. fázisfotó
9
A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.
Tejszínes gyümölcstorta recept 25. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 26. fázisfotó
10
Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a málnát, itt is belenyomkodjuk a krémbe.
Tejszínes gyümölcstorta recept 27. fázisfotó
11
A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal - vagy bármilyen más gyümölccsel -, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. (Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.)
Tejszínes gyümölcstorta recept 28. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 29. fázisfotó
12
Fogyasztás előtt kemény habbá verjük a díszítéshez való habtejszínt egy habfixálóval és porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.
Tejszínes gyümölcstorta recept 30. fázisfotó
Tejszínes gyümölcstorta recept 31. fázisfotó
13
Alaposan lehűtve tálaljuk az elkészült tejszínes gyümölcstortát.
Tejszínes gyümölcstorta recept 32. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-10 18:10
Èn most csinàlom,mèg folyamatban van,de a krèm màr kèsz ès nem csomòs!Miutàn elzàrod alatta a làngot hülès közben pàrszor àt kell keverni jò alaposan!Kb 5-6 alkalommal,fôleg az elejèn mèg mikor gôzölög!Így nem köt meg annyira,nem lesz olyan kocsonyàs!
43299
2017-01-01 14:26
a puding miután kihűlt és összekevertem a habbal csomós lesz... mit rontok el?
42699
2016-12-25 22:30
Köszönöm!
42275
2016-12-13 14:34
Fagyasztott málnából el lehet készíteni szerintetek? Vagy túl sok levet engedne?
41476
2016-10-23 18:22
Amugy vajon miert csomosodott be a pudingom?Tul kemenyre foztrm?
39043
2016-10-23 18:21
Annak ellenere h picit csomos lett a puding isteni finom.Igaz malnaval gusztabb lenne de most nincs szezonja.Koszonom a receptet :)
39042
2016-10-13 08:12
Kedves Dóra! A torta krémjében van hab, az bőven elég bele. A díszítéshez való habba pedig ízlés szerint tehető a porcukor. Azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki másképp szereti. Én sokszor nem is teszek bele cukrot, mert nekünk anélkül is elég édes a torta. :)
38556
2016-10-12 17:39
Mennyi porcukrot kell a díszítő krémbe rakni?
38537
2016-10-12 17:37
a habot a tortába is tehetem??
38536
2016-10-04 17:15
Nagyon jó recept ☺ siker lett itthon. nagyon finom lett ☺
38129
6402
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:33
44161
2017-01-22 20:17
44160
2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
made by zwoelf