Tejszínes citromtorta recept

Tejszínes citromtorta recept

Hozzávalók

db tortához1 db tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskótalap (2 tojásból)

A krémhez:

A díszítéshez:

  • tejszínhab

Teljes elkészülési idő:

a piskóta kb 20 perc, torta töltés kb 45 perc + egy éjszaka pihentetés
4.5
Értékelés
4.56

Leírás

Ezzel a tortával, a már más receptoldal fórumában is nagy sikert arattam. Szeretném, ha a Desszert.eu kedves olvasói is megismerkednének a recepttel, és sokan el is készítenék! Egyszerű, kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak, a siker garantált! Kellemesen hűsítő, intenzív citrom ízével, könnyű desszert a nyári hőségben!


Elkészítés

1
A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
2
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
3
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
4
Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
5
Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
6
Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.27 20:27
Nagy sikere volt :-)
2014.04.14 14:50
Sziasztok:) mit jelent h a hab ne torjon ossze?
2013.08.12 17:26
tényleg jó recept. Én ma csináltam meg és nagyon finom lett :)
2013.02.10 16:58
Már én is többször elkészítettem, hol citromosan, hol narancsosan, esetleg málnával vagy lime-al. A siker változatlan :) A kép az első tortámat mutatja, narancsos-csokireszelékes :)
2012.12.28 10:17
Már többször elkészítettem! Nagyon finom!
Panasz még nem volt rá! :o)
2012.11.10 09:54
Nagyon jól sikerült és isteni finom is lett! Köszönöm szépen a receptet, nagy sikert arattam vele a család körében!! :)
2012.07.23 18:43
Valóban nagyon finom ez a süti. Bár én csak baba piskótát használok,
-40 dkg-s csomagot veszek- a cukrozott változatát, finomabb, és másnapra megpuhul.
Hulala tejszínnel készítem, és nem teszek bele zselatint. Amúgy a többit ugyanúgy csinálom.
Még én összekeverem, a hozzávalókat a párom szépen sorba rendezi a szögletes tálban, tepsiben a baba piskótákat.
2012.07.08 22:33
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Anyukám szülinapjára sütöttem meg, citromszeletekkel és cukordíszekkel díszítettem, nagyon finom volt. Biztos, hogy elkészítem még, isteni!
http://kepfeltoltes.hu/120708/F_nyk_p-0124_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2012.04.24 11:43
Sziasztok!
Nagyon finom ez a torta. A hétvégén harc ment az utolsó szeletekért. Nyáron csak ezt fogom készíteni, igazi felüdülés lesz a melegben. Köszönet a receptért. :)
2011.12.11 12:50
SZervusz! Nem! Az 1 db 2 tojásos piskóta helyesen! ;)

Gábor
2011.12.10 23:37
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy a 12 db-ból készült piskóta az egy az egyben a torta alja? Megmondom őszintén, hogy én egy kicsit azt sokallom, de lehet, hogy én értettem valamit félre. Köszönöm előre is.
2011.08.31 12:37
Szia én a külsejét habporral díszítettem de úgy hogy az még másnap is olyan volt mintha akkor vertem volna fel!Ha elfogadod a tanácsom CBA-s habport használsz!remélem tudtam segíteni!
2011.08.31 12:12
Köszönet a receptért!
Egy ici pici észrevétel,amit én máshogyan csináltam:
Tejszín helyett tejszínhabport használtam,zselatinból pedig kicsivel többet mert amennyit ír az kevés!
Akkora sikere lett hogy aki nem szereti még az is kérte hogy máskor is csináljak!
Egy szó mint száz KÖSZÖNÖM!
2011.07.18 15:47
Nagyon jó kis recept, köszönet érte :) Már többször elkészítettem és mindig nagyon finom lett, bár én általában több cukrot rakok bele, ahogy éppen finomnak tűnik.
Egy nagy baja van, hogy túl gyorsan elfogy :)
2011.05.30 08:46
Ne tömbd tele piskótával és hagyd, hogy a krém oldalt zárjon. Valóban isteni a torta, nagyon fog íleni mindenkinek! Nálam egyébként az volt a furcsa, hogy, amikor ráöntöttem a krémet, akkor a piskóták felugrottak és nem maradtak lent a piskóta alján a krém alatt. Èn egyébként a piskótát még beáztattam limoncellóba amikor másodszor csináltam, hogy legyen egy kis pikáns alkoholos íze! :):)
2011.05.28 18:51
Sziasztok! Én már elkészítettem ezt a tortát. Nagyon egyszerű elkészíteni és roppant finom.
Megszeretném kérdezni azoktól, akik úgy készítették el a tortát, hogy az oldalát lekenték szép egyenletesen valamilyen krémmel, vagy teszjínhabbal. Hogy konkrétan ennek mi a művelete és milyen krémmel lehet ezt megcsinálni és mik az összetevői a krémnek. Nagymamám születésnapjára szeretném újra elkészíteni és tökéletes külsőt szeretnék a tortinak. A válaszokat előre is köszönöm. Lehet kissé kuszán fogalmaztam, remélem azért érthető a kérdésem. :)
Üdv mindenkinek! További jó sütés főzést kívánok!
2011.05.08 19:32
FANTASZTIKUS TORTA! Ilyen gyorsan még egy torta sem fogyott el nálam! :):) Nagyon egyszerü az elkészítés. Èn zselé-lappal csináltam: 12 db zselélappal, por helyett, így is megkötött szépen! Mindenkinek nagyon ajánlom! Teljes siker!!!
2011.04.28 18:08
Hű ez nagyon jónak néz ki...
Én most szeretném megcsinálni anyák-napjára és azt szeretném kérdezni hogy milyen piskótát ajánltok hozzá?
2011.04.14 09:08
Utálom a citromtortát....De EZ NAGYON FINOM:))
2011.03.26 07:46
Nagyszerű recept, szép lett a torta és nagyon finom;)
Alig akarták elhinni, hogy nem egy cukrászdából hoztam.
Elkészítem máskor is..
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Mi megcsináltuk barátnőmmel és nagyon finom lett :) (bár elég édes, de tejbe mártogatva pont jó)
Énis elkészítettem,barack-és áfonya lekvárral.Valami Isteni volt a tészta.Csak ajánlani tudom.! :)
Én leturmixoltam!Fini lett!
mi minden vasárnap ezt esszü
végeredmény :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.