Tejszínes citromtorta recept

Tejszínes citromtorta recept

Hozzávalók

db tortához1 db tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskótalap (2 tojásból)

A krémhez:

A díszítéshez:

  • tejszínhab

Teljes elkészülési idő:

a piskóta kb 20 perc, torta töltés kb 45 perc + egy éjszaka pihentetés
4.5
Értékelés
4.56

Leírás

Ezzel a tortával, a már más receptoldal fórumában is nagy sikert arattam. Szeretném, ha a Desszert.eu kedves olvasói is megismerkednének a recepttel, és sokan el is készítenék! Egyszerű, kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak, a siker garantált! Kellemesen hűsítő, intenzív citrom ízével, könnyű desszert a nyári hőségben!


Elkészítés

1
A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
2
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
3
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
4
Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
5
Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
6
Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.14 14:50
Sziasztok:) mit jelent h a hab ne torjon ossze?
2013.08.12 17:26
tényleg jó recept. Én ma csináltam meg és nagyon finom lett :)
2013.02.10 16:58
Már én is többször elkészítettem, hol citromosan, hol narancsosan, esetleg málnával vagy lime-al. A siker változatlan :) A kép az első tortámat mutatja, narancsos-csokireszelékes :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon-nagyon finom. Dupla mennyiséggel indítók mindig :-) hűsítő ebben a nyári melegben. Annyit változtattam rajta, hogy liszt helyett vaníliás pudingot használtam.
Finom! egy a gond, mire ezt a képet ide feltettem a fele i el is fogyott. Köszönöm a receptet.
Finom sokat bajlodtam de hiába ha 12 évesen csinálja az ember nem is kell csodálkozni
Mai programom ennek a sütése volt.Nagy sikert aratott.
Nagyon finom lett :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.