Tejszínes citromtorta recept

Tejszínes citromtorta recept

Hozzávalók

db tortához1 db tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskótalap (2 tojásból)

A krémhez:

A díszítéshez:

  • tejszínhab

Teljes elkészülési idő:

a piskóta kb 20 perc, torta töltés kb 45 perc + egy éjszaka pihentetés
4.5
Értékelés
4.56

Leírás

Ezzel a tortával, a már más receptoldal fórumában is nagy sikert arattam. Szeretném, ha a Desszert.eu kedves olvasói is megismerkednének a recepttel, és sokan el is készítenék! Egyszerű, kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak, a siker garantált! Kellemesen hűsítő, intenzív citrom ízével, könnyű desszert a nyári hőségben!


Elkészítés

1
A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
2
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
3
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
4
Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
5
Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
6
Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.27 20:27
Nagy sikere volt :-)
2014.04.14 14:50
Sziasztok:) mit jelent h a hab ne torjon ossze?
2013.08.12 17:26
tényleg jó recept. Én ma csináltam meg és nagyon finom lett :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nagyon köszönöm a csalamádé receptjét! tényleg nem bonyolult! és nagyon jól néz ki az üvegekben!
nekem keves volt az a liszt mennyiseg, nagyon ragacsos volt.:/
Szervusz, Sajnos nem tudok segíteni, mert a lisztkeverékekkel nincs tapasztalatom. :(
Örülök hogy izlett :)
Szia zafira100, Azért ez is nagyon finom, de tudom miről beszélsz! :) Ugyan ez az emlékem van nekem is. Az nem volt hajtogatva sem. És mint ha valami burgonyás tészta lett volna. Sehol nem találok receptet hoz...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.