Tejszínes epertorta recept

Tejszínes epertorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskóta karika

A tejszínkrémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés + díszítés
5
Értékelés
55

Leírás

Eperszezonban kívánhat-e az ember jobb meglepetést egy hatalmas, tejszínes epertoránál? Ugye hogy nem! Lepje meg Ön is családját ezzel az igazi különlegességgel!


Elkészítés

1
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük.
2
A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.
3
Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük.
4
A tejszínhabot egy nagy kéziüstben kemény habbá verjük. Egy habkártányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal.
5
Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe.
6
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!
7
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
8
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.
9
A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két - három órára hűtőbe tesszük a tortát.
10
Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.
11
A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.02.02 20:07
Természetesen sikerülhet! ;) Még jobb szerintem, ha segítséget is kérsz hozzá otthon. Akkor még jó móka is lesz az elkészítés! ;)
2014.02.02 06:53
12 éves vagyok és az édesanyámnak febr.19.-ére szeretném a nagymamámmal (bár ő meg nem egyezett bele) megsütni ezt a tortát ! Szerintetek sikerülhet??
2013.06.11 13:53
A legfinomabb epertorta, amit valaha ettem (annak ellenére, hogy én sütöttem:))Köszönöm a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.