Tejszínes epertorta recept

Tejszínes epertorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskóta karika

A tejszínkrémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés + díszítés
5
Értékelés
55

Leírás

Eperszezonban kívánhat-e az ember jobb meglepetést egy hatalmas, tejszínes epertoránál? Ugye hogy nem! Lepje meg Ön is családját ezzel az igazi különlegességgel!


Elkészítés

1
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük.
2
A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.
3
Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük.
4
A tejszínhabot egy nagy kéziüstben kemény habbá verjük. Egy habkártányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal.
5
Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe.
6
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!
7
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
8
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.
9
A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két - három órára hűtőbe tesszük a tortát.
10
Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.
11
A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.24 22:13
Elkészítettem végül. Emeletes torta lett hamis marcipán bevonattal. Nagyon ízlett mindenkinek!!! bár én dupla adag epret tettem bele :)
2014.08.09 23:07
köszönöm válaszát. Még annyit kérdeznék hogy miért nem javasolja a fondatot? Egy vajkrém réteget mindenképpen gondoltam tenni a tortára, különben a fondant tényleg nem jó. De maga a krém a tortában elbírná? nem csúszna szét? vagy az ízvilágon rontana annyit hogy inkább vajkrémmel díszítsem? Kislány szülinapi tortája lenne, valami figura, díszítés mindenképpen kellene rá...vagy más töltelék után kell néznem...
2014.08.08 14:48
Ez tejszínes torta. Semmiképpen nem javasolnám a fondant alkalmazását. Ehhez a tortához nem fog működni.
2014.08.08 14:38
Szerintem így szebb. Mutatósabb.
2014.08.08 14:16
Szeretném megkérdezni, hogy fondantal be lehet borítani a tortát? Nem fog szétcsúszni a torta?
Köszönöm válaszát.
Éva
2014.02.02 20:07
Természetesen sikerülhet! ;) Még jobb szerintem, ha segítséget is kérsz hozzá otthon. Akkor még jó móka is lesz az elkészítés! ;)
2014.02.02 06:53
12 éves vagyok és az édesanyámnak febr.19.-ére szeretném a nagymamámmal (bár ő meg nem egyezett bele) megsütni ezt a tortát ! Szerintetek sikerülhet??
2013.06.11 13:53
A legfinomabb epertorta, amit valaha ettem (annak ellenére, hogy én sütöttem:))Köszönöm a receptet!
2013.05.11 13:25
Hát ez valami isteni finom!!! Köszönjük a receptet.
2012.06.07 16:45
Köszönöm szépen! :)
2012.06.07 14:57
SZia!

Nagyobb áruházakban lehet kapni, Dr. Oetker termék.
2012.06.07 14:48
Üdv! Lenne egy kérdésem, hogy mi az a lap zselatin? vagy hogy kell elkészíteni? A porból kell vagy külön lehet venni ezt valahol? Előre is köszönöm a választ! Üdv!
2012.06.03 09:06
Nagyon finom lett a torta!!!! Nem volt likőröm, ezért picikével több porcukrot tettem bele, de az egész remek lett. Köszönöm a receptet.
2012.05.31 09:54
Sziasztok! Párommal közösen készítettük el ezt a remek tortát! Kicsit változtattunk a recepten mert a krémbe került egy kis túró is. Köszönjük a receptet! Biztos nagyon finom lesz és az ünnepelt nagyon fog neki örülni! Alig várjuk, hogy felvágjuk!:) :P
2012.05.26 14:59
Kérdésem volna: szeretném megcsinálni ezt a tortát, viszont a habtejszínt ugyanilyen mennyiségű natúr joghurttal szeretném helyettesíteni. Vajon megoldható ez? Ugyanaz a mennyiségű lapzselatin (10 g) elég a joghurtba, mint a habtejszínbe? Előre is köszönöm szépen!
2012.05.26 11:42
Hellóka!
Én nem tettem zselatint a krémbe mert mivel tejszines így minek!Az íz világa nagyon jó!Jó a recept:)
2012.05.24 14:17
Elsőre nagyon jól sikerült:) szerintem:))
2012.04.09 12:37
Megcsináltam. Szerintem jó lett.A piskótát 10 tojásból készítettem hozzá. Istenem, a krém nagyon jól sikerült.Azért örülök ennek, mert a zselatinnal mindig bajban vagyok.Kis habcsókkal feldobtam. A családnak is nagyon ízlett.Köszönöm Nektek.
2012.02.28 23:05
Híg lesz a krém.
2012.02.28 21:31
Sziasztok azt szeretném megkérdezni h Zselatin nélkül mien lesz a krém ?? A választ elöre is köszönöm!

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

finom lett!köszönöm a receptet!
Tökéletes recept!! Mindenkinek ajánlani tudom. Végre, nem az a tömény, vajas, ehetetlen csokitorta... csokikrém kellemes, könnyed és a marcipán a közepén telitalálat!! A torta lap nekem egy kicsit tömén...
Most csináltam először és nagyon fincsi lett, köszönöm! ;)
Elsőre nagyobb adaggal indítottam... (Édesszájú a család!) A cukor kimérésénél viszont már láttam hogy túlzottan édes lesz, így a bemutató mennyiség 3/4-ét raktam bele és még így is édes lett (szeri...
Sziasztok, én en kis rozmaringgal dobtam fel, nagyon finom lett!:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.