Regisztráció
Tejszínes epertorta recept főfotó

Tejszínes epertorta recept

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!681

Hozzávalók

1
tortához

A piskótához

  • 1 db piskóta karika

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Advertisement

Teljes elkészülési idő

+ 120 perc hűtés + díszítés

Leírás

Eperszezonban kívánhat-e az ember jobb meglepetést egy hatalmas, tejszínes epertoránál? Ugye hogy nem! Lepje meg Ön is családját ezzel az igazi különlegességgel!


Elkészítés

1
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük.
Tejszínes epertorta recept 1. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 2. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 3. fázisfotó
2
A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.
Tejszínes epertorta recept 4. fázisfotó
3
Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük.
Tejszínes epertorta recept 5. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 6. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 7. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 8. fázisfotó
4
A tejszínhabot egy nagy kéziüstben kemény habbá verjük. Egy habkártyányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal.
Tejszínes epertorta recept 9. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 10. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 11. fázisfotó
5
Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe.
Tejszínes epertorta recept 12. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 13. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 14. fázisfotó
6
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!
Tejszínes epertorta recept 15. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 16. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 17. fázisfotó
7
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
Tejszínes epertorta recept 18. fázisfotó
8
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.
Tejszínes epertorta recept 19. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 20. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 21. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 22. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 23. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 24. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 25. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 26. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 27. fázisfotó
9
A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két - három órára hűtőbe tesszük a tortát.
Tejszínes epertorta recept 28. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 29. fázisfotó
10
Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.
Tejszínes epertorta recept 30. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 31. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 32. fázisfotó
11
A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Tejszínes epertorta recept 33. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 34. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 35. fázisfotó
Tejszínes epertorta recept 36. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-06-17 20:23
Ez a recept valami szuper! A Triple Sec igazán megdobja az amúgy is remek ízeket. Én a tetejét tortazselével oldottam meg, lévén, hogy messzire kell szállítanom. A zselatinlap helyett 30g zselatint használtam, lehet kevesebb is elég lett volna. mindenesetre kinézetre nagyon klassz lett, az íze holnap debütál a nagyközönség előtt. :) Nagyon köszönjük még egyszer a receptet!
33805
2016-05-29 16:30
Elkészítettem és nagyon finom lett!
33081
2015-07-06 17:09
Nagyon jó recept. Plussz pont azért hogy cukormentesen is működik. köszönöm a receptet!!
21083
2015-06-05 15:07
nagyon fincsi
20255
2015-01-13 12:07
nagyon finon kiváló recept
16319
2015-01-12 20:50
nagyon finomnak látszik el fogom készíteni
16315
2014-08-24 22:13
Elkészítettem végül. Emeletes torta lett hamis marcipán bevonattal. Nagyon ízlett mindenkinek!!! bár én dupla adag epret tettem bele :)
12897
2014-08-09 23:07
köszönöm válaszát. Még annyit kérdeznék hogy miért nem javasolja a fondatot? Egy vajkrém réteget mindenképpen gondoltam tenni a tortára, különben a fondant tényleg nem jó. De maga a krém a tortában elbírná? nem csúszna szét? vagy az ízvilágon rontana annyit hogy inkább vajkrémmel díszítsem? Kislány szülinapi tortája lenne, valami figura, díszítés mindenképpen kellene rá...vagy más töltelék után kell néznem...
12743
2014-08-08 14:48
Ez tejszínes torta. Semmiképpen nem javasolnám a fondant alkalmazását. Ehhez a tortához nem fog működni.
12729
2014-08-08 14:38
Szerintem így szebb. Mutatósabb.
12728
2482
4.61905
30
87

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-26 22:15
Nagyon jó levesbetét! Brokkoli krémlevesbe is kitűnő!
35541
2016-07-26 22:10
Finom lett!
35540
2016-07-26 22:10
isteni finom :)
35539
2016-07-26 22:05
Nagyon finom!
35537
made by zwoelf