Tejszínes epertorta recept

Tejszínes epertorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskóta karika

A tejszínkrémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés + díszítés
5
Értékelés
55

Leírás

Eperszezonban kívánhat-e az ember jobb meglepetést egy hatalmas, tejszínes epertoránál? Ugye hogy nem! Lepje meg Ön is családját ezzel az igazi különlegességgel!


Elkészítés

1
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük.
2
A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.
3
Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük.
4
A tejszínhabot egy nagy kéziüstben kemény habbá verjük. Egy habkártányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal.
5
Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe.
6
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!
7
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
8
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.
9
A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két - három órára hűtőbe tesszük a tortát.
10
Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.
11
A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.24 22:13
Elkészítettem végül. Emeletes torta lett hamis marcipán bevonattal. Nagyon ízlett mindenkinek!!! bár én dupla adag epret tettem bele :)
2014.08.09 23:07
köszönöm válaszát. Még annyit kérdeznék hogy miért nem javasolja a fondatot? Egy vajkrém réteget mindenképpen gondoltam tenni a tortára, különben a fondant tényleg nem jó. De maga a krém a tortában elbírná? nem csúszna szét? vagy az ízvilágon rontana annyit hogy inkább vajkrémmel díszítsem? Kislány szülinapi tortája lenne, valami figura, díszítés mindenképpen kellene rá...vagy más töltelék után kell néznem...
2014.08.08 14:48
Ez tejszínes torta. Semmiképpen nem javasolnám a fondant alkalmazását. Ehhez a tortához nem fog működni.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

lehet hogy rossz az alkalom de kaphatok-e olyat hogy receptet töltsek fel xDD
Nagyon szuper recept!!! köszönöm :)
Szia, Természetesen igen! ;)
sima tejjel is működik a palacsinta?
En mindig rakok bele fokhagymat, nagyon jol megizesiti. Sot en ugy szoktam, hogy lepiritom a hagymat, majd a fokhagymat hozzaadom es ha az is kicsit pirult, akkor felrehuzom a tuzrol, ra a pirospaprika es a zoldbab. Felo...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.