Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskótalap (2 tojásból)

A tejszínkrémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés + díszítés
5
Értékelés
55

Leírás

A kellemesen édes, könnyű tejszínes túrókrémet kiválóan kiegészíti a frissítő hatású fanyar gyümölcs díszítés. Ez a torta roppant egyszerű, és nagyon ízletes!


Elkészítés

1
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
2
A piskótalapot a forma aljába tesszük.
3
Elkezdjük készíteni a krémet. A krém összetevőit a tejszín és a lapzselatin kivételével egy turmixgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk - Robochef ™ .
4
A tejszínhabot egy nagy kéziüstben kemény habbá verjük.
5
Ezután lassú mozdulatokkal a túrós alapot a tejszínhabhoz keverjük.
6
A lapzselatinra már korábban - két-három perce - vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!
7
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint a túrós krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
8
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikában lévő lapra tesszük az összes krémet, és elsimítjuk a tetejét.
9
Most két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha kihűlt, felrakjuk a friss gyümölccsel.
10
Levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.
11
A kész tortát forróvizes késsel szeletelhetjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.11 19:22
Köszönöm szépen! :)
2014.05.11 13:02
Szia,
Maximum 10%-al. ;)
2014.05.11 12:56
25 cm-es a tortaformám,mennyivel növeljem meg a krém mennyiségét?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nekem keves volt az a liszt mennyiseg, nagyon ragacsos volt.:/
Szervusz, Sajnos nem tudok segíteni, mert a lisztkeverékekkel nincs tapasztalatom. :(
Örülök hogy izlett :)
Szia zafira100, Azért ez is nagyon finom, de tudom miről beszélsz! :) Ugyan ez az emlékem van nekem is. Az nem volt hajtogatva sem. És mint ha valami burgonyás tészta lett volna. Sehol nem találok receptet hoz...
Nagyon jó recept nekünk ízlik :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.