Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

  • 1 db piskótalap (2 tojásból)

A tejszínkrémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés + díszítés
5
Értékelés
55

Leírás

A kellemesen édes, könnyű tejszínes túrókrémet kiválóan kiegészíti a frissítő hatású fanyar gyümölcs díszítés. Ez a torta roppant egyszerű, és nagyon ízletes!


Elkészítés

1
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
2
A piskótalapot a forma aljába tesszük.
3
Elkezdjük készíteni a krémet. A krém összetevőit a tejszín és a lapzselatin kivételével egy turmixgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk - Robochef ™ .
4
A tejszínhabot egy nagy kéziüstben kemény habbá verjük.
5
Ezután lassú mozdulatokkal a túrós alapot a tejszínhabhoz keverjük.
6
A lapzselatinra már korábban - két-három perce - vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!
7
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint a túrós krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
8
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikában lévő lapra tesszük az összes krémet, és elsimítjuk a tetejét.
9
Most két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha kihűlt, felrakjuk a friss gyümölccsel.
10
Levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.
11
A kész tortát forróvizes késsel szeletelhetjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.11 19:22
Köszönöm szépen! :)
2014.05.11 13:02
Szia,
Maximum 10%-al. ;)
2014.05.11 12:56
25 cm-es a tortaformám,mennyivel növeljem meg a krém mennyiségét?
2012.09.18 18:22
Miért ne önthetne rá csokit? Szerintem mindenki alakítsa kedve és ízlése szerint a recepteket, ahogy neki jó. Ha nem gyümölcsösre, hanem csokisra vágyik, hát egye úgy.
2012.09.18 08:19
Nem tudsz onteni csokit... Igy jo ahogy van.
2012.09.17 21:49
Erre tudok önteni csokit, hogy túró rudihoz hasonlíthasson, vagy nem bírja el?
2012.09.05 10:54
Július végén készítettem először ilyen tortát,10 perc alatt eltűnt az egész..:)A bátyám rögtön rendelt a születésnapjára egyet. Ő cukorbeteg, ezért nyírfacukrot használtam, teljesen jól működött így is. Most fogom a harmadikat készíteni. Család kedvence lett. :D

2012.04.11 11:44
Üdv! Én húsvétra készítettem el,barackkal díszítettem. Az első tortám volt.:))Nagy sikert aratott!!!Szépsége még hagy néhány kívánnivalót de majd a következő remélem....mert, hogy lesz azt biztosan tudom.:),)Köszi a receptet, mindenkinek ajánlom.Sok sikert!
2012.04.05 09:41
Sziasztok fiúk!
Muszáj volt regisztrálnom, hogy megköszönjem nektek a rengeteg munkát amit a receptekbe fektettek. Ezáltal én is halmozom a sikereket a barátaim és a családom körében. A heti sikersztori ez a túrótorta volt.
Külföldön élek, és a kollégáimnak sütöttem meg ezt a tüneményt, akik ugye szintén külföldiek. Totális volt a siker, az egész nap erről a túrótortáról szólt. Az egyik kollegina kijelentette, hogy orgazmusa volt a tortától, tehát új neve lett a tortátoknak, gondolom ezek után sejtitek hogy mi :-)! Mindenki akarja a receptet, tehát muszáj lefordítanom angolra.
Pontról pontra mindent a recept szerint csináltam, és tökéletes lett!
Ezer hála és köszönet a munkátokért!
Küldök fotót is!
2012.03.23 19:53
Én is megcsináltam! Nagyon jól sikerült, és finom is volt.
Kiváló recept! :)
2012.03.08 19:21
Köszönöm a receptet, mindenkinek nagyon izlett :) Ribizli helyett eper került a tetejére.
Következő próbálkozásra mégjobb lesz, mivel biztos, hogy lesz következő alkalom
2012.01.27 11:26
Szerintem vonaton nem szállítható.
1. Ma már van olyan doboz, amiben a tortákat csomagolják. (utcán láttam). Akkor sem.
2. A vonat fütve van. Túl krémes ahhoz.
3. Plussz 1 csomag.
2012.01.26 22:26
A páromnak szeretném elkészíteni ezt a tortát, de utaznom kellene a tortával kb 3 és fél órát, leginkább vonaton. Kibírná a torta, vagy inkább tegyek le róla?
2011.09.10 20:21
Gyönyörű szép lett. El is hiszem, hogy nagyobb sikere volt, mint a "profi sütinek". Majd szólok ha lagzim lesz :)
2011.09.08 14:55
Megsütöttem a tortát én is a barátnőm lagzijára, állítólag nagyobb sikere volt, mint a cukrászdai tortáknak. Annyit változtattam, hogy a piskótát vastagabbra sütöttem, félbevágtam, megkentem baracklekvárral, majd a torta tetejét kiraktam barackkal, és utána tettem rá a túrókrémet, és diszítettem. Ilyen lett!

Nagyon jó az oldal, már megsütöttem a Dobostortát, és az Eszterházy tortát is, mindkettő nagyon jól sikerült!
Szuper az oldal! Köszi
2011.06.19 10:09
Gábor ajánlotta már egy másik receptben, hogy minél hidegebbre hűtsük be a habtejszínt, legjobb, ha kicsit jégkristályos is lesz, vagyis ha egy rövid időre fagyasztóba tesszük felverés előtt. Így sikerülnie kell sima zacskós habtejszínből is.
2011.06.18 21:18
Kedves MNorbi!
Nem lehet, hogy főzőtejszínt használtál?
Próbáld meg a hulala habtejszínt.
Üdv. Edit
2011.05.01 17:06
4 éve szakácskodom, de ez a cukrász dolog valahogy sosem jön össze... Remek a recept egyébként, egyetlen problémám, hogy előbb köpültem vajat a tejszínből, minthogy kemény habbá verődött volna az. De a túrós vajas krém se volt rossz :) Valami ötlet esetleg, hogy tudnám habbá verni a tejszínt? szifon?
2011.04.22 08:42
Tegnap elkészítettem, kétszeres mennyiségben, mert szülinapi bulija volt a lányomnak. Nagyon egyszerű és követhető a recept, én fele tojássárgáját tettem bele és porzselatinnal dolgoztam, a tejszín egy részében forraltam fel. Tetejére eper került.
Mindenki nagy örömmel fogyasztotta-különösen az egyik lisztérzékeny barátnője! Olyan jó volt látni, hogy bátran ehetett belőle! Megért minden fáradtságot-bár az nem sok volt vele, inkább csak nagyon izgultam, hogy megszilárdul-e!
Köszönöm a receptet: Ildi
2011.02.14 10:38
Kedves Gábor!

Így télidőben milyen gyümölcsöt ajánlanál a tetejére? A fagyasztott dolgokkal eddig mindig pórul jártam, befőttek közül pedig nem sok savanykás van...

Köszönöm előre is az ötleteket!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nem zacskós halászlevet szeretnénk enni hanem igazi halászlevet!
én fokhagymával és teával tálaltam, így is isteni volt :) a tejföl a tetején nagyon finom ízt adott neki!
nagyon finom köszi a receptet. ;)
Nagyon finom lett ;-)
isteni finom! Tortát készítettem belőle, jó nagy sikert aratott!:) 200 fok helyett 150 fokon sütöttem.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.