Regisztráció
Tepsis hús recept főfotó

Tepsis hús recept

4.9 csillag / 14 szavazat
Kedvencek közé teszem!3013

Hozzávalók

4
adagra
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 150 g szalonna - császár (húsos)
  • 500 g sertéscomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál
  • 0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
  • 1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
  • 1 szár rozmaring (friss)

Teljes elkészülési idő

20 perc az előkészület, 90 perc a sütés

Leírás

Ez egy olyan tepsis hús recept, amit elővehetünk egy rohanós napon, amikor nincs időnk a tűzhely fölött ácsorogni, mégis szeretnénk valami finomságot tenni az asztalra. Egy ízletes tepsis hús recept következik, ami az én nagy kedvencem a takarítós napokon. :)


Elkészítés

1
A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
Tepsis hús recept 1. fázisfotó
2
A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Tepsis hús recept 2. fázisfotó
Tepsis hús recept 3. fázisfotó
Tepsis hús recept 4. fázisfotó
3
A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.
Tepsis hús recept 5. fázisfotó
4
Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, rászórjuk egy rozmaring ág leveleit, majd alaposan összekeverjük. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.
Tepsis hús recept 8. fázisfotó
Tepsis hús recept 9. fázisfotó
5
Levesszük a tetejéről az alufóliát, a sütőt feljebb vesszük 220 C fokra, és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük, és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon. (Az alufólia nélküli sütésnél már nagyban függhet a hőfok és a sütési a sütő adottságaitól. Figyelni kell, nehogy megégjen az étel!)
Tepsis hús recept 10. fázisfotó
6
Savanyúsággal, vagy friss salátával tálaljuk az elkészült tepsis húst.
Tepsis hús recept 11. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-29 13:38
finomra sikerült de rozmaring nélkül.
42465
2016-12-18 15:01
Szia! Kezdő szakács vagyok, nagyon köszönöm ezt az egyszerű és nagyszerű receptet! Az én ízlésemnek sok volt ennyi hagyma és 5 evőkanál helyett 1 evőkanállal tettem a tepsibe. Legközelebb kevesebb hagymát teszek hozzá, de összességében finom lett :)
41738
2016-09-28 17:00
37916
2016-09-28 16:59
Nagyon finom lett. Köszi :)
37915
2016-09-07 10:06
Már többször elkészítettem, imádom
37178
2016-08-04 13:20
Nagyon jó recept kicsi citromlével meglocsoltam nagyon jó lett
35896
2016-07-18 14:20
Ez igazán jó, kirándulós ebéd vagy vacsora. Köszönöm Vira
35143
2016-07-09 21:03
Isteni lett....mégegyszer köszi a receptet! :)
34805
2016-07-07 13:30
Ezt kedvencekbe cuppantottam! :) Hollandban a lánykámnál szerettem meg a rozmaringos burgonyát,ebben a formában még finomabb .Köszi a recipét! :)
34696
2016-05-04 15:24
nagyon szuper és egyszerű recept!!! köszönöm! :))
32217
4278
4.864865
201
279
6417
4.707315
68
102

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
2017-01-23 18:06
Bár a családom kicsit száraznak találja, nekem bejött. köszi a receptet!
44217
2017-01-23 17:49
nagyon finom
44216
made by zwoelf